[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - myc czy nie myc na minusie
Radassss - 25-01-2010, 17:26
Cytat: | nie wiem czy wiecie ale ciepła woda zamarza szybciej niż zimna, ot taka ciekawostka |
wiem ze to dziwacznie brzmi ale kolega ma racje
gulgulq - 25-01-2010, 17:32
waldinio napisał/a: | Uwex napisał/a: | paavob - zastanawia mnie zestaw : -15C plus gor±ca woda . No nie wiem ..... |
nie wiem czy wiecie ale ciepła woda zamarza szybciej niż zimna, ot taka ciekawostka |
zwłaszcza teraz jak mamy wyż
Anonymous - 25-01-2010, 17:49
krzychu napisał/a: | waldinio napisał/a: |
nie wiem czy wiecie ale ciepła woda zamarza szybciej niż zimna |
Oby się temat znowu nie przerodził w pogawędki na tematy fizyki alternatywnej. |
nie jest to fizyka alternatywna tylko czysta zwykla fizyka, efekt ten zostal opisany przez Erasto Mpembe.
byla o tym dyskusja przy okazji podgrzewanego plynu od spryskiwaczy.
Anonymous - 25-01-2010, 18:02
http://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_Mpemby
Tam była dyskusja o czym¶ innym (o wychłodzeniu poniżej temperatury otoczenia co jest oczywi¶cie niemozliwe! )
Pozdrawiam.
Anonymous - 25-01-2010, 18:09
Zorro123 napisał/a: | Tam była dyskusja o czym¶ innym (o wychłodzeniu poniżej temperatury otoczenia co jest oczywi¶cie niemozliwe! ) |
mialem na mysli dyskusje sprzed kilku lat i tam napewno ktos probowal udowodnic ze plyn podgrzewany jest "gorszy" ze wzgledu na wyzej wspomniany efekt, a ja twierdzilem ze zanim ten efekt zdarzy zaistniec wycieraczki wytra wode, stad pamietam
Uwex - 26-01-2010, 10:29
I po co napisałem o tej wodzie !!
A w temacie - tak jak z wszystkim - można byle z głow± .
waldinio - 26-01-2010, 11:21
ja się zastanawiałem nad myjn± w Bonrace wczoraj jak widziałem jak chłopaki do sucha szmatami wycieraj± ale nie zdarzyłem w koncu umyc
Silverrr - 14-02-2010, 11:24
Ja swoje autko odebrałem tego samego dnia (17.12.2009) gdy zacz±ł się pierwszy mocny ¶nieg. Autko z kopytem, ja zielony a wszyscy 50km/h jechali Pierwsza jazda niezapomniana.
Od tego czasu auto było myte 3 razy, z czego raz w serwisie i raz po przegl±dzie. Sam je myłem tylko raz. Bo i PO CO? Sól? Na pierwsze lepsze pistolety wjedĽcie za 2zł, na szybko spłuczcie "biel" z Mi¶ka i dalej... pucować nie ma co - za 100 metrów i tak będzie syf...
mazin - 16-02-2010, 20:35
Silverrr napisał/a: | Ja swoje autko odebrałem tego samego dnia (17.12.2009) gdy zacz±ł się pierwszy mocny ¶nieg. Autko z kopytem, ja zielony a wszyscy 50km/h jechali Pierwsza jazda niezapomniana.
Od tego czasu auto było myte 3 razy, z czego raz w serwisie i raz po przegl±dzie. Sam je myłem tylko raz. Bo i PO CO? Sól? Na pierwsze lepsze pistolety wjedĽcie za 2zł, na szybko spłuczcie "biel" z Mi¶ka i dalej... pucować nie ma co - za 100 metrów i tak będzie syf... |
Ha, no ja wła¶nie dokładnie tak robię jak piszesz - jak obro¶nie sol± tak, że robi się bardziej biały jak czarny, czyli mniej więcej raz na tydzień czy dziesięć dni - za 2 złote spłukuję sam± wod±, bez mycia szyb czy dachu, za to z uwzględnieniem nadkoli - i jeżdżę dalej;-)
Anonymous - 17-02-2010, 18:26
Ja też ¶migam na car wash, ale jadę program, nawet z woskiem za jedyne 7zł, raz na 2 tygodnie, jak nie ma zbyt dużo w minusie:)sól zabija ludzi i auta
|
|
|