Forum ogólne - Problemy Toyoty
swinks_UK - 04-02-2010, 15:07
grzees napisał/a: |
Pewnie to jest próba by ludzie nie zaczynali sprzedawać akcji.. |
Dzisiaj po oficjalnym komunikacie ile aut ma być obętych akcją i co oprócz pedału gazu jeszcze jest wadliwe zaliczyli -6.3% na FTSE. Ciekawe co będzie na zamknięciu
Anonymous - 04-02-2010, 16:07
grzees napisał/a: | Pewnie to jest próba by ludzie nie zaczynali sprzedawać akcji.. |
albo sposob aby jednak dostac premie za wykonanie
Bart007 - 04-02-2010, 16:41
Trochę ironia losu. Pamiętacie reklamę sprzed paru lat z hasłem: Niemożliwe, Toyoty się nie psują...
Anonymous - 04-02-2010, 17:12
MITSUBISHI_WRC napisał/a: |
Jak sprawuję się Toyota Yaris? |
jakos sie sprawuje, na trzy lata raz tylko pojechal na lawecie i wymieniali turbo plus jakies inne bzdety, na szczescie mam kumpla w serwisie wiec wymienia wszystko co chce.
bedzie to juz druga akcja serwisowa tego auta, wczesniej tez cos wymieniali, jakies chyba wygluszenie.
ogolnie pozbylem sie auta (wolalem zostawic fabie w firmie) i jezdzi u nas na wiosce (siemianowka) w naszej agencji celnej.
[ Dodano: 05-02-2010, 09:14 ]
kolejny news swiadczacy ze problem jest i to duzy
http://www.tvn24.pl/12692...,wiadomosc.html
i kolejny problem toyoty
i jeszcze jeden
wczoraj ogladalem wypowiedz prezesa Hondy ktory ubolewal nad problemami Toyoty ze wzgledu na to ze odbije sie to na calosci japonskiej motoryzacji, mysle ze tak bedzie jak mowi.
cns80 - 05-02-2010, 11:16
MITSUBISHI_WRC napisał/a: | Co do tego czy ''popłynie'' Toyota, to wydaję mi się że nie, | Toyota może nie, ale Lexus w stanach jest raczej skończony. W segmencie premium nie uchodzą płazem takie wpadki. Jedynie kryzys może ich uratować, bo wtedy bardziej niż prestiż liczy się kasa.
Anonymous - 05-02-2010, 12:05
cns80 napisał/a: | MITSUBISHI_WRC napisał/a: | Co do tego czy ''popłynie'' Toyota, to wydaję mi się że nie, | Toyota może nie, ale Lexus w stanach jest raczej skończony. W segmencie premium nie uchodzą płazem takie wpadki. Jedynie kryzys może ich uratować, bo wtedy bardziej niż prestiż liczy się kasa. |
nawet nie tylko w usa ale w kazdym bardziej cywilizowanym kraju z inny podejsciem niz polskie gdzie auta wybiera sie emocjonalnie bo wiadomo musze cos kupic za kase ktora cale zycie zbieralem wiec liczy sie co powiedza sasiedzi, co napisala gazeta itd.
w krajach takich jak usa, niemcy itd gdzie auto jest przedmiotem czysto uzytkowym takich wpadek sie latwo nie wybacza.
swinks_UK - 05-02-2010, 12:42
Na chwilę obecną w UK wygląda na to, że Prius będzie ofiarą kryzysu. Anglicy nie należeli nigdy do snobów ekologicznych w motoryzacji, na dodatek opinie Clarksona z TG miały zawsze znaczenie, a te nie były nigdy dobre o Priusie.
Anonymous - 08-02-2010, 12:12
MITSUBISHI_WRC napisał/a: | poniżej cytaty z forum COROLLA CLUB POLSKA z którymi w pełni można się zgodzić. |
a niby co maja pisac? bronia marki i tyle.
Lestat - 08-02-2010, 14:24
Moim zdaniem wpadka Toyoty jest bardzo dziwna - gdzie ich systemy badan jakościwoych - TQM itp itd...mało tego gdzie ich traceability? Nie wierze ze wszystkie 6 mln czy ile samochodów poruszajacych sie po drogach na wszystkich kontynentach bylo zainfekowanych problemem - a co to oznacza - ze sami nie wiedza ktore auta sa wadliwe a ktore nie.
A to jest cholernie duzy problem. Jeżeli firma nie potrafi powiedzić które konkretnie auta są do naprawy to oznacza dla mnie tyle ze jest tam totalny bajzel zwlaszcza ze mowa tutaj jest o 6 czy 8 modelach tych samochodow - totalnie rózniacych się konstrukcjami, silnikami, rozwiązaniami technicznymi, produkowanymi w róznych fabrykach na różnych kontynentach. Watpie w to ze do tylu fabryk dostarcza jeden dostawca te pedaly wiec moim zdaniem rysunki techniczne były zwalone...no i dochodzimy do pytania co innego konstruktorzy aut toyoty jeszcze zwalili
Teraz niestety ferment pozostanie bo kazdy sie zastanowi co jeszcze moze byc schrzanione...
Widziałem fragment wywiadu z Prezydentem Toyoty - rozpaczliwym głosem staral sie przekonać cytuje "Wierzcie mi samochody Toyoty są dalej bezpieczne"...no comments
Anonymous - 08-02-2010, 15:37
Lestat, cytujac Maxia z seksmisji:
no no! ja tu widzę niezły burdel macie!
jaca71 - 08-02-2010, 15:57
Lestat,
Historia wygląda tak:
1. Pojawiają się informacje że ludziom samochody same przyspieszają
2. Toyota - nic się nie dzieje.
3. Giną ludzie.
4. Toyota nic się nie dziej to chyba dywaniki.
5. Ginie człowiek, który dywanik miał w bagażniku
6. Toyota nic sie nie dziej to dywaniki.
7. Amerykańska agencja bezpieczeństwa nakazuje Toyocie zbadanie problemu.
8. Toyota - nic się nie dzieje to wadliwe pedały amerykańskiej produkcji
9. Okazuje się że są przypadki z pedałami innej produkcji niż amerykańskiej firmy
10. Toyota nic się nie dzieje sprawdzimy ile padołów jest wadliwych
11. Zdarzył się przypadek że gość w serwisie wymusił sytuacje w swojej toyocie kiedy silnik przyspieszał a pedał był nie wciśnięty
12. Toyota nic się nie dziej pracujemy nad rozwiązaniem.
13. Najnowsza wersja jest taka że pracują (po cichu) nad nowym softem, który ma odcinać dopływ paliwa w momencie naciśnięcia hamulca, a cały czas zrzucają winę na mechanizm pedału.
Moim zdaniem Toyota daje tyłka na całej linii. Już tak mentalność Japończyków że się nie potrafią do błędów przyznać.
Przez podobne zachowanie o mało Mitsubishi nie zniknęło z rynku - też szli w zaparte że nic się nie dzieje.
Anonymous - 08-02-2010, 16:05
kolejne news nt toyoty, swoja droga ciekaw jestem czy TVN24 jest taka rzetelna, czy ITI ma w tym jakis interes
tu jeszcze jeden news pokazujacy ze nie wszystko zloto co japonskie:
http://logistyka.pb.pl/2036167,76868
jaca71 - 08-02-2010, 16:25
MITSUBISHI_WRC napisał/a: | Z drugiej strony cieszy mnie to że Mitsubishi nie ma takich wpadek i nie będzie miało (mam taką nadzieje). |
Poczytaj historie mitsubishi z ostatniej dekady. Robili dokładnie to samo.
rezon - 08-02-2010, 16:26
jaca71 napisał/a: | Przez podobne zachowanie o mało Mitsubishi nie zniknęło z rynku - też szli w zaparte że nic się nie dzieje. | szli? To MMC już nie idzie? Malowane drzwi - nic nie wiemy. Autoryzowana Stacja Obsługi ma niezgodności między fakturą a stanem rzeczywistym - to jest wyłącznie sprawa dealera. To też przecież pójście w zaparte
jaca71 - 08-02-2010, 16:36
rezon, Chodziło mi o cały koncern a nie o lokalnych dilerów-kombinatorów.
|
|
|