To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Sterowanie radiem z kierownicy

13zbyszek13 - 22-01-2010, 19:28

Koledzy Ci super doradzali ,jak widzisz trzeba słuchać kolegów.A tak chyba prawie bez wad to nówkę sztuke w dobrym wyposażeniu i tej wielkośći co outlander z napędem 4x4 nie kupisz poniżej 250tyś.Więc jak widać cos za coś
JCH - 22-01-2010, 23:53

Sęk w tym, że te bolączki można było niewielkim kosztem zmienić na etapie face liftingu. No bo ileż może kosztować 4 x pstryczek z diodą, nieco inny wyświetlacz zegarka, 2 lampki, pływak w zbiorniku + żarówka... :roll: To są drobiazgi, które niewiele kosztują a poprawiają samopoczucie klienta i postrzeganie marki.
Ale nie, lepiej iść w zaparte i nie słuchać głosu ludu :?

13zbyszek13 - 23-01-2010, 08:39

U mnie włącza się i wyłącza po dłuższym przytrzymaniu przycisku do zmiany fal .Za każdym razem
Steff - 23-01-2010, 17:19

JCH napisał/a:
Sęk w tym, że te bolączki można było niewielkim kosztem zmienić na etapie face liftingu. No bo ileż może kosztować 4 x pstryczek z diodą, nieco inny wyświetlacz zegarka, 2 lampki, pływak w zbiorniku + żarówka... :roll: To są drobiazgi, które niewiele kosztują a poprawiają samopoczucie klienta i postrzeganie marki.
Ale nie, lepiej iść w zaparte i nie słuchać głosu ludu :?
dokładnie ,kupując samochód po lifcie spodziewałem sie że będzie pozbawiony pisków i trzasków z Outka II i wszystkie niedoróbki zostaną poprawione a tymczasem zmienili ryja i niz poza tym ,no ale wszystko można wytłumaczyć ceną
MariuszSz - 23-01-2010, 18:16

mitsu00 napisał/a:
Ale Panowie...... Radia nie da się włączać i wyłączać z kierownicy. Można sterować głośnością, zmieniać zaprogramowane stacje i zmieniać fale (MW/FM) i źródło dźwięku. Nic pozatym w kwestii regulacji radia. Aha, jest jeszcze przycisk Mute do chwilowego ściszania muzyki. Nie ma natomiast żadnego On-Off.

Pozdr.

Oj to mamy inne samochody :mrgreen: u mnie przycisku MUte zdecydowanie nie ma a i stacje również nie dają się przełączać tylko można włączać przeszukiwanie fal w górę i w dół.
Daje się natomiast włączyć i wyłączyć radio

mitsu00 - 23-01-2010, 18:27

Cytat:
Oj to mamy inne samochody u mnie przycisku MUte zdecydowanie nie ma a i stacje również nie dają się przełączać tylko można włączać przeszukiwanie fal w górę i w dół.
Daje się natomiast włączyć i wyłączyć radio

Zgadza się. Pomyluło mi się pewnie z multifunkcją z moim 2-gim kojocie :wink: Zamiast Muta jest Mode do zmiany fal i źródła dźwięku, no i da się przeszukiwać stacje, nie jak napisałem wcześniej wybierać wcześniej zaprogramowane.

Pozdr.

sibkods - 23-01-2010, 18:44

Cytat:
a Outku ta rura od turbo.... czekam kiedy spadnie

To sie nie doczekasz. Od sierpnia 2008, robia to porządnie już w fabryce :P

mz_soch - 23-01-2010, 20:06

To dobra wiadomość, już nie mam sie czego bać :)
Wczoraj leciałem miśkiem do Piotrkowa i co dziwne tempomat w jedną stronę działał a w drudą już nie chciał, klakson jeszcze działa, ciekawe co z poduchami??????
Pytanko.... moja wersja int+ ma srebrne klamki, a w specyfikacji wyczytałem że dostępne są one w wersji instyle, może ten mój misiek to składak jakiś????????

KowaliK - 23-01-2010, 22:10

mz_soch napisał/a:
To dobra wiadomość, już nie mam sie czego bać :)
Wczoraj leciałem miśkiem do Piotrkowa i co dziwne tempomat w jedną stronę działał a w drudą już nie chciał, klakson jeszcze działa, ciekawe co z poduchami??????
Pytanko.... moja wersja int+ ma srebrne klamki, a w specyfikacji wyczytałem że dostępne są one w wersji instyle, może ten mój misiek to składak jakiś????????

Auta z 2007 srebrne klamki miały tylko w wersji Instyle. W 2009 Intense + miało już srebrne klamki, a Instyle zamiast nich miało chromowaną obwódkę wokół szyb. Nie pamiętam tylko jak to było w 2008...

mz_soch - 23-01-2010, 22:15

Dzięki, to mnie uspokoiłeś.
Teraz tylko załatwić problemik z kierownicą i będzie wszystko OK

Steff - 24-01-2010, 13:20

a teraz na całe szczęście instyle ma czarne klamki i tą nieszczęsną obwódkę wokół szyb
shadow line by się przydał w opcji :wink:

androzek - 26-02-2010, 20:46

Odnośnie zmiany fal przyciskiem w kierownicy - żona kupiła Suzi SX4 - tam również sterowanie radiem w kierownicy - jedno krókie przyciśnięcie - zmiana stacji,dłuższe - przeszukiwanie pasma.Można?Można...
jorzyk1976 - 10-04-2010, 06:50

witam czytam ten post i postanowiłem wtrącić sie do dyskusji a mianowicie o radiu czy da sie je włączyć bez kluczyka np. jestem na parkingu i zachciało mi się posłuchać radia czy mogę je włączyć bez wkładania kluczyka. w swoim outku posiadam zestaw z nawigacja. kilka wpisów wcześniej Hiszpan napisał że takowe jest możliwe ja u siebie coś takiego nie odkryłem. a jest to denerwujące ze za każdym razem trzeba mięć ze sobą kluczyk i nim przekręcać.
mitsu00 - 10-04-2010, 13:37

jorzyk1976 napisał/a:
witam czytam ten post i postanowiłem wtrącić sie do dyskusji a mianowicie o radiu czy da sie je włączyć bez kluczyka np. jestem na parkingu i zachciało mi się posłuchać radia czy mogę je włączyć bez wkładania kluczyka. w swoim outku posiadam zestaw z nawigacja. kilka wpisów wcześniej Hiszpan napisał że takowe jest możliwe ja u siebie coś takiego nie odkryłem. a jest to denerwujące ze za każdym razem trzeba mięć ze sobą kluczyk i nim przekręcać.

Nie da się. Tylko po przekręceniu zapłonu w pozycję On.

jorzyk1976 - 10-04-2010, 16:03

a wiec wychodzi z tego ze zawsze muszę ze sobą mieć kluczyk. bez sensu!!!