Forum ogólne - Mitsumaniaki i WOŚP
Anonymous - 31-12-2009, 07:01
Ja się piszę na wszystko co wymyślicie !:) Pozdrawiam serdecznie - pomagać sobie trzbea !
NUFI - 31-12-2009, 08:32
Pomysł jest jak najbardziej dobry
My już uczestniczymy w WOŚPie nie tylko jako Mitsumaniaki ale przede wszystkim jako Niufomaniacy. Poniżej łącze do krótkiej relacji fotograficznej z zeszłego roku
http://www.nufi.waw.pl/im...inal%20WOSP.jpg
http://www.nufi.waw.pl/razem_f.htm
Także wszystkich zapraszamy do udziału w WOŚPie
Marek, Ola, Nufi, Ami i Buick.... i Grandis
rezon - 31-12-2009, 09:36
ode mnie też poszło na konto
Anonymous - 31-12-2009, 10:29
ja tez wpłacam i jeszcze dodałem aukcję:)
http://aukcje.wosp.org.pl....php?uid=621112
Anonymous - 31-12-2009, 11:12
poszło...niewiele, ale zawsze coś
swinks_UK - 31-12-2009, 11:38
Pomysł z UK.
Jak mieliśmy "Children in Needs" (czy jakoś tam) - odpowiednik WOŚP, to wspólnie z klubami Hondy, Supry, GTO i Mazdy zrobiliśmy przejazd ulicami Peterborough ze zbiórką na finalnym parkingu.
Moze taki Japan Ride zaprzyjaźnionych klubów?
Misiek :) - 31-12-2009, 11:49
ja mam pomysł, licytacja serduszek z logiem klubu i napisem wośp, można się zakręcić i dołączyć klubem do jakiegoś już istniejącego festynu lub gdzieś oficjalnie zrobić. Jakieś zawody aut na 1/4 mili czy inne zadania sprawnościowe dla wszystkich kierowców, nie tylko klubowych, organizowane przez klub i bezpośrednio przez WOŚP. Tylko wcześniej trzeba by się zgłosić do WOŚP i z Nimi ustalić. Np jakaś ulica zamknięta, czy jakiś parking. Opłata za przejazd własnym aute, i dochód z Tego na orkiestre.
Wtedy może by lokalna tv, prasa się pojawiła...
Ten pomysł może się wydawać trudny do zorganizowania, ale wszystko można, szczególnie dla potrzebujących idzieci, i wtedy może iść pomoc w organizacji i załatwianiu z WOSP
Myśle o festynie 2011
topcan - 31-12-2009, 16:34
poza pomoca finansową WOŚP bardzo chętnie przyjmuje takie gesty jak naprzykład rozworzenie wolontariuszy i myśle ze ta forma jest możliwa do wykonania w tym roku.
Ja osobiście będe jeżdził cały dzień bo moja córka jest wolontariuszem.
Misiek79 - 02-01-2010, 15:04
Idea z WOŚP dobra.
Mysle,ze wystarczy jak ktos juz tutaj wspomnial - trzeba zrobic cokolwiek. Wydaje mi sie,ze najlepszym pomyslem jest zrobienie jakiejs wystawy czy pokazu na jakims wielkim parkingu centrum handlowego. Mozna przy tym sprzedac jakies gadzety, zrobic drifty czy przewoz jakims wypasem ospojlerowanym za niewielka oplata. Bardzo spodobal mi sie pomysl z wozeniem wolontariuszy (po pierwsze szybko sie przemieszcza po drugie sa bezpieczni,ze nikt ich nie napadnie i nie okradnie-takie czasy). W tym roku bedzie ciezko,ale mysle ze na przyszly rok pokazemy na co nas stac.
artbar7 - 02-01-2010, 21:25
Witam serdecznie wszystkich MitsuManiaków w Nowym Roku. U mnie w rodzinnym mieście t.j. w Piotrkowie Trybunalskim na ulicy Michałowskiej któryś rok z kolei nasz serdeczny kolega Mariusz K. organizuje z naszą pomocą WOŚP. Niniejszym zapraszam wszystkich do naszego miasta na oględziny. Pozdrawiam artbar7!!!!!!!!!!!
PiotrBe - 03-01-2010, 09:36
U mnie chłopaki z klubu 4x4 organizuja rajd WOSP, wpisowe za auto jest z góry określone i idizei do puchy, mozna oczyiscie dorzucic wiecej;). Wygląda to mniej więcej tak: start z Poznania, przejazd trasą terenowa (2 klasy dla aut nie przerabianych i druga dla uterenowionych) z odwiedzaniem lokalnych sztabów WOSP-u w kilku miastach.
Można isc ich wzorem i cos podobnego dla osobówek zorganizować.
Załoga kierowca + pilot, jazda na orientację, wg roadbooka, tyle ze po jakiś drogach przez mile dla oka okolice. Ale to propozycja raczej na przyszły rok.
pozdrawiam
Anonymous - 10-01-2010, 17:23
...i co - uzbierała się jakaś sumka od MitsuManiaków?
axel34 - 10-01-2010, 20:09
Witam wszystkich! myślę ze wpłacanie na jedno konto i przekazanie całosci orkiestrze to najlepszy sposób i dobry wizerunek naszego klubu. oczywiscie kazdy inny sposob pomocy typu podwozenie wolontariuszy to tez wysoko doceniany gest. wielu jednak z nas z przyczyn różnych nie bedzie mogła sie przyłączyc czynnie a wpłacając ile kto moze identyfikując sie jako Mitsumaniak to dumny dobry uczynek. ja własnie tak zrobiłem.pozdrawiam wszystkich zwłaszcza twórców naszego klubu.
akbi - 20-01-2010, 16:51
Informuję iż na dzień 2010-01-20 Mitsumaniacy uzbierali 215,56 zł
...do boju ... mamy jeszcze niecały rok
|
|
|