Outlander II GEN Techniczne - Filtr paliwa i kiepska jakości ropa a niskie temperatury...
Anonymous - 21-12-2009, 16:23
dolałem gold'a ze statoila i lampka zgasła. oby tak zostało.
Anonymous - 21-12-2009, 16:54
Goldzik lepszy na mróz......na cieplejsze pory GTL.......
mitsu00 - 21-12-2009, 18:14
AlCapone napisał/a: | Goldzik lepszy na mróz......na cieplejsze pory GTL....... |
Goldzik to szczere złoto na zimno
Pozdr.
[ Dodano: 21-12-2009, 18:18 ]
JCH napisał/a: | mitsu00, od dobrych 5 lat tankuję tylko na NESTE. Za wyjątkiem wyjazdów zagranicznych. Wcześniej MSS DID, teraz OBK - no problem również przy -25°- bo tyle max. zanotowałem. I oby tak dalej |
No to ciesze się że nie musiałeś jeszcze czekać 4 h na lawetę przy -26 st. z powodu zapchanego filtra czy przewodów paliwowych. Mnie już to raz spotkało, kosztowało 700 zeta i nie będę juz eksperymentował z tańszymi stacjami. Jak to się mówi: to co tansze w dłuższym okresie zawsze wyjdzie drożej
Pozdr.
jmgmotocykle - 21-12-2009, 19:45
Cytat: | Goldzik lepszy na mróz......na cieplejsze pory GTL....... |
uważasz AlCapone że ten na zimę jest lepszy od gtl-a ??? pytam bo może czas na olanie shella....
mitsu00 - 21-12-2009, 19:52
Goldzik trzyma formę do -26 st., GTL do -22 st. C.
Pozdr.
[ Dodano: 21-12-2009, 19:53 ]
GTL ma jednak wyższą wartość cetanową niż Gold więc teoretycznie silnik będzie pracował lepiej.
Pozdr.
karol_alasz - 21-12-2009, 19:59
mitsu00 napisał/a: | Goldzik trzyma formę do -26 st., GTL do -22 st. C. |
A ja tankuję Dynamica LOTOSA (mam najbliżej domu ) i też nie narzekam... A forme ma trzymać do -32st. C.
mitsu00 - 21-12-2009, 20:03
karol_alasz napisał/a: |
A ja tankuję Dynamica LOTOSA (mam najbliżej domu ) i też nie narzekam... A forme ma trzymać do -32st. C. |
Ja stacje z logo LOTOS omijam teraz szerokim łukiem z powodów wcześniej przeze mnie opisanych
Pozdr.
jmgmotocykle - 21-12-2009, 20:07
mam zgryz co do paliwa - dzisiaj znajomy opowiadał mi jak pracował na shellu to powiedzmy 1 na 4 dostawy do prawdziwy shell - pozostałe dostawy - kto da taniej.... żenada....
druga historia - przeczytana na innym forum - to że dostawcy (tirowcy) po drodze zatrzymują się i gonią paliwo a różnicę uzupełniają np. wodą - w to za bardzo nie wierzę bo chyba cysterny są pląbowane na czas przejazdu???!!!
.... jeśli powyższe historyjki są prawdziwe to mamy Panowie przerąb.... - niezaleznie od stacji niewiemy co lejemy...
mitsu00 - 21-12-2009, 20:11
Najnowszy V-Power Diesel GTL dostarczany jest z Reichu.
Pozdr.
jmgmotocykle - 21-12-2009, 20:28
przed noca coś optymistycznego
rezon - 21-12-2009, 20:40
jmgmotocykle napisał/a: | w to za bardzo nie wierzę bo chyba cysterny są pląbowane na czas przejazdu???!!! | ponadto mają wbudowane GPS z różnych względów - monitoringu nieplanowanych postojów też
sylb - 22-12-2009, 00:13
Mam klientów co prowadzą stację paliw. (południowa Polska)
Wygląda to mniej więcej tak, tanie paliwa 95 i zwykłe ON są z jednego składu (wyleciała mi z głowy nazwa) zazwyczaj własny transportem byle było taniej. Ogólnie paliwo w Małopolsce na większości stacji jest to samo. Jeśli chodzi o 98 i lepszy ON to transport jest organizowany przez dostawcę paliw. Inną sprawą jest to czy właściciel stacji (większość stacji jest na tzw. Franczyzie) nie pokusi się i nie przekombinuje z lewym paliwem. Dlatego polecam aby tankować tylko na fabrycznych stacjach.
didku - 22-12-2009, 04:36
no to naprawione, jeszcze kontrolka świeci, ale już auto jeździ, Filtr przepłukałem Diesel Ultimate - naprawde rozpuszczał te kłaczki, samo ocieplenie nie pomogło, zalałem Golda ze Statoilu i zamówiłem na wszelki wypadek filtr fc604 parfluxa jaki był w aucie. Podobno tylko czujnik wody należy wyciagnąć ze starego
Jackie - 22-12-2009, 10:15
mitsu00 napisał/a: | Gwarantuję ci ze będziesz mial to samo co ja w zeszłym roku i co jmgmotocykle. NIE TANKUJCIE PROSZĘ nw czasie mrozów NA SYFNYCH STACJACH CELEM ZAOSZCZĘDZENIA KILKU GROSZY. Efekty są takie jakie są.
|
Apel jak najbardziej słuszny ale co jeżeli moje auta tankowane są tylko na Shell i wszystkie diesele zamarzły? Jak wpadłem zapieniony na stację i zacząłem "rozmowę" z kierownikiem stacji to wybąkał coś "dolaniu" zimowej ropy do połowy zbiornika paliwa letniego, bo: "taka zima, panie, to nie zima..." a u mnie było -24 celsjusze więc letko gwiździło... Oczywiście filtry poszły won, dwa stanowiska non-stop zajęte na serwisie i ogólnie lipa... Po zalaniu Statoila wszystko gra i bucy Ale wściekłem się na Shella strasznie...
Pozdrawiam
mitsu00 - 22-12-2009, 10:55
Jackie napisał/a: | Apel jak najbardziej słuszny ale co jeżeli moje auta tankowane są tylko na Shell i wszystkie diesele zamarzły? Jak wpadłem zapieniony na stację i zacząłem "rozmowę" z kierownikiem stacji to wybąkał coś "dolaniu" zimowej ropy do połowy zbiornika paliwa letniego, bo: "taka zima, panie, to nie zima..." a u mnie było -24 celsjusze więc letko gwiździło... Oczywiście filtry poszły won, dwa stanowiska non-stop zajęte na serwisie i ogólnie lipa... Po zalaniu Statoila wszystko gra i bucy Ale wściekłem się na Shella strasznie...
Pozdrawiam |
Ano widzisz kolego...... Jaki właściciel takie paliwo. Koncern Shell nie ma tu nic do rzeczy. A tak na marginesie to zgłosolbym tą sprawę do centrali Shell, nagrał rozmowę z wlaścicielem i rządał zwrocenia kosztów za wymianę filtrów etc. W końcu kupuje się coś lepszego celem uchronienia sie przed kłopotami a nie ich stworzenia.
Pozdr.
[ Dodano: 22-12-2009, 11:22 ]
didku napisał/a: | no to naprawione, jeszcze kontrolka świeci, ale już auto jeździ, Filtr przepłukałem Diesel Ultimate - naprawde rozpuszczał te kłaczki, samo ocieplenie nie pomogło, zalałem Golda ze Statoilu i zamówiłem na wszelki wypadek filtr fc604 parfluxa jaki był w aucie. Podobno tylko czujnik wody należy wyciagnąć ze starego |
Kontrolkai sama nie zgaśnie. Auto należy podpiąć pod MUT:a i wyresetować pamięć błędów. BTW, skąd wiedziałeś jaki to rodzaj filtra i gdzie kupiłeś?
Pytanie do wszystkich: Czy np sprawdzenie zawartości filtra paliwa i usunięcie syfu można zlecić kazdemu mechaniorowi, np z Norrauto, czy trzeba jechać do ASO?
Pozdr.
|
|
|