To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Głośna praca zimnego silnika?

robertdg - 17-02-2010, 08:45

adamk4, pasowałoby sprawdzić kąt wtrysku, wtryski na przelewach, filtr od paliwa wymienić jak dawno nie byl wymieniany.
mskiba03 - 17-02-2010, 20:43

robertdg, jak się sprawdza kąt wtrysku i o co chodzi z "wtryski na przelewach" :) ?
robertdg - 17-02-2010, 21:28

mskiba03, trzeba podjechać na specjalny zegar, trochę z tym roboty jest, na przelewy sprawdza sie po to aby ocenic wydajnosc wtrysków i czy nie leja.
RyszardTeterycz - 07-03-2010, 15:28

zle ustawiony kąt wtrysku na pompie paliwowej daje takie objawy jak opisuje adamk4, czym nisza temperatura tym gorzej odpala auto a gdy jusz się zagrzeje pali normalnie, na tym forum:http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=652456#652456 opisałem jak ustawia sie kąt wtrysku na pompie paliwowej lucas w naszych miskach 1,9 td ,osobiście polecałbym sprawdzic pasek rozrządu czy nam sie nie przestawił, luzy na zaworach , wtryski czy nie leją,swiece żarowe czy działają no i jezcze stopien spreżania w cylindrach, to wszystko ma zasadniczy wpływ na odpalanie przy niskich temparaturach.
moja cari. z 97 r. przy przebiegu 250 tys. przy temperaturze -25 stopni pali za pierwszym razem (a wtryski mam nie najlepsze)
w carismie 1.9 td wtryski sprwdza sie na specjalnym przyrządzie do sprawdzania wtrysków dopiero na nim morzemy ocenic jakie mamy ustawione cisnienie na wtrysku a wzroko oceniamy czy wtrysk dobrze rozpyla paliwo czy zle (leje) .
na przelew oceniamy wtryski w silnikach nowoczesnych z systemem Common Rail.