To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - myc czy nie myc na minusie

Radassss - 25-01-2010, 17:26

Cytat:
nie wiem czy wiecie ale ciepła woda zamarza szybciej niż zimna, ot taka ciekawostka :)

wiem ze to dziwacznie brzmi ale kolega ma racje :D

gulgulq - 25-01-2010, 17:32

waldinio napisał/a:
Uwex napisał/a:
paavob - zastanawia mnie zestaw : -15C plus gor±ca woda . No nie wiem .....

nie wiem czy wiecie ale ciepła woda zamarza szybciej niż zimna, ot taka ciekawostka :)

zwłaszcza teraz jak mamy wyż :finga: :finga:

Anonymous - 25-01-2010, 17:49

krzychu napisał/a:
waldinio napisał/a:

nie wiem czy wiecie ale ciepła woda zamarza szybciej niż zimna

Oby się temat znowu nie przerodził w pogawędki na tematy fizyki alternatywnej.

nie jest to fizyka alternatywna tylko czysta zwykla fizyka, efekt ten zostal opisany przez Erasto Mpembe.
byla o tym dyskusja przy okazji podgrzewanego plynu od spryskiwaczy.

Anonymous - 25-01-2010, 18:02

http://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_Mpemby
Tam była dyskusja o czym¶ innym (o wychłodzeniu poniżej temperatury otoczenia co jest oczywi¶cie niemozliwe! )
Pozdrawiam.

Anonymous - 25-01-2010, 18:09

Zorro123 napisał/a:
Tam była dyskusja o czym¶ innym (o wychłodzeniu poniżej temperatury otoczenia co jest oczywi¶cie niemozliwe! )

mialem na mysli dyskusje sprzed kilku lat i tam napewno ktos probowal udowodnic ze plyn podgrzewany jest "gorszy" ze wzgledu na wyzej wspomniany efekt, a ja twierdzilem ze zanim ten efekt zdarzy zaistniec wycieraczki wytra wode, stad pamietam :)

Uwex - 26-01-2010, 10:29

I po co napisałem o tej wodzie !! [-o<

A w temacie - tak jak z wszystkim - można byle z głow± .

waldinio - 26-01-2010, 11:21

ja się zastanawiałem nad myjn± w Bonrace wczoraj jak widziałem jak chłopaki do sucha szmatami wycieraj± :) ale nie zdarzyłem w koncu umyc :P
Silverrr - 14-02-2010, 11:24

Ja swoje autko odebrałem tego samego dnia (17.12.2009) gdy zacz±ł się pierwszy mocny ¶nieg. Autko z kopytem, ja zielony a wszyscy 50km/h jechali :) Pierwsza jazda niezapomniana.
Od tego czasu auto było myte 3 razy, z czego raz w serwisie i raz po przegl±dzie. Sam je myłem tylko raz. Bo i PO CO? Sól? Na pierwsze lepsze pistolety wjedĽcie za 2zł, na szybko spłuczcie "biel" z Mi¶ka i dalej... pucować nie ma co - za 100 metrów i tak będzie syf...

mazin - 16-02-2010, 20:35

Silverrr napisał/a:
Ja swoje autko odebrałem tego samego dnia (17.12.2009) gdy zacz±ł się pierwszy mocny ¶nieg. Autko z kopytem, ja zielony a wszyscy 50km/h jechali :) Pierwsza jazda niezapomniana.
Od tego czasu auto było myte 3 razy, z czego raz w serwisie i raz po przegl±dzie. Sam je myłem tylko raz. Bo i PO CO? Sól? Na pierwsze lepsze pistolety wjedĽcie za 2zł, na szybko spłuczcie "biel" z Mi¶ka i dalej... pucować nie ma co - za 100 metrów i tak będzie syf...

Ha, no ja wła¶nie dokładnie tak robię jak piszesz - jak obro¶nie sol± tak, że robi się bardziej biały jak czarny, czyli mniej więcej raz na tydzień czy dziesięć dni - za 2 złote spłukuję sam± wod±, bez mycia szyb czy dachu, za to z uwzględnieniem nadkoli - i jeżdżę dalej;-)

Anonymous - 17-02-2010, 18:26

Ja też ¶migam na car wash, ale jadę program, nawet z woskiem za jedyne 7zł, raz na 2 tygodnie, jak nie ma zbyt dużo w minusie:)sól zabija ludzi i auta :?