Outlander II GEN Techniczne - parowanie reflektorów
Trik - 26-01-2010, 08:22
dab, zrobicie jak myślicie. Mój ma 3 zimę i tylko po pierwszej była para (parka) w tylnych lampach. Ganiam zimą na myjnie reczną i od tamtego razu nic takiego sie nie działo. Prosze zauważyć że te lampy to nie szkło tylko jakiś tam plastik, wiec chyba nie ma powodu żeby był taki szczelny. A wymienią raczej jak będzie w lampie woda się bełtać, a nie jak tylko zaparowanie (patrz foto). Ale kto nie pyta ten błądzi. Po za tym macie 3 lata/100Kkm gwarancji - ale to dla cierpliwych.
rezon - 26-01-2010, 08:59
Trik napisał/a: | te lampy to nie szkło tylko jakiś tam plastik, wiec chyba nie ma powodu żeby był taki szczelny | jest i to dość istotny - elektryka wody nie lubi w żadnej postaci bo albo robi zwarcia czyli łączy za dużo albo śniedzieje i nie łączy wcale
mitsu00 - 26-01-2010, 09:52
Panowie,
Jako że temat też mnie dotknął i obie tylne lampy zostaly w końcu wymienione na gwarancji przypomnę jak zrobić żeby ASO/MMC nie zbagatelizowała problemu i wymieniła wsjo w ramach gwarancji:
Zaczekajcie aż temperatury znowu będa dodatnie żeby sprawdzić czy zaparowanie samo odparuje. Jest to bardzo ważne bo ASO o to od razu pyta, robią zdjęcie i wysyłaja do akceptacji do centrali. Jeśli para sama znika po jakims czasie (garaż, ciepła pogoda etc) to NIE WYMIENIĄ, bo to w/g centrali w ramach normy. W moim przypadku byla ewidentna nieszczelność i w końcu zebralo się tyle pary, że woda zaczeła się skraplać i na wewnetrznej stronie pojawiły sie kropelki wody. Wtedy bez problemu wymieniono mi oba (AUTO GT).
Pozdr.
Steff - 26-01-2010, 10:28
na oko widać że jak ten lód puści to będzie woda jak nic
jade w piątek do Auto Gt niech wymieniają ten chiński wynalazek
|
|
|