Outlander II GEN Techniczne - nowe intense plus
Krzysiek_slask - 16-01-2010, 01:03
wojas_wa napisał/a: | Problem 2 delikatne operowanie sprzęgłem bez gazu-samochód rusza a na dwie przecznice rozlega się klekot jakby zawory urywało, |
Jesli to 2.0 DID i w dodatku zimny to niestety TTTM . Przyzwyczaisz sie
Steff - 16-01-2010, 01:17
wojas_wa, a w modelu po lifcie przyciski szyb świecą się czy jest dalej czarno??
btw zdrowie grzanym
wojas_wa - 16-01-2010, 01:33
Krzysiek_slask napisał/a: | Przyzwyczaisz sie | rozgrzane nie klekoce, zimne przy ostrzejszym ruszaniu też nie, ale to chyba nie zdrowo dla silnika... Steff napisał/a: | przyciski szyb świecą się czy jest dalej czarno?? | Głowy, ani żadnych członków uciąć nie dam, mam auto 4 dni i w "głębokim stresie" je próbuję chyba ma ale tylko szyby,blokada i lusterka, chyba nie-potwierdzę w trochę późniejszej porze Generalnie samochód jest ładnie podświetlony środkowy panel i cholerne pokrętła klimy, które jak się okazuje są bezużyteczne-wszystko działa jak chce
no i dioda pod radiem na schowek+gniazdo napięcia. Samochód jest generalnie ładny, ale jak na "suva rodzinnego" to klima i ogrzewanie powinny być perfetto, a nie są wszak w Polsce z rodziną to się latem nad Bałtyk w skwarze i korach jeździ a zimą w mrozie i też korach. Dla mnie to duuuuży minus
Steff - 16-01-2010, 01:40
no własnie klima i xenony to podstawa w aucie a jak się będę gotował z dzieciakami w lato to będę skazany na podróżne żony mini
pytałem się o podświetlenie przełączników pasażerów
może ten 13 był trochę pechowy
wojas_wa - 16-01-2010, 14:18
Steff napisał/a: | no własnie klima i xenony to podstawa w aucie a jak się będę gotował z dzieciakami w lato to będę skazany na podróżne żony mini
pytałem się o podświetlenie przełączników pasażerów
może ten 13 był trochę pechowy |
Podświetlenia przycisków nie ma jest maleństwo fluorescencyjne na przycisku kierowcy i to wszystko
Z ogrzewaniem jest pewna prawidłowość, która w Outku jest przegięta na maxa, a mianowicie, gdy silnik zaczyna łapać temperaturę to ogrzewanie na 15 grzeje 100 stopni aż plastik z otworów czuć, gdy osiągnie temp roboczą temp nawiewu się przyjemnie zmniejsza...ufff. a co do min żony to się ubawiłem-one wszystkie chyba są jak sklonowane.
Pozdrawiam,
Steff - 16-01-2010, 17:11
kurde 21 wiek a nie ma podświetlania przycisków ,cholera żarty jakieś
i poważnie ten zegarek jest 12 H ????
z tym ogrzewaniem to u mnie w każdym aucie z klimą auto działało identycznie jak opisujesz ,w końcu przecież jakąś tą temperaturę musi złapać i nagrzać to wnętrze
Trik - 16-01-2010, 21:11
wojas_wa napisał/a: | "nigdy nie wolno kłaść czegokolwiek na czujniku", |
krzychu napisał/a: | co fakt przydał by się czujnik nasłonecznienia |
Może chodzi o czujke "photo sensor", która znajduje się na środku deski pod szybą, o ile pamiętam?
Chociaz ktoś mi kiedyś mówił, że to czujka wilgotności powietrza. i sam już nie wiem.
Hiszpan - 16-01-2010, 21:20
Trik napisał/a: | Chociaz ktoś mi kiedyś mówił, że to czujka wilgotności powietrza. i sam już nie wiem. | Nie wiem jak jest w najnowszej wersji.
W moim na podszybiu jest właśnie czujnik zmierzchowy, uruchamiający światła przy włączonym trybie AUTO. W nowym ten czujnik jest chyba obok lusterka więc to odpada.
Trik - 17-01-2010, 10:59
Hiszpan napisał/a: | W nowym ten czujnik jest chyba obok lusterka więc to odpada. |
Obok lusterka? Może to być czujnik wody do automatycznych wycieraczek.
sylb - 17-01-2010, 11:19
Info prasowe o nowych opcjach w Outlanderze.
- Nowe funkcje elektronicznego systemu pełnej kontroli pojazdu ETACS*
Elektryczne składanie lusterek powiązane z działaniem systemu zdalnego sterowania
Odblokowywanie zamków drzwi w pozycji „Lock” kluczyka w stacyjce
Komfortowe spryskiwacze
Automatyczne uruchomienie wycieraczki tylnej szyby po wrzuceniu wstecznego biegu
Opóźniony końcowy ruch wycieraczek
Oświetlenie powitalne
Funkcja czasowego wyłączania reflektorów
Centralny zamek z funkcją selektywnego odblokowywania drzwi
Obydwa lusterka w osłonach przeciwsłonecznych są teraz podświetlane i zamykane, a także mają uchwyt na karty parkingowe.
*ETACS jest zastrzeżonym prawnie, wszechstronnym, zintegrowanym systemem komputerowym, który znajduje się we wszystkich samochodach Mitsubishi przeznaczonych na rynek europejski, rozbudowanym na potrzeby Outlandera i innych pojazdów opartych na platformie „Project Global”.
ETASC jest interfejsem człowiek /maszyna łączącym:
- LIN (lokalna magistrala danych), światowy standard samochodowych systemów transmisji danych ze średnią prędkością. (Prędkość transmisji: 19,2 kb/s)
- CAN (wielodostępowa magistrala danych), światowy standard samochodowych systemów transmisji danych z dużą prędkością. (Prędkość transmisji: 500 kb/s)
Ten wartościowy system, mający za zadanie uruchamianie wielu zintegrowanych elementów bezpieczeństwa i wyposażenia komfortowego dostępnych bez dodatkowej opłaty, jest bardzo elastyczny, ponieważ pozwala na dopasowanie danego pojazdu do potrzeb i wymagań klienta, zarówno w stacji serwisowej za pośrednictwem MUT-III (testera uniwersalnego), jak również przez samego użytkownika, poprzez intuicyjny ekran dotykowy systemu MMCS.
Ponadto, można wprowadzić dodatkowe nowe funkcje jeszcze bardziej zwiększające użyteczność pojazdu. Należą do nich, między innymi:
- System zdalnego odblokowywania/blokowania: np. sygnał potwierdzenia przez kierunkowskazy, czas trwania sygnałów.
- System zdalnego sterowania: np. wszystkie powyższe funkcje oraz otwieranie drzwi i funkcje uruchamiania silnika.
- Wycieraczki: np. praca cykliczna, wycieraczki + spryskiwacze, działanie wycieraczki tylnej szyby, czujniki deszczu.
- Światła zewnętrzne i oświetlenie wnętrza: np. automatyczne wyłączanie reflektorów, czujnik światła zewnętrznego, czas zapalenia lampki oświetlającej wnętrze pojazdu...
- Alarm przeciwkradzieżowy: np. czas trwania alarmu, alarm „panic”.
- Elektryczne podnośniki szyb: np. działanie po wyłączeniu zapłonu, położenie podnośnika niedopuszczalne dla włącznika blokady.
- Kierunkowskazy, zamki drzwi, składanie lusterek i odcięcie zasilania akcesoriów...
- Światła zewnętrzne: np. automatyczne wyłączanie przednich i tylnych lamp przeciwmgłowych.
I do tego nowa wersja jest o 4% tańsza (przed upustem)
wojas_wa - 17-01-2010, 20:21
Witam wszystkich serdecznie i pozdrawiam z Wiener Neustadt
Zanim wtrące trzy grosze do nowych odpowiedzi w tym to mam jedną radę, dla tych co się zastanawiają nad kuppnem i czytają to forum : Nie bierzcie jazdy testowej, ja jakbym wziął to bym tego auta nie kupił...po 800 km ciurkiem to go polubiłem...
Parametry z jazdy :
Wawa (granice miasta)-Cieszym 3h, śrenia prędkość 102, spalanie 8,9
Cieszyn- Bratysława śr prędkość 112, spalanie 8,4, później było wolnie, spalanie zostało na 8,4 a miało być tak pięknie...
Przy okazji info, wszystkie średnie odczyty się "zeruje", średnie spalanie również
Hiszpan napisał/a: | W moim na podszybiu jest właśnie czujnik zmierzchowy, uruchamiający światła przy włączonym trybie AUTO | a u mnie nawet jak jest to nie działa, bo auto jest przestawione w serwisie na włączenie świateł w każdej pozycji kluczyka oprócz wył. sylb napisał/a: | Nowe funkcje elektronicznego systemu pełnej kontroli pojazdu ETACS* | nie wiem czy to jest w wersji intense plus bo nie zdążyłem się przyjrzeć-muszę jeździć, mam tylko obawy co do obsługi tego systemu, bo jeżeli z-sta instrukcja zaleca automat klimy ustawiać w ASO, to ten system zalecą ustawiać w centrali w Japonii
sylb napisał/a: | Elektryczne składanie lusterek powiązane z działaniem systemu zdalnego sterowania
Odblokowywanie zamków drzwi w pozycji „Lock” kluczyka w stacyjce
Komfortowe spryskiwacze
Automatyczne uruchomienie wycieraczki tylnej szyby po wrzuceniu wstecznego biegu
Opóźniony końcowy ruch wycieraczek
Oświetlenie powitalne
Funkcja czasowego wyłączania reflektorów
Centralny zamek z funkcją selektywnego odblokowywania drzwi |
wszystko to jest w średniej klasie kombi a "oświetlenie powitalne to takie cudo, że jak się drzwi otworzy to się lampki zapalają ohhh
Pytanko na koniec czy tunning mocy na 170 KM w ASO poprawia zauważalnie osiągi i czy Ołek pojeździ ze 2 lata (ok. 140 tyś km )
Anonymous - 17-01-2010, 22:02
wojas_wa, ale jakiego spalania sie spodziewałeś
BMW x3 ze 150 konnym silnikiem pali w trasie dyszkę ,także u Ciebie i tak jest luksus
jak można kupic wózek i nim nie jezdzić wczesniej ???
btw ja też chce żeby mój się odpalał z pilota sam
BTW średniej klasy kombi tj mondeo czy laguna kosztują tyle samo co outlander ,także cudów z s klasy nie ma co sie spodziewać
sylb - 17-01-2010, 23:22
Stefff napisał/a: |
btw ja też chce żeby mój się odpalał z pilota sam
|
Mówisz masz. W USA mitsubishi sprzedaje coś co się nazywa Remote Engine Start
http://www.mitsubishicars...#accessoriesTab
To chyba taka 3.0L wersja Webasto
Steff - 17-01-2010, 23:24
panowie a jakaś opcja fotochromatycznego lusterka do Outka jest??
sylb - 18-01-2010, 00:04
Fabryczne, nie.
|
|
|