To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Programowanie immo pod ECU, zgubiony kluczyk

Pietrekoko - 27-05-2010, 09:22

lego86 napisał/a:
RACJA nie ma co ryzykować. Nie masz pewności czy nie wpadły w niepowołane ręce

Jakie to mogą być koszty?? Macie orientacje co trzeba zmienić?? I gdzie ewentualnie moge zrobić to w warszawie?

Bartek - 27-05-2010, 10:15

Pietrekoko napisał/a:
Macie orientacje co trzeba zmienić??

zamki x3
stacyjka
kluczyki
piloty
ecu - przeprogramowanie do nowych kluczyków

+ zakodowanie nowego pilota po wyczyszczeniu pamięci centralki

Polecam ASO - fakturę (4 cyfry i na bank nie z "1" na początku) i tak nie Ty płacisz ;) i zgłoszenie tematu na Policję

Pietrekoko - 28-05-2010, 06:23

Bartek napisał/a:
Pietrekoko napisał/a:
Macie orientacje co trzeba zmienić??

zamki x3
stacyjka
kluczyki
piloty
ecu - przeprogramowanie do nowych kluczyków

+ zakodowanie nowego pilota po wyczyszczeniu pamięci centralki

Polecam ASO - fakturę (4 cyfry i na bank nie z "1" na początku) i tak nie Ty płacisz ;) i zgłoszenie tematu na Policję

Dzięki no normalnie załamany chyba jestem :-( Na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda tak klucz matkę dopałem od poprzedniego właściciela swoją drogą nieżły numer po 5 latach koleś mnie zaskoczył i przepraszał że zapomniał mi go dac przy sprzedaży :-) Niezmienia to jednak faktu że nadal jestem bez pilota....jakieś szanse na doprogramowanie tego elementu i czy tylko stacja ASO?? może sam mógłbym dac sobie rade....

Bartek - 28-05-2010, 09:51

Pilota doprogramować możesz sam. Immobiliser w ASO skasują zgubiony kluczyk, ale pozostaje fakt, że ktoś niepowołany ma kluczyk otwierający zamki samochodu (po skasowaniu klucza z immo nie odpali, jak również pilot nie zadziała po skasowaniu pamięci zamka)

Programowanie pilotów masz tu: http://forum.mitsumaniaki...t=pilot&start=0

Pietrekoko - 28-05-2010, 10:04

Jakies obrazki gdzi eczego szukać przeszperałem forum i co i jakiem laik nic mnie ni emówią zapisy w stylu zewrzyj pin 1 skoro nie wiem gdzie go szukać i co to jest a w archiwum wiadomości niestety zdjęcia załączone do postów zniknęły
arturj123 - 30-01-2012, 17:28

Panowie ja mam takie pytanko:
Czy jeśli bym zakupił stacyjkę z kompletem kluczy, da radę zaprogramować immo pod ten nowy kluczyk? Ktoś orientuje się jakie to koszty w ASO ??

Bartek - 30-01-2012, 18:08

Teoretycznie da radę, praktycznie spotkałem się z przypadkiem, gdy nie dało rady - najlepiej wymieniać komplet z ECU i sterownikiem immo razem ze stacyjką i kluczami