[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Programowanie immo pod ECU, zgubiony kluczyk
Pietrekoko - 27-05-2010, 09:22
lego86 napisał/a: | RACJA nie ma co ryzykować. Nie masz pewności czy nie wpadły w niepowołane ręce |
Jakie to mogą być koszty?? Macie orientacje co trzeba zmienić?? I gdzie ewentualnie moge zrobić to w warszawie?
Bartek - 27-05-2010, 10:15
Pietrekoko napisał/a: | Macie orientacje co trzeba zmienić?? |
zamki x3
stacyjka
kluczyki
piloty
ecu - przeprogramowanie do nowych kluczyków
+ zakodowanie nowego pilota po wyczyszczeniu pamięci centralki
Polecam ASO - fakturę (4 cyfry i na bank nie z "1" na początku) i tak nie Ty płacisz i zgłoszenie tematu na Policję
Pietrekoko - 28-05-2010, 06:23
Bartek napisał/a: | Pietrekoko napisał/a: | Macie orientacje co trzeba zmienić?? |
zamki x3
stacyjka
kluczyki
piloty
ecu - przeprogramowanie do nowych kluczyków
+ zakodowanie nowego pilota po wyczyszczeniu pamięci centralki
Polecam ASO - fakturę (4 cyfry i na bank nie z "1" na początku) i tak nie Ty płacisz i zgłoszenie tematu na Policję |
Dzięki no normalnie załamany chyba jestem Na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda tak klucz matkę dopałem od poprzedniego właściciela swoją drogą nieżły numer po 5 latach koleś mnie zaskoczył i przepraszał że zapomniał mi go dac przy sprzedaży Niezmienia to jednak faktu że nadal jestem bez pilota....jakieś szanse na doprogramowanie tego elementu i czy tylko stacja ASO?? może sam mógłbym dac sobie rade....
Bartek - 28-05-2010, 09:51
Pilota doprogramować możesz sam. Immobiliser w ASO skasują zgubiony kluczyk, ale pozostaje fakt, że ktoś niepowołany ma kluczyk otwierający zamki samochodu (po skasowaniu klucza z immo nie odpali, jak również pilot nie zadziała po skasowaniu pamięci zamka)
Programowanie pilotów masz tu: http://forum.mitsumaniaki...t=pilot&start=0
Pietrekoko - 28-05-2010, 10:04
Jakies obrazki gdzi eczego szukać przeszperałem forum i co i jakiem laik nic mnie ni emówią zapisy w stylu zewrzyj pin 1 skoro nie wiem gdzie go szukać i co to jest a w archiwum wiadomości niestety zdjęcia załączone do postów zniknęły
arturj123 - 30-01-2012, 17:28
Panowie ja mam takie pytanko:
Czy jeśli bym zakupił stacyjkę z kompletem kluczy, da radę zaprogramować immo pod ten nowy kluczyk? Ktoś orientuje się jakie to koszty w ASO ??
Bartek - 30-01-2012, 18:08
Teoretycznie da radę, praktycznie spotkałem się z przypadkiem, gdy nie dało rady - najlepiej wymieniać komplet z ECU i sterownikiem immo razem ze stacyjką i kluczami
|
|
|