To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [E5x 92-96] Prośba w ocenie auta. Orneta

Wszyc - 18-02-2010, 11:24

Jak dla mnie zbyt podejrzany egzemplarz za te cenę nie wiem czy warto no chyba że blisko i możesz go dobrze oblukać
gabriel86 - 18-02-2010, 14:18

300km... Białystok ====> Orneta.
Właściciel gwarantuje że zawieszenie jest w 100% ok, nie ściąga, trzyma się dobrze drogi.
Wnętrze może nie zadbane ale nie jest zniszczone... Może macie jakieś inne propozycje z E54A 2.0 v6 z MT i lpg?
Jak w ogóle sprawuje się gaz w takich autach? Sekwencja jest awaryjna? Warto zainwestować od razu w dobre kable i świeczki? W sobotę jadę oglądać to auto i może macie jeszcze jakieś sugestie na co zwrócić uwagę?

KaWu - 18-02-2010, 14:50

szpala85 napisał/a:
gabriel86 napisał/a:
instalacja jest do wyregulowania ponieważ są jakieś delikatne problemy.

pewnie silnik krokowy ....

pewnie zawsze byly problemy... a na pewno na wolnych obr. Przeciez zolte Walteki raczej nie obrobia szybkich czasow wtrysku w Galancie.

Pamietam ze juz dluzszy czas temu widzialem to ogloszenie.
Nawet w opisie jest przebieg 210 kkm a na zegarach 7kkm wiecej. A z kiedy to zdjecia i jaki aktualny przebieg :?:

gabriel86 - 18-02-2010, 19:31

Oka... więc Panowie... przypuśćmy że auto nie miało dzwona, walteki wymieniam na takie czerwone wtryskiwacze gazu ( nie wiem jak się nazywają ale podobno szybkie ),
wymieniam silniczek krokowy, filtr powietrza na K&N , świece ngk, kable jakieś dobre, oleje i filtry ( gaz , olej , paliwo ). Czy opłaca się kupić tą sztukę , jeżeli koleś zejdzie jeszcze delikatnie z ceny? I przede wszystki, jaki wpływ ( i czy w ogóle ) miała skrzynia biegów automatyczna na życie cilnika? Wydaje mi się , w porównaniu do innych galantów z tego roku że cena jest dość wysoka przez co nie było zainteresowanych...

[ Dodano: 18-02-2010, 19:34 ]
Dodam że właściciel nie ma wątpliwości co do autentyczności przebiegu, ponieważ kupił osobiście auto od I własciciela....

szpala85 - 18-02-2010, 21:34

gabriel86 napisał/a:
Dodam że właściciel nie ma wątpliwości co do autentyczności przebiegu, ponieważ kupił osobiście auto od I własciciela....

:wink: w to akurat nie wierz ....... u mnie np. na bank był cofany licznik ....... a i tak dla przykładu Navara mojego taty ma przejechane już 90 000 tyś. przez dwa lata po mieście :wink:

gabriel86 napisał/a:
I przede wszystki, jaki wpływ ( i czy w ogóle ) miała skrzynia biegów automatyczna na życie cilnika?

jeżeli jeździł delikatnie to silnik powinien być w idealnym stanie ( może popychacze troszkę pykają ) .... ale jeżeli dawał mu gaz na ful to automat zmieniał biegi dopiero przy 5~7tyś obrotów na minutę ( czyli pod czerwoną kreską ) to silnik może być zajechany ....... nigdy sie nie dowiesz jak jeździł niemiec dziadek albo wnuczek :mrgreen:

cena minimalnie za wysoka .... ale tylko dlatego że Gaz siedzi :wink:

gabriel86 - 18-02-2010, 22:02

Jak to jest? Przy rozruchu zwrócić uwagę na niebieski dymek z rury?
Na jakie obroty powinien się wkręcić silnik po rozruchu?
Czy szybko się nagrzewa? Czego efektem mogą być ślady pocenia sięw okolicy uszczelki ? Jeżeli ktoś może napisać , to jak powinny wchodzić biegi , często jest tak że jakaś skrzynia ma swoją ulubioną usterkę? Jakiś bieg wypada czy coś? Na co byście zwracali uwagę kupując to auto ( nie mówiąc o kielichach )?
Jeszcze jedno pytanie, o co chodzi?, w przednich drzwiach są głośniki? jakoś nie widze... to normalne? pewnie ja źle patrze... ale tak w ogóle ile jest głośników w tym aucie?

k@rol - 18-02-2010, 23:31

gabriel86 napisał/a:
w przednich drzwiach są głośniki?

nie, z przodu głosniki są (spojrz na drugie zdjecie ktore wkleiles) pod kratkami w dolnej częsci deski w miejscach ktore są akurat uciete na zdjeciu...oryginalnie sa chyba jeszcze 2 w polce ale nie wiem na bank...skrynia u mnie chrupie czasem na 1 i wstecznym i jest to chyba dosc czeste zjawisko w tych autach...