To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.2 DID] Zbiornik płynu do filtra cząsteczek - znowu roz

pretor - 01-03-2010, 18:53

A może by tak opracować jakąś blachę aluminiową osłonę tej wrażliwej części ?

Czy ktoś ma w garażu kanał, aby wejść pod lub podnieść samochód i zrobić zdjęcie jak to wygląda i o co chodzi ?

mitsu00 - 01-03-2010, 18:57

pretor napisał/a:
Czy ktoś ma w garażu kanał, aby wejść pod lub podnieść samochód i zrobić zdjęcie jak to wygląda i o co chodzi ?

Nie trzeba wjeżdżać na kanał. Kucnij za tylnym kołem po stronie kierowcy i zajrzyj za koło . Jest tam taka czarna plastikowa pucha. To ten zbiornik. Faktycznie wisi dosyć nisko i niefortunnie.

Pozdr.

rezon - 01-03-2010, 23:05

piotrls, zapytaj w Citroenie. Kratkę oddzielającą bagażnik, którą Mitsu ceni na 1200 kupiłem w Cytrynie za 760.
Steff - 02-03-2010, 01:24

rezon napisał/a:
piotrls, zapytaj w Citroenie. Kratkę oddzielającą bagażnik, którą Mitsu ceni na 1200 kupiłem w Cytrynie za 760.
a ja jak dzwoniłem to powiedzieli że takowej nie mają w ofercie :( i musiałem zabulić 900 w Mitsu
BTW możesz podać nr części ?

piotrls - 02-03-2010, 09:50

Cały zbiornik razem z osłoną metalową w cytrynie kosztuje ok 2000 zł (sama metalowa obudowa ok 600).
Instalacja w mitsu to koszt 300 zł i trwa ok 2 roboczo-godzin (realnie 1h 15 min).
Różnica w kosztach to 4700 zł - chlopaki wiedzieli co robią instalując taką minę. Nic tylko czekać na "taaakie" naprawy.
Ja oczywiście naprawiam to g..... jako szkodę z AC.

Całą naprawę udokumentuję fotogaraficznie.

mitsu00 - 02-03-2010, 10:14

piotrls napisał/a:
Cały zbiornik razem z osłoną metalową w cytrynie kosztuje ok 2000 zł (sama metalowa obudowa ok 600).
Instalacja w mitsu to koszt 300 zł i trwa ok 2 roboczo-godzin (realnie 1h 15 min).
Różnica w kosztach to 4700 zł - chlopaki wiedzieli co robią instalując taką minę. Nic tylko czekać na "taaakie" naprawy.

Zajdź jeszcze do ASO Puga bo są jeszcze tańsi niż ASO Citroena. Przykladowo kompletne sprzęgło (bez robocizny) do silnika 2.2 HDI w ASO Mitsubishi - 3200 zł, ASO Citroena - 1900 zł; ASO Puga w Łomiankach - 1232 zł. Mówimy o tych samych częściach oryginalnych.
Ten sam filtr oleju w Mitsubishi kosztuje w Warszawie 90 zł a w Peugeot 38 zł. Warto więc popytać i porównać. ja części zamiennych nigdy juz w Mitsubishi kupować nie będę....

Pozdr.

rezon - 02-03-2010, 14:04

Steff napisał/a:
ja jak dzwoniłem to powiedzieli że takowej nie mają w ofercie i musiałem zabulić 900 w Mitsu
BTW możesz podać nr części ?

Nazywa się to Kratka odgradzająca 0000966854 i kosztowało jednak nie 760 tylko 740zł. Idealna do wyjazdu na narty do Austrii - wszystko miałem wewnątrz - łącznie z nartami w pokrowcach, Nic mi nie huczało/świstało nad głową, co na autostradzie byłoby zapewne męczące.

Anonymous - 02-03-2010, 21:07

rezon napisał/a:
Nazywa się to Kratka odgradzająca

A czy mogę prosić o fotkę miejsc montażu tej kratki?
Też się nad takim rozwiązaniem zastanawiam, tylko mam wersję bez listew (uniwersalnych) szarych w bagażniku.

Steff - 02-03-2010, 21:19

Dziaders, listwy dają w komplecie razem z kratką
rezon - 02-03-2010, 21:48

Steff, jakie listwy dają? Uchwyty do mocowania na listwach owszem, ale listwy przecież masz w bagażniku po bokach. Dziaders, to co to masz za Int+ bez listew (szyn uniwersalnych)?
Zdjęć na razie nie zrobię, ponieważ po przyjeździe zdemontowałem kratkę i uchwyty - nie są mi w PL potrzebne. Zostawiłem tylko samoprzylepne pianki na listwach

dab - 02-03-2010, 22:49

mitsu00 napisał/a:
piotrls napisał/a:

Zajdź jeszcze do ASO Puga bo są jeszcze tańsi niż ASO Citroena. Przykladowo kompletne sprzęgło (bez robocizny) do silnika 2.2 HDI w ASO Mitsubishi - 3200 zł, ASO Citroena - 1900 zł; ASO Puga w Łomiankach - 1232 zł. Mówimy o tych samych częściach oryginalnych.
Ten sam filtr oleju w Mitsubishi kosztuje w Warszawie 90 zł a w Peugeot 38 zł. Warto więc popytać i porównać. ja części zamiennych nigdy juz w Mitsubishi kupować nie będę....

Pozdr.

Na co mu twoja rada skoro pisze ze robi to z AC. Lepiej wiec niech robi w ASO Mitsu.

mitsu00 - 02-03-2010, 22:58

dab napisał/a:
Na co mu twoja rada skoro pisze ze robi to z AC. Lepiej wiec niech robi w ASO Mitsu.

Ano na to że kolega zajrzał do Cytryny sprawdzić ceny, co sugerowało że nie do końca podjął wtedy decyzjię czy robić z AC czy płcić z własnej kieszeni. :mrgreen:

[ Dodano: 02-03-2010, 23:01 ]
A poza tym sugerowalem żeby kolega wziął pod uwagę możliwość zakupu tańszych części w siostrzanych ASO.

piotrls - 02-03-2010, 23:05

Naprawiam z AC, ale w Cytrynie kupuję uzbrojenie (metalową osłonę). W czasie montażu złożą wszystko bez dodatkowej opłaty.
Steff - 02-03-2010, 23:16

rezon napisał/a:
Steff, jakie listwy dają? Uchwyty do mocowania na listwach owszem, ale listwy przecież masz w bagażniku po bokach. Dziaders, to co to masz za Int+ bez listew (szyn uniwersalnych)?
Zdjęć na razie nie zrobię, ponieważ po przyjeździe zdemontowałem kratkę i uchwyty - nie są mi w PL potrzebne. Zostawiłem tylko samoprzylepne pianki na listwach
w wersjach po lifcie Instyle nie ma listew na bokach
Anonymous - 03-03-2010, 21:01

rezon napisał/a:
Dziaders, to co to masz za Int+ bez listew (szyn uniwersalnych)?

Ja mam Int+ SE - co skutkuje takimi niespodziankami :-X
niestety odkryłem to po zakupie, a miało nie być ksenonów i systemu bezkluczykowego tylko :!: :cry: