Śląskie - [K-ce] Kulig! 

Morfi - 10-01-2010, 16:38
  Konia juz mamy 4 pędnego   

Ja jestem bardzo chetny na kulig. a mysle na chechle bedzie pusto i z duża ilościa sniegu.

Mysmy kiedys takie kuligi robili u Mnie w takim pareczku w łagiewnikach  
												 Kamilofone - 10-01-2010, 19:25

| JCH napisał/a: | 	 		   	  | Kamilofone napisał/a: | 	 		  | A może tak za tydzień w sobotę zrobić prawdziwego kuliga ze świeżym śniegiem na Podbeskidziu ? | 	  A co masz na myśli pisząc "prawdziwego kuliga"? Masz do dyspozycji sanie z koniem i jakąś nieuczęszczaną dróżkę, którą można by pojechać? | 	  

HEY mam na myśli dokładnie taki kulig jak wspomniałeś ale organizacja przez osobę którą się tym zajmuje i dysponuje odpowiednim sprzętem    

W zeszłym roku byłem na takiej imprezie w Wiśle kulig oczywiście sanie + dwa koniki oraz bardzo urocza zimowa sceneria. Na koniec ognisko w drewnianej chacie a na samym ognisku kiełbaska + gorąca herbatka. Cała impreza trwała jakieś 2 godzinki ale niestety nie pamiętam kosztów całej tej imprezy, ale dodam że było warto     

Z tego co kojarzę to impreza odbyła się w okolicach z tego linka: http://www.kuligiwisla.pl/
												 JCH - 10-01-2010, 20:38
  To myślę, że taki kulig można by zrobić, tylko wątpię czy tydzień czasu wystarczy, żeby wszystko poustalać, zebrać ekipę, zebrać kasę.... Wątpię czy organizacyjnie to ogarniemy tak szybko. Bo wątpię też, czy tak z dnia na dzień np. przy decyzji w piątek będzie ten wolny konik w sobotę   

Jeśli pogoda się utrzyma (a na to się zanosi - najpierw opady śniegu, potem mróz i wyż skandynawski   ) to w weekend chciałbym się wybrać gdzieś w góry pochodzić.
												 Kamilofone - 10-01-2010, 20:43
  Niekoniecznie musi być to za tydzień ale np. za dwa czy pod koniec stycznia, czym więcej czasu tym lepiej dla wszystkich chętnym   

Znajomy z klubu MazdaSpeed poinformował mnie że w ostatni weekend stycznie mają mini zlocik i możemy razem zorganizować taką kuligową imprezę w niedzielę popołudniu.
												 Realistka - 10-01-2010, 21:47

| JCH napisał/a: | 	 		  To myślę, że taki kulig można by zrobić, tylko wątpię czy tydzień czasu wystarczy, żeby wszystko poustalać, zebrać ekipę, zebrać kasę.... Wątpię czy organizacyjnie to ogarniemy tak szybko. Bo wątpię też, czy tak z dnia na dzień np. przy decyzji w piątek będzie ten wolny konik w sobotę   

Jeśli pogoda się utrzyma (a na to się zanosi - najpierw opady śniegu, potem mróz i wyż skandynawski   ) to w weekend chciałbym się wybrać gdzieś w góry pochodzić. | 	  

Na spokojnie, proponuje termin na za 2 tygodnie.
												 Anonymous - 11-02-2010, 23:01

| JCH napisał/a: | 	 		  Zróbmy może coś innego niż siedzenie w SCC przy kawie, herbacie, soku... Może kulig w niedzielę na Chechle       | 	  

Niedziela, walentynki - ktoś prócz JCH i mnie pisze się na taki wypad?  
												 londolut - 11-02-2010, 23:19
  Ja jadę do Krk do Aqua     
												 Morfi - 12-02-2010, 13:59
  enanthate,  bez magdy ??
												 Anonymous - 12-02-2010, 16:13
  Dla mnie skrótami myślowymi jest są już określenia "mnie", "ja", itp. w tym temacie. Oczywiście oznaczają one "nam", "my", itd.  
												 Morfi - 12-02-2010, 16:58
  A o ktorej i gdzie. ???Bo MY by może też  
												 Anonymous - 12-02-2010, 17:18

| JCH napisał/a: | 	 		  | Ja bym to widział np. w niedzielę przed południem - ok. 10:00 / 11:00. W sobotę być może wybiorę się na narty ale w niedzielę raczej jestem na miejscu. | 	  
												 Realistka - 12-02-2010, 19:40

| enanthate napisał/a: | 	 		  8) 

| JCH napisał/a: | 	 		  | Ja bym to widział np. w niedzielę przed południem - ok. 10:00 / 11:00. W sobotę być może wybiorę się na narty ale w niedzielę raczej jestem na miejscu. | 	 
  | 	  

czy w tą niedzielę? Gdzie zbiórka? która konkretnie godzina?
												 Anonymous - 12-02-2010, 20:35
  Tak, w tą niedzielę. Myślę, że jutro wszystko będzie już ustalone. Może spotkalibyśmy się gdzieś w drodze na Chechło? Jako, że będziemy jechać na pewno przez Tarnowskie Góry to może na parkingu pod Lidlem w Bytomiu na Stroszku?
												 Realistka - 12-02-2010, 20:38

| enanthate napisał/a: | 	 		  | Tak, w tą niedzielę. Myślę, że jutro wszystko będzie już ustalone. Może spotkalibyśmy się gdzieś w drodze na Chechło? Jako, że będziemy jechać na pewno przez Tarnowskie Góry to może na parkingu pod Lidlem w Bytomiu na Stroszku? | 	  

ok, w takim razie czekam na informację jutro.
												 JCH - 12-02-2010, 22:38

| enanthate napisał/a: | 	 		  | Może spotkalibyśmy się gdzieś w drodze na Chechło? Jako, że będziemy jechać na pewno przez Tarnowskie Góry to może na parkingu pod Lidlem w Bytomiu na Stroszku? | 	  

http://maps.google.pl/map...6,0.228653&z=12

Czyli spotykamy się mniej więcej w punkcie A i jedziemy do B. Tam zapinamy sanki i hajda   

Kto ma sanki niech weźmie - bo ja nie mam    zatem będę Was ciągał.

Proponuję ok. 10:30 pod tym Lidlem, ok  

| 

|  

|