Problemy techniczne - "Profesjonalna" polerka lakieru
josie - 26-09-2006, 07:59
Gratuluję
Pierwsze koty za płoty.
Co do maski: napewno na moro tym papierem robiłeś? wygląda dość agresywnie to zatarcie. Ja bym jeszcze przepolerował tą maskę z uwzględnieniem właśnie tych placków. Jak klaru jest normalna warstwa to powinno dać się ładnie spolerować.
Tak gadacie na papier 2000. Po lakierowaniu które nie odbywa się w komorze bezpyłowej zawsze robi się polerkę - i przed tym matowi się lakier papierem 2000.
Ja po lakierowaniu robiłem sobie maskę sam - wyglądała cała jak te kółka Krzyżaka i jakoś udało się ją doprowadzić do blasku.
Krzyzak - 26-09-2006, 08:50
Oczywiście, że stosowałem 2000 na wodę. Nawet potem sam papier wrzucałem do wody i ścier przecierałem mokrą gąbką.
Maska jest po prostu malowana po stłuczce 6 lat temu - polski fachowiec itp., nawet nie wiem jaki lakier zastosował - pewnie najtańszy. Myślę, że klaru też niewiele tam było. Spolerowana reszta - lakier oryginalny - mimo identycznej metody (no może ciut wolniej kręciłem) nie ma żadnych przebarwień czy skaz.
Po prostu maska na pewno pójdzie do lakierowania.
josie - 26-09-2006, 15:36
Krzyzak napisał/a: | lakier oryginalny - mimo identycznej metody (no może ciut wolniej kręciłem) nie ma żadnych przebarwień czy skaz. |
Zawsze twierdziłem, że nie ma to jak lakier oryginalny:) Mi go na aucie mało zostało bo tylko dach, tylne błotniki i lewe drzwi, ale na szczęście na pozostałych częściach lakiernik ładnie dobrał kolor i robota też mu nieźle poszła.
Pamiętaj żeby teraz częściej nakładać wosk - po polerce łatwiej lakier łapie brudy.
Anonymous - 13-10-2006, 20:22
A ja kupiłem autko już podobno po reaktywacji lakieru, wszystko fajnie ale zrobiono to tak ze tylne błotniki mają inny odcień. A tak namarginesie maske mam super ekstra fajnie matową i odbarwioną, macie jakiegoś pomysła na to. A gdzie kupić taka profesjonalną pastę polerską
josie - 15-10-2006, 00:03
vertus72 napisał/a: | A ja kupiłem autko już podobno po reaktywacji lakieru, wszystko fajnie ale zrobiono to tak ze tylne błotniki mają inny odcień |
Nie da się zmienić odcienia lakieru polerowaniem... Musiały te błotniki być lakierowane - popatrz na krawędziach, przy uszczelkach itp.
Nie wiem jak maska wygląda - jak z wierzchu klar to może już ktoś polerując do bazy doszedł...
Pastę kupisz w sklepie z lakierami samochodowymi.
Anonymous - 17-10-2007, 21:17
na szwajcarskiej stronie znalazłem takie coś podobno nowość możecie sami oblukać tu jest link http://my.ricardo.ch/accd...cleCondition=-1
|
|
|