To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Czuję się oszukany/a

sla85 - 03-01-2010, 09:36

nie no program jak program, w sumie dobry. Tylko zastanawiałbym się nad moralizowaniem narratora i panów mundurowych, szczególnie z drogówki kieleckiej. No i budzi też wątpliwość łamanie przepisów przez policję... ale to Polska, to czemu sie dziwić 8)
jaca71 - 03-01-2010, 09:50

Jeden jedyny odcinek mi się podobał. jak cwaniak w TIRze stwierdził że przyhamuje pirata na rondzie i wjechał na rondo przed maskę tajnego radiowozu. Jak się durnie tłumaczył. Jedyny fajny odcinek - reszta tragedia.
filippoz - 03-01-2010, 13:14

jaca71 napisał/a:
reszta tragedia
ja najbardziej lubię oglądać gdy ludzie złapani mówią że oglądają ten program ale nie spodziewali się że to ich złapią hehe ;)

sla85 napisał/a:
Tylko zastanawiałbym się nad moralizowaniem narratora i panów mundurowych, szczególnie z drogówki kieleckiej
z tym się w 100% zgodzę bo narrator to chyba jakaś ciężko myśląca osoba z tekstami rodem z podstawówki, wiadomo, że każdy kierowca łamie przepisy, jedni częściej inni rzadziej ale łamią, ale te pseudo docinki są poniżej krytyki.

Co do opon.

Widzisz, w sumie ty wiedziałeś że odbierasz na letnich, ja miałem powiedziane że to są całoroczne ale jak w domku sprawdziłem to okazały się to oponki letnie, nie mam specjalnego żalu do dealera bo po odbiorze auta tylko z 3 razy leżał śnieg i to w takim momencie że nie musiałem nigdzie jechać.

PS. wspominałeś że masz zamontowany zestaw bluetooth na bocznym słupku przy poduszce kurtynowej - pytałeś się jaki ma lub będzie miało wpływ na bezpieczeństwo Twoje i Twoich podróżnych? Jak dla mnie dziwne miejsce na umiejscowienie czegokolwiek biorąc pod uwagę obecność kurtynowych poduszek powietrznych ... ktoś miał "niezłą" wizję jak to montował.

jaca71 - 03-01-2010, 13:23

filippoz napisał/a:
z tym się w 100% zgodzę bo narrator to chyba jakaś ciężko myśląca osoba z tekstami rodem z podstawówki, wiadomo, że każdy kierowca łamie przepisy, jedni częściej inni rzadziej ale łamią, ale te pseudo docinki są poniżej krytyki.

Narratora zostaw w spokoju. On niewinowat, on tylko czyta to co mu ktoś napisze. A teksty napisane są dokładnie na poziomie programu. Zero przekazu, zero nauki, durna propaganda i tyle.

macior - 03-01-2010, 14:44

jaca71 napisał/a:
Panowie litości - ten program jest chyba najgorszym programem na TVN Turbo. Tak kretyńskiego i nic niewnoszącego programu ze świeczką szukać po wszystkich kanałach...
nawet moja małża stwierdziła, że teksty pana narratora są debilno-propagandowe jak za komuny

co do moich rozczarowań (bo oszukany na razie się nie czuję) to tylko mogę potwierdzać rzeczy, o których i tak dobrze wiedziałem: kretyńskie miejsce na przycisk INFO, krótkie siedziska, dziwne brzmienie silnika ect... więc summma summarum nie będe się czepiał chyba za bardzo

a odnośnie odbioru samochodu w RMFilipowicz ku memu zaskoczeniu dodatkowo zamówione boczne listwy (te na drzwiach) dostałem w gratisie
ale żeby nie było za słodko to zapomnieli o chlapaczach za przednimi kółkami (ale w sumie gdyby nie miały być za darmo jak listwy - to lepiej, bo sam dorzucę "niefirmowe" po taniości)

jaca71 - 03-01-2010, 14:53

macior napisał/a:
kretyńskie miejsce na przycisk INFO,

Przywykniesz ;) Z zamkniętymi oczami tam trafisz za parę tygodni co nie znaczy że miejsce jest idealne lub genialnie wymyślone - inni to już wymyślili koniec którejś manetki.

A mnie diler zaskoczył in plus. Ja tylko targowałem cenę a dostałem gratis zabezpieczenie kół, o którym dowiedziałem się przy odbiorze. :)

macior - 03-01-2010, 14:57

jaca71 napisał/a:
A mnie diler zaskoczył in plus.
mnie też - dorzucił wino i czekoladkę ale to co dostajemy przy odbiorze jest winnym poście
mkrawcz1 - 03-01-2010, 15:22

macior napisał/a:
ale żeby nie było za słodko to zapomnieli o chlapaczach za przednimi kółkami (ale w sumie gdyby nie miały być za darmo jak listwy - to lepiej, bo sam dorzucę "niefirmowe" po taniości)

A co planujesz zapodać? Bo ja się też rozglądałem, ale żaden "uniwersalny" nie wzbudził mojego zaufania, dedykowanych nie ma, a te "pseudorajdowe" mi się wybitnie nie podobają - ja po szutrze nie jeżdżę ;-)

Tenzo - 03-01-2010, 17:37

mkm napisał/a:

:D
Wystarczylo poczytac nasze Forum...
To jedna i ta sama firma :mrgreen:

Ale wcale nie oznacza to, że obsługa działa identycznie. Ja osobiście przy zakupie byłem w obu mimo, że wiedziałem o przynależności do jednego właściciela.

Przy sprzedaży poprzedniego samochodu jeden z potencjalnych kupców powiedział mi, że u Filipowicza obsłużą mnie lepiej a ja z autopsji wiem, że w RM to jakieś leszcze sprzedają na maksa w d.... mają klienta, bo i tak sprzedają lepiej niż się od nich oczekuje.

Gabra znacznie lepiej obsługuje klienta.

Ja u RM usłyszałem tekst roku od sprzedawcy należy mu się za ten tekst chyba malina roku za anty sprzedaż. Powiedziałem, co chcę kupić, a koleś mi odpowiedział:

"Już się martwię po tym co mi Pan powiedział. Ja owszem mogę Panu taki samochód sprzedać, ale nie wiem kiedy i nie wiem za ile."

Filipowicz, albo jest desperatem, albo po prostu nie ma chętnych do pracy skoro trzyma takich pseudo inteligentów.

Oczywiście opisuję sprzedaż, bo w serwisie oba salony są tragiczne. Ja swój chyba na prawdę w Katowicach będę serwisował.

gzesiolek - 03-01-2010, 17:43

Tenzo napisał/a:
Ja swój chyba na prawdę w Katowicach będę serwisował.

Ja swoj i kupilem i bede serwisowal poza Krakowem... felerne to miasto pod wzgledem ASO strasznie... ASO Hondy tez fatalne... to samo slyszalem o Fordach ;)

Tenzo - 03-01-2010, 19:16

gzesiolek napisał/a:

Ja swoj i kupilem i bede serwisowal poza Krakowem... felerne to miasto pod wzgledem ASO strasznie... ASO Hondy tez fatalne... to samo slyszalem o Fordach ;)

A z ciekawości, gdzie kolega planuje serwisować?
Miałem kilka samochodów różnych marek. Serwisowałem w ASO, ale serwisem Mitsu jestem po prostu przerażony. Tu już nie chodzi o cuda, ale ja ewidentnie patrząc jak pracują po prostu boję się im oddać samochodu. Byłem raz tylko po to, żeby zamontować spoiler na klapie i nawet tak oczywistą rzecz potrafią spaprać niechlujstwem. A oczekując na samochód i słysząc jakie jazdy odchodziły przy każdym kliencie poszedłem pilnować samochodu na szczęście u Gabry to możliwe.

gzesiolek - 03-01-2010, 19:45

Kupowałem i chyba spróbuje serwisować w MOTO w Katowicach, ale też różne opinie słyszałem, ale wiecej pozytywnych niz o ASO w Krakowie ;)
Ogolnie Mitsu musi popracowac nad serwisem i opinia tegoz... bo tutaj ma najgorsza opinie...

Co do Hondy to krakowskie ASO byly gorsze od Wielicara, a Wielicar byl lata swietlne za Sigma w Rzeszowie, przynajmniej wg mojej skromnej opinii... Osobiscie wolalem pojechac zrobic cokolwiek do Rzeszowa, kosztowo wychodzilo mi i tak tak samo tzn koszty tam plus benzyna, a koszty w Kraku, ale czułem sie pewniej... ;)

Tenzo - 03-01-2010, 20:03

gzesiolek napisał/a:
Kupowałem i chyba spróbuje serwisować w MOTO w Katowicach, ale też różne opinie słyszałem, ale wiecej pozytywnych niz o ASO w Krakowie ;)
Ogolnie Mitsu musi popracowac nad serwisem i opinia tegoz... bo tutaj ma najgorsza opinie...

No też właśnie mam zamiar udać się w tamtym kierunku. Swoją droga paradoksalnie mini musiałem serwisować w Katowicach, bo tylko tam można było. Kupując Lancera myślałem, że wreszcie ta konieczność serwisowej migracji się skończy :)

waldinio - 03-01-2010, 21:59

filippoz napisał/a:

PS. wspominałeś że masz zamontowany zestaw bluetooth na bocznym słupku przy poduszce kurtynowej - pytałeś się jaki ma lub będzie miało wpływ na bezpieczeństwo Twoje i Twoich podróżnych? Jak dla mnie dziwne miejsce na umiejscowienie czegokolwiek biorąc pod uwagę obecność kurtynowych poduszek powietrznych ... ktoś miał "niezłą" wizję jak to montował.

pytałem ale byłem tak podekscytowany odbiorem samochodu (to mój pierwszy samochód w życiu :P ) że jednym uchem wleciało i od razu drugim wyleciało i nie pamiętam już, pamietam, że dealer mówił, że nie było tego gdzie indziej zamontować, no i to prawda, bo to jest długie na jakies 10cm i jedyne możliwe miejsce to chyba na słupku własnie, tylko czemu przy kurtynie :/

dokładnie to to wygląda tak:

Trik - 03-01-2010, 23:42

Eeee no to jeszcze spoko wygląda myslałem że to kawał cegły w stylu nawigacji :D . Kurtyna jak odpali (tfu, tfu oby nie było potrzeby) nic sobie nie zrobi, bo ten cały plastik zostanie odgięty w stronę szyby i to chyba nie cały. Jak patrzyłem w moim, przy okazji jakiegos montażu, na ten system kurtyny to bałem sie ze w razie czego ta tapicerka najpierw mnie zatłucze, przecież to kawał materii jest :biggrin: . Take cuś to mogły by i na podsufitce wylądować, w okolicy lampki.