To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt CJ0 1,6 90KM 1996r

Hugo - 01-02-2010, 17:26

j-rules napisał/a:
NO, ale ubezpieczenie dotyczy przeciez samochodu - jesli sie umowil z gosciem ze nie bedzie mu wypowiadal to nie musi nic robic do konca trwania umowy. Ja tak np mialem - pol roku nie musialem sie martwic o OC
Ale musisz pójść do ubezpieczalni żeby sporządzili aneks (przepisali na Ciebie) ubezpieczenie.
rosomak1983 - 01-02-2010, 17:30

j-rules napisał/a:
Cytat:
Ubezpieczenie należy do Ciebie teraz
NO, ale ubezpieczenie dotyczy przeciez samochodu - jesli sie umowil z gosciem ze nie bedzie mu wypowiadal to nie musi nic robic do konca trwania umowy. Ja tak np mialem - pol roku nie musialem sie martwic o OC

Na nic nie musi sie umawiac z gosciem. Ubezpieczenie nalezy do nowego własciciela, a stary własciciel to se moze :wink: krótko mówiac. Tyle na ten temat jak nie wierzycie dowiedzcie sie w ubezpieczalni... :wink:

rosomak1983 - 01-02-2010, 17:31

Hugo napisał/a:
Ale musisz pójść do ubezpieczalni żeby sporządzili aneks (przepisali na Ciebie) ubezpieczenie.

dokładnie i w celu dokonania rekalkulacji

idas - 01-02-2010, 17:50

Rosomak nie wiem czy masz rację, jak ja kupowałem samochód to sprzedawca się zapytał czy chce z ubezpieczeniem czy bez bo wtedy mi opuści z ceny (jak będzie mógł wystąpić o zwrot). Powiedziałem że niech sobie wypowiada tą umowę i po miesiącu sam zawarłem nową.
mystek - 01-02-2010, 18:17

U, rozgorzała dyskusja odnośnie OC :) )). Dowiem się wszystkiego w ubezpieczalni jak to jest, tak czy siak w razie czego liczę się z każdymi kosztami.

Chciałbym zapytać jeszcze odnośnie takich spraw jak:

1. jaki to ma kod silnika w ogóle?

2.jaki jest rozstaw śrub i piasty, tak żeby felgi kupić?

3. Jakie paliwo lać?(95, 98?)

4. Jakie wycieraczki wchodzą do przodu (długość) i jakie do tyłu (długość). Bo z tyłu to mam całą zardzewiałą, raczej o wycieraczki to nie dbał poprzedni właściciel, a już na pewno nie o tylną.

5. Czy to normalne, że płyn leje mi się po masce? Tzn nie sam z siebie, tylko jak popsikam na szybę i się zatrzymam po jakimś czasie, to są zacieki na masce.

Byłem na przejażdżce jeszcze, dolałem mu znowu na full paliwa i wyszło mi, że wlałem 15,58l, a zrobiłem nim 210km w sumie, także spalanie wyszło w okolicach 7,42litra/100km. Zaznaczam, że z Opola cisnęliśmy cały czas 120-150km/h i samochód poniżej 3000obrotów nie schodził, także myślę, że spalanie całkiem przyzwoite :) .

W sumie na razie tyle mam pytań. Zrobiliśmy jeszcze z bratem bezpieczniki, bo przednie halogeny nie świeciły, a teraz już jest wszystko ok. Zdjęć nie mam żadnych takich od siebie, postaram się z czasem wrzucać coś, jak prezentuje się bez tej brzydkiej nalepki i bez tych osłon na spryskiwacze.

Swoją drogą wlałem mu 5l płynu i cały wszedł :) żłopie nieźle :P

idas - 01-02-2010, 18:28

Cytat:
1. jaki to ma kod silnika w ogóle?

4G92
Cytat:
2.jaki jest rozstaw śrub i piasty, tak żeby felgi kupić?

4x114,3, otwór 67mm, ET 46 (fabryczne 13 stalowe)
Cytat:

Osobiście uważam że nie ma sensu lać 98 jeśli nie masz przyspieszonego zapłonu. U mnie palił więcej na 98.
Cytat:
5. Czy to normalne, że płyn leje mi się po masce? Tzn nie sam z siebie, tylko jak popsikam na szybę i się zatrzymam po jakimś czasie, to są zacieki na masce.

no raczej normalne;)

Co do wycieraczek to sprawdź sobie na pudełku w sklepie jak będziesz kupował. U mnie jest chyba 52 i 48 z przodu, z tyłu nie mam niech się inni wypowiedzą:)

mystek - 01-02-2010, 18:44

O, dziękuję Ci dobry człowieku :)

Teraz zabieram się za czytanie forum

Arti_Ca0 - 01-02-2010, 18:53

oj w colcie jest 4x100mm i otwor centrujacy 56.1mm

co do ubezpieczenia to rekalkulacji nie zawsze dokonuja;) ale zglosic trzeba

kartomaniak gti - 01-02-2010, 19:02

Arti_Ca0 napisał/a:
racja
idas - 01-02-2010, 19:07

Cytat:

na pewno piszecie o CJ0?
W CA0 i CB0 owszem,ale w nowszych jest chyba inaczej... wymiary podałem wg. "oryginalnych" stalówek do tego colta z allegro.
Jak nie mam racji to przepraszam za wprowadzenie w błąd:] nienawidzę allegro:P

Arti_Ca0 - 01-02-2010, 19:09

na pewno kolezko:)
jaca71 - 01-02-2010, 19:17

mystek napisał/a:

95 i nie szaleć z jakimiś Verwami, V-powerami itp.
mystek napisał/a:
4. Jakie wycieraczki wchodzą do przodu (długość) i jakie do tyłu (długość). Bo z tyłu to mam całą zardzewiałą, raczej o wycieraczki to nie dbał poprzedni właściciel, a już na pewno nie o tylną.

http://www.motgum.com/index.php?pid=4

Fragu - 01-02-2010, 19:20

Zdecydowanie 95..tylko!
mystek - 01-02-2010, 21:08

ok, czyli felgi 4x100mm i 56,1mm otwór. Zapamiętam :)

Jaca - Szkoda, że kupię tylko samo pióro do tyłu, bo chciałbym również ramię wycieraczki kupić, gdyż jest zardzewiałe, a z tym może być już problem :/. Raczej ciężko dostępne to jest, co?

robertdg - 01-02-2010, 21:18

mystek, jeżeli tylko ramie ma silna sprezyny to wyczyść ramie wycieraczki i pomaluj na nowo, bo nowe kosztuje troche pesos i dostepne w serwisie