Pajero II - Pajero II short. 2.5 czy 2.8 ?
stegano - 04-02-2010, 23:05
jak wymienisz wtryski to i bedzie mniej palil przy tych przebiegach wtryski mają już dosyć
gołąb - 05-02-2010, 08:05
jawaldek napisał/a: | Konkrety to :nie spalisz,przyspawasz spawasz sprzęgła zobacz http://www.youtube.com/watch?v=BlqyYihnu30 w najmniej nieodpowiednim momencie silnik nie zgaśnie no i dla samego silnika jest łatwiej bo skrzynia dobierze odpowiednie przełożenie dostosowane do warunków->>możemy oczywiście ingerować lecz nie ze szkodą dla silnika.Odezwą się głosy odnośnie awaryjności skrzyń automatów->>więc jeśli dba się o wymianę oleju zrobioną prawidłowo to szybciej wyleci manual. Jest jeszcze minus automatu->> nie rozbujasz samochodu no niby można ale ale nie jest to bez szkody a i drugi minus jadąc w upale i po górskim terenie jak oleum się zagrzeje trzeba zatrzymać się aby skrzynka wystygła bo słabiej ciągnie no i trzeci minus->>gdy padnie akumulator to zapomnij o zapaleniu na zaciąg.Minusy są sporadyczne a w upalne dni warto się czasami zatrzymać aby okolicę podziwiać i kości rozprostować. Powiem tak na manuala nie zamienił bym się.
_________________ |
Zgadzam się ze wszystkim co mówisz....tylko to spowolnienie i spalanie automatu trochę za duże,a tak po za tym wszystkie pozostałe plusy odemnie idą dla automatu
pajerak - 15-02-2010, 21:51
Witam !!!
A ja Tobie powiem jeździłem krótkim 2.5 TD, długim 2.8 TD w manualach a teraz mam longa 2.5TD w Automacie. Co do spalania to różnica jest krótki 2.5 TD w manualu pali najmniej i ma najlepszego kopa ! Ale chyba nie ma co się dziwić jest lżejszy od longów, ale jazda longiem jest zupełnie inna . Długi jest dużo wygodnieszy nie skacze tak jak krótka wersja !!!! I dlatego też polecam Tobie długiego !!! Co do skrzyni polecam automata wygoda jak nie wiem zreszta nie wiem czy miałeś okazję kiedyś się przejechać automatem pali troszke więcej ale się opłaca!!! Co do blokady fajna rzecz ale tak naprawde to sporadycznie się tego używa i tak jak ktoś Ci już pisał lepiej ,żeby auto trzymało sie kupy niż mieć blokadę w trupie !!! Co do silnika to też na dwoje babka wróżyła !!! 2.8 TD to niby nowsza konstrukcja więcej koni ale też widziałem bardziej zajechane od tych 2.5 TD także to wszystko zależy od stanu auta. Reasumując to wszystko to polecam 2.8 TD w longu i automacie i życze dobrego zakupu !!! Pozdrawiam !!!
zbyszekm2 - 17-02-2010, 07:36
pajerak napisał/a: | 2.8 TD to niby nowsza konstrukcja więcej koni |
2,8 TD to nie nowsza konstrukcja 2,5td, to całkiem inny silnik, bardziej nie zawodny.
pajerak - 18-02-2010, 23:46
Miło mi to słyszeć !!! Powiem szczerze że ja nie nażekam na 2.5TD odpukać pali na dotyk wkręca się dobrze także co tu chcieć więcej od życia !!!! No wiadomo nie pogardziło by się Pajerką w nowej budzie ale trzymają jeszcze cene a czy są mniej awaryjne to nie wiem ????
|
|
|