To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E34A 1.8TD] Regeneracja pompy

milo - 08-03-2011, 15:23

można zwiększyć dawkę paliwa na pompie( ¶ruba ta z plomb± należy j± wkręcić i zakontrować ) klucz 12 i ¶rubokręt jednocze¶nie trzeba zmniejszyć obroty bo wzrosn± .moc wzrasta
flisak - 08-03-2011, 18:41

Chyba wł¶nie to zrobiłem bo wykrecałem t± ¶rubę zeby założyć dekielek i teraz trochę za wysokie wolne obroty i wolno schodzi z obrotów. Jutro zmniejsze. A jak działa ta dzwigienka na podci¶nienie na górze pompy?
milo - 08-03-2011, 19:56

większe doładowanie i tym wężykiem idzie ci¶nienie do pompy ugina membranę i zwiększa dawkę paliwa jest tam trzpień który można obrócić ( największe ¶cięcie ) najlepiej zaznaczyć markerem pozycje membrany można j± obrócić w prawo lub lewo i się przejechać ( oczewi¶cie dekielek zakręcamy) najlepsze efekty s± z ¶rub± do dawki paliwa klucz 12 i płaski ¶rubokręt wkręcamy obroty rosn± a na ograniczniku wolnych obrotów popuszczamy obroty spadaj± i oczywi¶cie intercooler to podstawa ja w swoim zakładałem spalanie spadło moc wzrosła galant 1.8 td 1989 r sprzedany http://img845.imageshack.us/i/dsc00522u.jpg/
flisak - 09-03-2011, 10:36

zmniejsze dawke tj. wróce do tych ustawień co były. Dekielka od membrany nie zdejmowałem i nie jestem pewien czy ta dzwigienka od membrany dobrze trafiła w ten suwak gazu w pompie. To chyba ma wchodzić w takie wycięcie z boku tego suwaka? Generalnie działa, może bedzie dobrze. Jeszcze raz dzieki za pomoc.
slavo_p - 09-05-2012, 00:28

u mnie jak zwieksze dawke to pojawia sie dymienie , co to oznacza ?
Hugo - 09-05-2012, 08:04

slavo_p napisał/a:
Przecież odpowiedĽ jest w tym zdaniu. Więcej paliwa, więcej dymu.
sampler - 09-05-2012, 09:19

slavo_p napisał/a:

Ze masz za malo tlenu w stosunku do ON i nie przepala calej dawki. Za duza dawka ON lub za slabe cisnienie doladowania