To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Pompa hamulcowa a dokładnie reperaturka:(

robertdg - 25-01-2010, 23:45

wotizel, Sprawdzałem w bezpośrednim katalogu autofren, potrzac po Carismie nic innego nie wychodzi jak średnica 22.2mm, ale patrząc na Renault juz się znalazło, dla Volvo takze jest taki odpowiednik, dokladnie tak samo jak w Renault, kliknij sobie ten link http://www.seinsa.es/en/p...=16140&IdGrp=No no i zobacz liste do jakich aut stosowane
wotizel - 26-01-2010, 18:22

Udało się zrobić pompę :) przy okazji mechanik wymienił też pasek wielorowkowy, ponieważ przy odpalaniu jak by dostawał poślizgu i świszczał przez jakieś 15 sekund, gdy zdjął stary zobaczył że już się napracował więc wstawił mu pasek dayco, przy okazji jeszcze wymienił klocki na przodzie, dostrzegł że tarcze nie są w najlepszym stanie ale to już przy następnej wymianie klocków się wymieni , wielkiej tragedii nie ma :) na razie autko spisuję się znakomicie, klocki muszą się trochę ułożyć, dotrzeć ale z kolejnym przejechanym kilometrem czuję że hamulce są ostrzejsze :) moja cari stała od poniedziałku na dworze, odpalana została w środę i od tamtej pory stała, mechanik powiedział że wczoraj jeszcze odpalił ale już dziś z rana musiał wspomóc go rozrusznikiem :) , przy temperaturze -28 wcale mu się nie dziwie:) Mam szczęście że zalałem jakieś dobre paliwo i nie wytrąciła się parafina bo inaczej to by kaplica była :) Dzisiaj już cari stoi w garażu i może się ogrzać he he :)
Piwor - 31-01-2010, 22:18

wotizel, będzie dobrze bo i u mnie jest dobrze. :)

btw, kup środek, do klekotów. Nie droga sprawa, a ułatwia życie. Wlewasz jakaś mini ilość na bak i nie martwisz się parafiną.

kuken - 30-07-2010, 08:24

Panowie pomóżcie z doborem reperaturki pompy hamulcowej. W Inter Cars do mojej Carismy- 1,6, 90KM, 98' mają dostępne 2 reperaturki- na średnicę 22,2 i 23,8. Przyglądałem się mojej pompie od góry i zauważyłem charakterystyczną liczbę "23" na boku pompy- dokładnie jak na tej aukcji-
http://allegro.pl/item115..._did_99_04.html.
Auto z ABS więc według tego co pisał Piwor powinno to być 23,8...

Piwor - 30-07-2010, 15:27

Auto z ABS'em posiada reperaturkę nr: D1439. Firma autofren. Rozmiar 23,8 mm.