To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt Kawu

KaWu - 30-04-2010, 07:44

No i przedwczoraj zaślepki relingów dachowych zmienily wlasciciela :evil:
Oczywiscie ktos zabral wszystkie 4 szt.

Ale dzieki jednemu MM juz bedzie nowy kpl. na aucie :)
Pozdrawiam

KaWu - 10-09-2010, 12:40

Edit: cos nie moge wgrac zdjec ...
KaWu - 10-09-2010, 12:41

Zdjęcie Alaski:

KaWu - 10-09-2010, 12:42

Zdjęcie Arctica:

KaWu - 14-10-2010, 13:32

Uaktualniam zeby nie bylo ze nic sie nie dzieje:)

Colcik jest malo jezdzony (zasluga mojej zonki).
Przez prawie roku (brakuje tygodnia) zrobil tylko 1700km. Tak tylko tyle :D
Jeszcze tak z 10 lat i będzie to Colt chyba z najmniejszym przebiegiem w swoim roczniku.

Z autkiem nic zlego się nie dzieje. Od ostatniego wpisu zostały podklejone spawy maski silnika bo już nie trzymały i "dzwoniły" czasami.
Jeszcze coś postukuje na poprzecznych nierównościach w przednim zawieszeniu-na weekend będzie weryfikacja. Pewnie sworzeń lub coś w ten deseń.

Colt na dniach otrzymal też nowy filtr klimy. Wymieniał ktoś na Filtrona :?:
Jak nie to uprzedzę, że filtrona jest składany z 2 części :) Wymyśleli go, żeby nie odkręcać chyba poprzeczki schowaka i wkładać po koleji części i zapinać już w ubudowie filtra.

Wygląda tak:

Uploaded with ImageShack.us

j-rules - 14-10-2010, 13:36

nie zepsuje sie od niejezdzenia? :P
KaWu - 14-10-2010, 15:15

j-rules napisał/a:
nie zepsuje sie od niejezdzenia?

Póki co nie psuje się. Ale masz rację - też jestem zwolennikiem używania auta.
Wg mnie auto więcej się psuje jak stoi niż jak jeździ :)

KaWu - 30-05-2011, 11:41

A Colt w dalszym ciągu jeździ mało i ma się dobrze.
Dość sporo pali jak na pojemność ale jeździ prawie wyłącznie po mieście i krótkie odcinki.

W sobotę miałem wolne popołudnie to Colt zrzucił zderzak …

… i otrzymał światła ledowe dzienne, które gdzieś zalegały i się walały.
Miałem je montować w Galu ale wolałem przećwiczyć na aucie żony :P

Fotki słabe, bo na szybkiego i telefonem.

KaWu - 01-01-2012, 11:13

Czas odświeżyć temat z końcem roku :)

Colt przejechał u nas dopiero (w równo dwa lata) : 6 239 km. Średnia to 245 km-m-c :lol: (ktoś robi mniej :?: ).
W 2011 zrobił 2 570 km.

19.11.2011(148 290 km)- został wymieniony olej silnika Mobil 10W40 wraz z filtrem Toko.
9.10.2011 (148 003 km)- akumulator został podładowany bo słabo kręcił.
Od 8.10.2011 (147 995 km) już jazda na kołach zimowych.

Aktualny stan licznika: 148 690 km.

Ostatnio ja zaczęłem trochę Coltem jeździć i wyczułem w okolicach lewego koła podczas jazdy w bok stukanie. I przy zjazdach z krawężnika też słychać. Asia oczywiście o niczym nie meldowała bo wszystko wg niej ok :)
Jeszcze oględzin nie było ale możliwe, że sworzeń lub coś z amorem (jednak Galant ma trwalsze zawieszenie :) )

baniak77 - 01-01-2012, 12:23

ładny colt, wygląda na zdrowego, przebiegi faktycznie imponujące w dwa lata lekko ponad 6tys robi wrażenie, aż trochę szkoda że tak mało jeżdżony :)
Tovija - 01-01-2012, 15:19

Colty CA i CJ niestety są dosyć delikatne i słyną ze stuków.. ja już półtora roku pomykam ze stukaniem na poprzecznych nierownosciach i zadna stacja diagnostyczna ani mechanik nie stwierdziła luzów w elementach zawieszenia - dopiero jakiś miesiąc temu wybrałem się do zakładu w Bytomiu gdzie udało się postawić diagnozę: według nich to wewnętrzne końcówki drążków kierowniczych oraz przednie sworznie - z tymi sworzniami nie wiem czy do końca bo luzy są ale bardzo minimalne, ale fakt faktem - wewnętrznych końcówek drążków nie wymieniałem :lol: Ogólnie zawias Colta pod względem wytrzymałości to lipa ;)
deejay - 01-01-2012, 15:25

Tovija napisał/a:
ja już półtora roku pomykam ze stukaniem na poprzecznych nierownosciach i zadna stacja diagnostyczna ani mechanik nie stwierdziła luzów w elementach zawieszenia

Nie mozliwe :wink: , wszystko jest do wyeliminowania :)

robertdg - 01-01-2012, 18:35

deejay napisał/a:
Tovija napisał/a:
ja już półtora roku pomykam ze stukaniem na poprzecznych nierownosciach i zadna stacja diagnostyczna ani mechanik nie stwierdziła luzów w elementach zawieszenia

Nie mozliwe :wink: , wszystko jest do wyeliminowania :)
Aż się dojdzie do ostatniego punktu na liście :-)
Hugo - 01-01-2012, 21:50

robertdg napisał/a:
Aż się dojdzie do ostatniego punktu na liście
Sprzedaż auta?
KaWu - 02-01-2012, 08:02

baniak77 napisał/a:
ładny colt, wygląda na zdrowego,

Tylko tak na fotkach wygląda :oops:
W rzeczywistości blachy nie są idealne. Ale wiedziałem co, za ile i skąd biorę i się zdecydowałem.
Dla mnie się liczył zdrowiutki silniczek i zawieszenie. Blachy to sprawa drugorzędna.

Hugo napisał/a:
Sprzedaż auta?

Bywa i tak :)