Forum ogólne - sprowadzenie samochodu na sprzedaż. jakie opłaty??
Harry79 - 18-03-2010, 20:19
jaca71 napisał/a: | Tyle że teraz Unia się doczepiła i musza nowy podatek wymyslić
Był kosmiczne akcyzy, jest recyclingowa, będzie jakiś inny.
Jak rejestrowałem swojego to sobie na pamiątkę druk wpłaty zachowałem żeby potem odzyskać co niesłusznie zabrali.
Poprzedni się sfrajerowałem i wywaliłem kwit na Kartę Pojazdy (czerwona książeczka) dałem 300zł a teraz jest po 75? Gdybym miał kwit to bym różnicę odzyskał. |
Guzik prawda ja dałem za kartę 500, miałem kwity i nic z tego. Opłata była jaka była, potem okazało się, że pobierano ją nie legalnie, bo wydrukowanie jej kosztuje (nie pamiętam ale nie więcej jak 20PLN). W starostwie na moje pismo odpowiedzieli błyskawicznie. Pan do gotowego pisma wstawił tylko moje dane i już. Prawo nie działa wstecz. Można było się sądzić ale szkoda czasu. Szkoda, że nie mam tego pisma.
Karta jest tańsza to wyrównali sobie opłatą recyklingową - nie odpuszczą sobie takiej kasy, zawsze coś wymyślą.
lexus - 18-03-2010, 22:55
to wszystko przez naszych kierowców którzy nie potrafią się zorganizowac od lat wszyskie rządy je..ą nas potyłkach i nic zachłanność urzędów jest zadziwiająca bo przecie to najwięcej z tego ma gmina :
Endrjus - 23-03-2010, 18:59
Czyli jak to jest Panowie? Zniesienie opłaty recyklingowej to tylko plotki?
KaWu - 24-03-2010, 07:34
Endrjus napisał/a: | Zniesienie opłaty recyklingowej to tylko plotki? |
Poki co obowiazuje jeszcze.
|
|
|