To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - "Profesjonalna" polerka lakieru

josie - 26-09-2006, 07:59

Gratuluję :D
Pierwsze koty za płoty.
Co do maski: napewno na moro tym papierem robiłeś? wygląda dość agresywnie to zatarcie. Ja bym jeszcze przepolerował tą maskę z uwzględnieniem właśnie tych placków. Jak klaru jest normalna warstwa to powinno dać się ładnie spolerować.
Tak gadacie na papier 2000. Po lakierowaniu które nie odbywa się w komorze bezpyłowej zawsze robi się polerkę - i przed tym matowi się lakier papierem 2000.
Ja po lakierowaniu robiłem sobie maskę sam - wyglądała cała jak te kółka Krzyżaka i jakoś udało się ją doprowadzić do blasku.

Krzyzak - 26-09-2006, 08:50

Oczywiście, że stosowałem 2000 na wodę. Nawet potem sam papier wrzucałem do wody i ścier przecierałem mokrą gąbką.
Maska jest po prostu malowana po stłuczce 6 lat temu - polski fachowiec itp., nawet nie wiem jaki lakier zastosował - pewnie najtańszy. Myślę, że klaru też niewiele tam było. Spolerowana reszta - lakier oryginalny - mimo identycznej metody (no może ciut wolniej kręciłem) nie ma żadnych przebarwień czy skaz.

Po prostu maska na pewno pójdzie do lakierowania.

josie - 26-09-2006, 15:36

Krzyzak napisał/a:
lakier oryginalny - mimo identycznej metody (no może ciut wolniej kręciłem) nie ma żadnych przebarwień czy skaz.

Zawsze twierdziłem, że nie ma to jak lakier oryginalny:) Mi go na aucie mało zostało bo tylko dach, tylne błotniki i lewe drzwi, ale na szczęście na pozostałych częściach lakiernik ładnie dobrał kolor i robota też mu nieźle poszła.
Pamiętaj żeby teraz częściej nakładać wosk - po polerce łatwiej lakier łapie brudy.

Anonymous - 13-10-2006, 20:22

A ja kupiłem autko już podobno po reaktywacji lakieru, wszystko fajnie ale zrobiono to tak ze tylne błotniki mają inny odcień. A tak namarginesie maske mam super ekstra fajnie matową i odbarwioną, macie jakiegoś pomysła na to. A gdzie kupić taka profesjonalną pastę polerską
josie - 15-10-2006, 00:03

vertus72 napisał/a:
A ja kupiłem autko już podobno po reaktywacji lakieru, wszystko fajnie ale zrobiono to tak ze tylne błotniki mają inny odcień

Nie da się zmienić odcienia lakieru polerowaniem... Musiały te błotniki być lakierowane - popatrz na krawędziach, przy uszczelkach itp.
Nie wiem jak maska wygląda - jak z wierzchu klar to może już ktoś polerując do bazy doszedł...
Pastę kupisz w sklepie z lakierami samochodowymi.

Anonymous - 17-10-2007, 21:17

na szwajcarskiej stronie znalazłem takie coś podobno nowość możecie sami oblukać tu jest link http://my.ricardo.ch/accd...cleCondition=-1