[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nawigacja - Radio 2DIN - Lancer CYxA
banzajek - 18-01-2010, 22:17
a tu takie czary mary i moj odbiera Uwierz ze nie istnieja rzeczy ktorych przejsc lub przeskoczyc sie nie da
fargo - 19-01-2010, 10:19
mazin napisał/a: | No właśnie - jak to wygląda w praktyce? Żeby była jasność - moim zdaniem, MMCS (którego na oczy nie widziałem) to najlepszy wybór do tego auta, ze względu na integrację i możliwość ustawiania wielu innych rzeczy, a bez telewizji można jeździć Ale - jak wygląda kwestia samej nawigacji? Ile kosztuje update? Jak szczegółowość i zasięg ma się np. do AutoMapy? A może ktoś już rozgryzł MMCS i odpalił na nim Automapę/IGO/cokolwiek? |
Update ściąga się z netu, niewygodne jest tylko techniczne rozwiązanie wgrania na dysk ale nie robi się tego często, może raz na rok. System operacyjny niestety nie jest na dysku. Nie wiem jak określić szczegółowość map ale czasami używam też Mio Map i jakiś wielkich różnic nie widzę.
pluszac napisał/a: | tylko ze te z usa systemy nie odbieraja parzystych stacji radiowych |
Jest tyle nadajników w danym regionie że zawsze znajdziesz to co chcesz na nieparzystych częstotliwościach
krzychu - 19-01-2010, 10:22
Navteq od tamtego roku ma całkiem dobre pokrycie map. Sam jeździłem kilka razy z Sony nawigacją i nie narzekałem na pokrycie (też navteq).
mitsugreg - 19-01-2010, 12:32
W/g mojej wiedzy ekspertem w tej sprawie jest kol. Esawicki.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=32178
lukas1 - 19-01-2010, 12:45
tak sobie czytam i uwazam ze w zupelnosci wystarczy mi moja nokia e71, sprawdzona navigacja w innych krajach, dobry tzw city explorer nokii, komendy glosowe itd. abonament tani za gps.
pewnie ktos zaraz napisze ze nie mam dotykowego wyswietlacza i za maly ekran , ale po co to komu. sa komendy glosowe a jak czasami zerkne na wyswietlacz to jest ok. zamiast twardego dysku itd mam wyjscie aux z radia i radio czytajace mp3.
kto oglada filmy jadac autem?? albo taksiarz albo kretyn
mazin - 19-01-2010, 13:54
lukas1 napisał/a: | tak sobie czytam i uwazam ze w zupelnosci wystarczy mi moja nokia e71, sprawdzona navigacja w innych krajach, dobry tzw city explorer nokii, komendy glosowe itd. abonament tani za gps.
pewnie ktos zaraz napisze ze nie mam dotykowego wyswietlacza i za maly ekran , ale po co to komu. sa komendy glosowe a jak czasami zerkne na wyswietlacz to jest ok. zamiast twardego dysku itd mam wyjscie aux z radia i radio czytajace mp3.
kto oglada filmy jadac autem?? albo taksiarz albo kretyn |
Albo dzieci tego kretyna
lukas1 - 19-01-2010, 14:20
OK ale jak siedza z tylu to ogladanie na paru calach z przodu nie jest dobre dla oczu dzicka, a gdy mowimy o ekranach w zaglowkach to ja juz wole wsadzic na okrez drogi przenosny za kilkaset pln i niech sobie steruja nim same. Niz miec takie na stale tylko ciekawe jak dlugo
rezon - 19-01-2010, 14:28
marcin.plonsk, a może coś takiego http://www.rofaudio.com/product_detail.asp?id=132. Ja sciągałem do swojego idąc za radą kolegów z forum. Nie mam niestety zamontowane, ale wygląda OK. Innym również działa.
fargo - 19-01-2010, 17:00
lukas1 napisał/a: | tak sobie czytam i uwazam ze w zupelnosci wystarczy mi moja nokia e71, sprawdzona navigacja w innych krajach, dobry tzw city explorer nokii, komendy glosowe itd. abonament tani za gps.
pewnie ktos zaraz napisze ze nie mam dotykowego wyswietlacza i za maly ekran , ale po co to komu... |
Na pewno dobre i wygodne rozwiązanie ale po co komu możliwość :
-zmiany funkcji systemu dostępu Keyless
-zmiany funkcji sygnalizacji i działania centralnego zamka
-zmiany funkcji wycieraczek
-zmiany funkcji oświetlenia zewnętrznego i wewnętrznego
-zmiany funkcji alarmu
-zmiany funkcji elektycznych szyb
-zmiany funkcji kierunkowskazów
i parę innych rzeczy
mazin - 19-01-2010, 20:24
lukas1 napisał/a: | OK ale jak siedza z tylu to ogladanie na paru calach z przodu nie jest dobre dla oczu dzicka, a gdy mowimy o ekranach w zaglowkach to ja juz wole wsadzic na okrez drogi przenosny za kilkaset pln i niech sobie steruja nim same. Niz miec takie na stale tylko ciekawe jak dlugo |
Oczywiście, że mowa o zagłówkach. W wypadku patrzenia w dół (np. przy jednym odtwarzaczu na podłokietniku) dzieciom szybko robi się niedobrze - wiem, bo przerabiałem "temat"). A zagłówki - tylko takie z wbudowanymi odtwarzaczami, na których można oglądać samodzielnie albo wspólnie.
fargo: Bez wątpienia najfajniej byłoby mieć MMCS, ale za te pieniądze można mieć cztery wskazane przez rezona urządzenia i zostanie na ustrojstwo razem z oprogramowaniem, które pozwoli te wszystkie opcje ustawiać np. z laptopa + parędziesiąt takich,których nie ustawia MMCS (kosztem trochę słabszej ergonomii, ale to tylko w wypadku osób, które przestawiają sposób świecenia świateł czy działania wycieraczek kilka razy w tygodniu). MMCS z pewnością jest najlepiej dostosowany do auta, ale jego stosunek ceny/możliwości jest po prostu tragicznie wysoki.
Dodam, że np.odtwarzacz Pioneera który poza telewizją (tak jak i MMCS) ma wszystkie funkcje popularnego sprzętu (AVIC 900BT) kosztuje na allegro 1600 zł. Używane Alpine są od 2000. Najtańsze "chińczyki"kosztują poniżej tysiąca. To przepaść cenowa po prostu.
rezon - 19-01-2010, 21:16
mazin napisał/a: | Bez wątpienia najfajniej byłoby mieć MMCS | poczytajcie sobie wątek http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=45184 te urządzenia z ROF wcale tak źle nie wypadają na tle MMCS, a biorąc pod uwagę możliwość bezproblemowej pracy z Automapą i innymi programami to biją MMCS na głowę. Minusem jest brak dysku, ale dwa sloty na karty i USB to rekompensują. Bluetooth - nie wiem jak w Lancerze, ale gorszego niż w Outlanderze to nie spotkałem, a różnych zestawów głośnomówiących używam od ponad 10 lat - kilkusekundowe opóźnienie i sławetne 2 to żenada, więc ROF1701 jest tu wybawieniem. Bez problemu działa też dedykowana kamerka do Outlandera - tak przynajmnniej piszą Ci, którzy mają zamontowane. Ja niestety z uwagi na zgłoszenie ASO w Boguchwale na policję na razie unikam ingerencji w samochód i nie montuję zestawu czekając na rozwój wydarzeń.
[ Dodano: 19-01-2010, 21:25 ]
mazin napisał/a: | Czy obsługuje książkę telefoniczną? | niestety przynajmniej model do Outka nie obsługuje książki - ale ori też nie. CHyba że telefon ma wybieranie głosowe to wtedy można skorzystać
Ładnie podobno współpracuje z monitoramw zagłówkach - może jeszcze się zdecyduję zanim będę montował. Jakość plastiku na panelu jest naprawdę OK, a cały system wg wypowiedzi na forum faktycznie Plug&Play co wcale nie jest częste przy systemie Rockford FOsgate - wiele uniwersalnych systemów wymaga jego demontażu.
Adam_T - 20-01-2010, 12:54
Wlasnie przeczytalem caly watek i bardzo spodobal mi sie ten zamiennik. Wysylalem zapytanie do producenta o cene i czekam na odpowiedz.
rezon - 20-01-2010, 14:25
Adam_T, wysłałeś do Jessici czy na mail ogólny. Jak ten drugi to kamień w wodę.
Adam_T - 20-01-2010, 15:58
rezon, Skorzystalem ze strony http://rofaudio.en.alibaba.com i wyslalem zapytanie za posrednictwem formularza. Jezeli masz namiar bezposredni, to poprosze na priv.
jaca71 - 20-01-2010, 17:00
Na eBayu jest tego multum w dobrych cenach.
Np. TEN wysyłają do EU
A tutaj można popatrzeć jak to wygląda i jak się podłącza. Jak będę miał na zbyciu 2000zł to zacznę o tym myśleć na razie... nie. Goście w outkach montują to na potęgę nie widzę żeby mieli problemy z gwarancją. Ale to może tylko do czasu?
|
|
|