To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - [C5x] wersja USA a kierunki z przodu i BT?

tomusn - 24-01-2007, 22:20

okładka

obrazki pochodza z prospektu Plym Colta z 1989 roku :)

Anonymous - 25-01-2007, 22:21

Tak Ojciec kupił go jak był w U.S.A. ale niestety żadne instrukcje itd sie nie zachowały :(

[ Dodano: 25-01-2007, 22:23 ]
Dziwna sprawa z tym coltem ale numery ma na odbrysówkach które sa zgodne z numerem vin

Hubeeert - 25-01-2007, 22:40

Made in U.S.A., musialo byc cos kombinowane. Powiedz mi jedno - czy na swiatlach przednich masz takie szklane wystepy :?: Nie na obrysowce tylko na swiatlach :?:
Anonymous - 26-01-2007, 14:31

Mam takie wystepy na reflektorach przednich i na szystkich światłach mam numer seryjny samochodu KU122100 (częśc numeru Vin
tomusn - 26-01-2007, 21:54

ale grill ma Mitsubishi z diamentami, a na zdjęciach co zamieściłem są z napisem COLT...

wg mnie powinno być tak jak ma Hubeeert, chyba że to jakaś wersja na Kanadę była.

chociaż z drugiej strony jak postojowe (czyli nasze kierunowskazy) mrugają razem z dolnymi kierunkowskazami, to może tak musi być?
No bo gdyby nie mrugały wcale, tylko robiły za pomarańczowe postojówki, to można wnioskować, że ktoś dał pomarańczowy klosz zamiast białego. Ale mrugają, więc nie wiadomo...

Mam prospekt Mitsubishi Mirage i tam wszystkie mają postojówkę i obrys.

BTW od dziś mam założone białe kierunki z pomaranczową żarówką i obrysówką - niepodłączoną (od Bartka) :)

Anonymous - 26-01-2007, 23:06

No właśnie nie mrugają postojowe (nasze kierunki) migają tylko te na dole. Jedno jest pewne auto było kupione w U.S.A. w salonie Plymouth-Chrysler-Eagle
Hubeeert - 27-01-2007, 11:33

Made in U.S.A. napisał/a:
na szystkich światłach mam numer seryjny samochodu KU122100 (częśc numeru Vin
pewnie zabezpieczenie antykradziezowe

Co do obrysowek - nigdy nie sprzedawano w USA takich lamp. Nigdy - skad wiem? Bo koledzy z USA niejeden raz pisali do mnie z pytaniecz czy sie da i za ile wyslac do USA. Wersja na Kanade tez tak miala.

Co do sposobu swiecenia - przy wlaczonych swiatlach swieca obie lampki w obrysowce - biala do przodu i pomaranczowa w bok.

Anonymous - 29-01-2007, 18:44

Ile bylo tych wersji USA? Ja mam w dowodzie nie zadne Plymouth tylko Dodge Colt, kierunki te na gorze (cale pomaranczowe) dzialaja jak normalne kierunki + te na dole w zderzaku i obrysowki z tylu w zderzaku i kwadratowa tablica.
tomusn - 29-01-2007, 20:56

myślę, że w roczniku 88-92 (odpowiednik Mitsubishi Colta C5x) co najmniej cztery :
1. Mitsubishi Mirage
2. Dodge Colt
3. Plymouth Colt
4. Eagle Summit
nie wnikając w to czy to hatchback (Colt) czy sedan (Lancer) :)

Hubeeert - 29-01-2007, 21:17

bb napisał/a:
kierunki te na gorze (cale pomaranczowe) dzialaja jak normalne kierunki + te na dole w zderzaku
Zmieniane na EU. Na 100%

Zeby zamieszac do konca powiem ze czesc z nich byla produkowana w USA a czesc w Japonii :mrgreen: