Carisma - Ogólne - [Carisma] Filtr oleju w skrzyni automatycznej - jakie ceny??
KarolG - 21-01-2010, 17:21
Nie bój się o to SAPHIRE! Tobie nie będę się żalił.
mario mario - 21-01-2010, 20:25
saphire, no niezły pomysł, udało ci się, a ja tu produkowałem się, żeby chłopakowi jakoś to teoretycznie uświadomić.
[ Dodano: 21-01-2010, 20:27 ]
Byli tacy co do skrzyń auto. (dla oszczędności) montowali filtry silnikowe.
[ Dodano: 21-01-2010, 20:39 ]
KarolG, musisz zrozumieć pewne zasady obowiązujące na tym forum. Ty masz problem, są ludzie, którzy poświęcają swój czas, aby odnaleźć dla ciebie konkretne tematy i zapodać linka, inni specjalnie zgłębiaja wiedzę na innych forach i w innych źródłach, aby móc podpowiedzięć, a jeszcze inni udostępniają swojej wiedzy nabytej na własnych błędach i doświadczeniach, także nie pisz że nie będziesz się żalił, któemuś z forumowiczów, bo pisząc coś takiego będziesz to automatycznie adresował do wszystkich, co się w danym wątku produkują. Słuchaj, a raczej czytaj porady i decyduj, co dla ciebie najlepsze, ale nie wywalaj takich tekstów. Osobiście jeszcze raz podkreślę, że dla oszczędności w tym konkretnym przypadku lepiej zapodać dobry sprzęt niż później borykać się z probremami związanymi z awariami skrzyni. Oczywiście zrobisz jak będziesz uważał. Pisałem już, że jesteś ziomal i jak masz przyjemność to przyjadę do ciebie i porozmawiamy, co nie co wiem na temat ASB, bynajmniej na poziomie nowicjusza, a uwież mi to już jest dużo, - mistrz w temacie ASB we śnie naprawia skrzynie. Jęźli chcesz to naspisz na pv. Pozdro.
KarolG - 22-01-2010, 00:18
Nie chciałem tym nikogo urazić jeśli tak to zabrzmiało. Tu nie chodzi o oszczędność bo jakbym miał to bym org. zamontował. Dużo nie jeżdzę, do maja zrobię może 5 tys km a myślę że tyle jakiś zamiennik wytrzyma a pożniej oryginał a może i wcześniej jak dobrze pojdzie Ja rozumiem że troche ryzykuje ale nie mam wyjścia.
Pozdrowienia dla wszystkich ktorzy się udzielali!
mario mario - 22-01-2010, 16:17
To zaglądałeś na stronę midparts czy nie?
KarolG - 22-01-2010, 19:09
mario mario, Tak, właśnie przeglądałem tą stronę, wpisałem symbol skrzyni i mi wyskoczyły wszystkie części do mojego modelu, filtr też był
mario mario - 24-01-2010, 15:02
Widzę, że jesteś aktywny. Napisz jaką decyzję podjąłeś, jak się dogadałeś z ewentualnym sprzedawcą, może oni ci coś doradzili ?, twoje doświadczenia pomogą innym czytającym ten wątek w przyszłości. Pozdro
KarolG - 24-01-2010, 18:03
W sumie to nic nowego się nie dowiedziałem. Jak ogólnie wiadomo zamiennik ma krótszą żywotność niż oryginał ale nie zawsze oznacza to że ma gorszą jakość (chociaż często tak bywa). Jeszcze filtra nie kupiłem ale zdecyduje się (przynajmniej narazie) na zamiennik.
|
|
|