To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jeden z ostatnich diesli na forum i towarzysząca mu colcinka

Kaucz - 17-01-2010, 18:56

Jak tragiczne drogi to może ori fele od Galanta 15" ? Takie jak u mnie. Masz taki sam kolor więc możesz zobaczyć jak to będzie wyglądać ;) .
robertdg - 17-01-2010, 18:58

andrew84 napisał/a:
że w mojej okolicy stan dróg jest tragiczny, doły itd.
w takim razie mozesz zrobic tak jak owczar max 16cali na oponie 205/55, a jak nie to 15
Andrew - 17-01-2010, 19:01

Dzięki Panowie za szybką odpowiedź, Kaucz ten wzór akurat średnio mi się podoba (bez obrazy) :) , a co do wielkości, to chyba w moim przypadku lepiej 15 i większy balon... Jak znajdziecie ciekawe linki np. allegro podeślijcie :D No i oczywiście nie za wygórowaną cenę do ok. 800 PLN...
Kaucz - 17-01-2010, 21:30

andrew84 napisał/a:
Kaucz ten wzór akurat średnio mi się podoba (bez obrazy) :)

spoko ;D.
Ja też jakoś specjalnie nie jestem tym wzorem zachwycony, ale na taką zimę to w sam raz :D

Endrjus - 17-01-2010, 22:02

Piękna safranka. Mam dużą słabość do tych aut. Szczerze mówiąc gdybym musiał wybierać między safi a galantem to miałbym twardy orzech do zgryzienia (chyba, że w grę wchodziłby Avance :wink: ). Te auta są bardzo niedoceniane - super wyposażenie, komfort i ogromna ilość miejsca za śmieszne pieniądze.
Andrew - 18-01-2010, 07:48

Endrjus napisał/a:
Szczerze mówiąc gdybym musiał wybierać między safi a galantem to miałbym twardy orzech do zgryzienia
auto jest naprawdę wygodne, cisza w środku i wogóle, tylko jak pisałem wcześniej trzeba szukać fajnego egzemplarza... No i są safranki 3.0v6 biturbo :twisted:
robertdg - 18-01-2010, 11:08

andrew84, Twoja Safrane była po FL co dodatkowo dodaje jej uroku ;-) miałes w niej bursztynowy climatronic :?: Obecnie ciezko trafic na takie auto w zadbanej budzie, trzeba szukac konesera, a takie auto juz odpowiednio kosztuje, w mojej okoliy to ludzie nie bawia sie w sprzedaz takiego auta tylko odrazu zlomuja, ze wzgledu na to co napisales elektryka, no i jak przyjdzie do wymiany kilka rzeczy mechanicznych naraz, to calkowicie moze przekroczyc wartosc auta :-(
andrew84 napisał/a:
No i są safranki 3.0v6 biturbo
Tak tylko ze trafic taki rarytas to ze swieczka trzeba szukac na allegro taka sztuka http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8801813 wiecej nie znalazlem, bo nie ma, o wiele łatwiej znależć full Baccara 3.0V6 w roczniku ok 99, nie zapominaj jeszcze o rzedowych 5cyl silnikach 2.5 20V o mocy 165KM wymiatacz od Volvo :D
Andrew - 18-01-2010, 11:30

robertdg napisał/a:
miałes w niej bursztynowy climatronic
wyświetlacz miał taki kolor, tylko w mojej safrance klima nie chodziła, bo auto było po dzwonku... Nie chciałem w inwestować w to, bo jak ją kupowałem, to z myślą, że jest to tylko przystanek w drodze do EA :D Tak jak napisałeś, w naszym kraju większość safranek jest mocno wyjeżdżona. Są wyjątki, auta od miłośników ze SKP Safrane Klub Polska...
A co do elektryki Francuzi robią wszystko za delikatne :shock:
Silnik 2.5 r5 z Volvo na filmikach na Youtube przyśpieszenie jak na tą masę ma bardzo dobre :)

robertdg - 18-01-2010, 11:53

andrew84 napisał/a:
Silnik 2.5 r5 z Volvo na filmikach na Youtube przyśpieszenie jak na tą masę ma bardzo dobre
jak dla mnie chodzi to jak rakieta, ciekawe jak by wyszedł w rywalizacji z EA5x :D
andrew84 napisał/a:
A co do elektryki Francuzi robią wszystko za delikatne :shock:
nawet Laguny II i Megany II maja stałe problemy z elektryką, co prawda nie tak nagminne jak w starszych generacjach, ale takze sa, Np w Meganach I gdzies sie woda dostawała na UCH no i komp szedl z dymem, spotkalem sie z taka sytuacja nawet w Scenicu II, jak dla mnie porażka, tymbardziej ze nie raz nie jedna osoba próbowała zlokalizowac skad pochodza wycieki w tych miejscach i nic z tego nie wychodziło, pare razy zdarzały sie takie sytuaje jak zle wklejona szyba czołowa (fabrycznie w nowym aucie)
Andrew - 21-01-2010, 21:13

Hej co myślicie o takich felgach: http://moto.allegro.pl/it...t_38_warto.html
Cena dobra, trochę obtarte.

robertdg - 21-01-2010, 21:20

Na samochodzie wyglądają ładnie, obtarciami sie nie przejmuj, zawsze mozesz na nich jezdzic, albo oddac do renowacji, bo do lata jeszcze szmat czasu ;-)
Andrew - 21-01-2010, 21:22

Spróbuje ponegocjować cenę i chyba je wezmę cena dobra i oryginalne mitsu :) .
Kaucz - 21-01-2010, 22:39

A mi się takie nigdy nie podobały ;) . Wg mnie nie pasują do Galanta ;P
Andrew - 22-01-2010, 08:54

Kaucz, mamy odmienne zdania :) Za tymi felgami cena przemawia... Opony mam, także chyba dziś zakupię :D Dodam, że muszę się z kasą liczyć, dom buduje w tym roku także marnie :twisted: Pozdrawiam
pawela - 22-01-2010, 11:22

andrew84, za ciężkie optycznie