To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Gumowe dywaniki

rezon - 07-02-2010, 00:13

olabart, Dzięki za linki Nie wiedziałem, że mają też teraz dywaniki do środka. Mat do bagażnika z Rezaw-plastu używam chyba od 12 lat, praktycznie w każdym samochodzie. Po 4-5 latach zaczyna się co prawda kruszyć mata antypoślizgowa, ale generalnie są faktycznie dobrze dopasowane. Do O2 też mam kupioną - trzeba było tylko odciąć część pod subwoofer - nożyczki i po krawędzi wydzielonego mini korytka.
olabart - 07-02-2010, 09:24

Na tunel lepszy będzie chyba ten dywanik . I jeszcze jedno. Z racji, że środkowe dywaniki są od innego producenta, to niestety już nie pachną tak jak dywaniki główne.
wojas_wa - 09-02-2010, 23:00

Krzysiek_slask napisał/a:
Outka mam 2 miesiace a nadal czuje niespecjalny - mowiac najdelikatniej zapach gumy dywanikow.
krzysiek_slask, wyrzuć gumę na złom !!!
2 lata temu kupiłem żonie Ave ...i wyjechało z "dywanikami" zamiast gum. Trochę mi to przeszkadzało, a żonie, która jeździła zupełnie nie !!!
Wsiadłem zimą uśnieżony "po pachy" w te dywaniki i ...olśnienie : dywaniki w 100 % plastik , nie przyjmuje wilgoci ani zapachu, woda się duża zrobiła, ale przez napięcie powierzchniowe miliona syntetycznych włókien jest doskonale eksponowana w celu "odparowania". Efekt : nie mam kałuży, nie mam usolonych nogawek ani butów, zawsze mogę dywanik w sposób prosty wytrzepać albo umyć...guma to porażka.
Wejdź na ambicję ASO powinni Ci wymienić "gratis"
ps. wywal gumę, guma to przeżytek :lol:

Krzysiek_slask - 08-04-2010, 14:41

No i minely kolejne 2 miechy, a dywaniki jak capialy tak capia :evil:

Wczoraj jak bylismy z zona na zakupach, kupilismy obraz na sciane i jako ze do bagaznika sie nie zmiescil, bo zona tam jakies kwiatki wlozyla to wsadzilem go na tylne siedzenia (tak, ze lezal bokiem na dywanikach). Jak go wnioslem do mieszkania, zastanawialem sie, co tak czadzi guma. Obrazek nasiaknal od gumy :shock: Masakra :|

Miarka sie przebrala. Kupie sobie na lato welur, gumowe moze do zimy sie "wypachnia" w piwnicy. Macie jakiegos sprawdzonego sprzedawce welurowych ?

PS. A ten zapach gumy unoszacy sie w aucie, ktore stoi sobie w sloneczku, mmmm - yummy :?

bonito - 08-04-2010, 15:07

Jeżeli zapach jest tak silny, może masz odlotowe wizje w gratisie? :lol:
13zbyszek13 - 09-04-2010, 09:22

może jakaś fajansiarska guma
ZbigniewD - 09-04-2010, 09:50

rezaw plastu kup gumy
13zbyszek13 - 09-04-2010, 09:53

ZbigniewD napisał/a:
rezaw plastu kup gumy

ja je posiadam nie śmierdzą ale dosyć szybko się wytarły szczególnie kierowcy

Krzysiek_slask - 09-04-2010, 10:23

13zbyszek13 napisał/a:
może jakaś fajansiarska guma

Mozliwe. Zreszta, teraz malo mnie to juz obchodzi; przymierzam sie do tych : LINK

ZbigniewD napisał/a:
rezaw plastu kup gumy

Wole welur, gumy mam nadzieje do zimy sie wywietrza wreszcie.

13zbyszek13 - 09-04-2010, 10:29

Krzysiek_slask napisał/a:
przymierzam sie do tych : LINK

na lato tesz mam w identycznum kształcie dostałem od salonu "gratis" przy zakupie

jaca71 - 17-04-2010, 10:20

Krzysiek_slask,
Ja namierzyłem takie dwie firmy:
http://dywanikiwelurowe.pl/
http://www.4mat.com.pl/
Chce sobie zamówić do civica welurki bo mam tylko gumowe, które mi na nerwy działają.
Jak odbiorę i przymierzę dam znać :)

Siekiera - 17-04-2010, 10:37

Krzysiek_slask moi rodzice w VW Touranie mają tej firmy dywaniki i są bardzo zadowoleni, a jak ładnie pachną i nie dużo kosztują :mrgreen: :P
>>> http://moto.allegro.pl/it...lt_montero.html

13zbyszek13 - 17-04-2010, 20:28

kolego mam te dywaniki są bardzo fajne tylko po jednej zimie na dywaniku kierowcy wytarł się ten wzór
Krzysiek_slask - 17-04-2010, 23:44

jaca71 napisał/a:
Krzysiek_slask,
Ja namierzyłem takie dwie firmy:
http://dywanikiwelurowe.pl/
http://www.4mat.com.pl/
Chce sobie zamówić do civica welurki bo mam tylko gumowe, które mi na nerwy działają.
Jak odbiorę i przymierzę dam znać :)

Ja natomiast te dywaniki z linku ktory podalem powyzej juz zakupilem i zalozylem.

Wrazenia, hmm - mieszane. Z jednej strony jest super, bo pozbylem sie meczacego smrodu gumy, ale z drugiej strony wkurza mnie wykonanie dywaniku. Tak dywaniku, nie wszystkich dywanikow, lecz tylko jednego. Dywanika kierowcy.

Tak wyglada

Ale do rzeczy, wycieraczka sklada sie jak widac z dwoch czesci. Szkopul w tym, ze ta mniejsza prostokatna czesc nie jest zbyt fortunnie emiejscowiona efektem czego tylna czesc buta wpada w szpare miedzy gornym obszyciem tego mniejszego prostokata a dolnym dywanikiem. Nie jest to przyjemne, bo ciagle mam glupie uczucie, ze mi sie cos do buta przykleja :(

No chyba, ze to ja jestem jakis niewymiarowy (192cm i but 44) :D

W kazdym razie dywaniki przyzwoite, rozstaw otworow na stopery pasuje do Outka. Szczerze mowiac gdyby nie to o czym napisalem powyzej, spokojnie moglbym Wam je polecic

dab - 18-04-2010, 00:36

to jest fotka tego dokladnie co kupiles?? 8) czerwone obszycie i napis" przeznaczony do..." 8)