Sigma/Diamante Techniczne - ecs
12andi - 20-02-2010, 20:10
Wiec,autko pali,po zapaleniu,kontrolki gasna,lecz czerwona zostaje zapalona caly czas(nie po 4 minutach gasnie)a jezeli chodzi o funkcje Hight czy Ex-Hight,nie funkcjonuje nic,zadnej reakcji
lukasz12 - 20-02-2010, 20:17
czyli od razu po uruchmieniu silnika sie pali alarm?? to w takim razie trzeba zczytać błędy...diodą...
12andi - 21-02-2010, 03:21
tak myslicie?do kogo moglbym sie udac,aby przynajmniej na to zerknol?
lukasz12 - 21-02-2010, 13:57
Poczytaj trochę forum Było.
Możesz się udać do sklepu elektronicznego i kupić rezystor i diodę. Później polecam wątek odczytywanie błędów >
http://forum.mitsumaniaki...p=291360#291360
Anonymous - 21-02-2010, 19:32
lukasz12, a ja proponuje przenieść ten temat do działu technicznego
12andi - 02-08-2011, 00:48
Witam ponownie na forum,mam znowu pytanko odnosnie zawieszenia pneumatycznego,a wiec pierwsza rzecz,to czy mozna zregenerowac amory powietrzne,jesli ktorych z nich jest juz dziurawy,a drogie pytanie,czy mozna zregenerowac kompresor ecs???Pytam,gdyz mam na oku kupno sigmusi z orginalnym przebiegiem 123000 24V.1 wlasciciel,twierdzacy ze amory byly wymieniane na nowe w 2008 roku(widzialem rachunki servisowe)Z zewnatrz nie jest w najlepszym stanie(Kosmetyka)ale srodeczek jak nowka, technicznie 1a,oprocz ecs,siedzi na glebie,z moja obecna sigma,nie udalo mi sie zreanimowac ecs,i jezdze na olejowych amorach,i przeklinam je....ah szkoda pisac,w kazdym badz razie,mam juz projekt,ktory chcialbym zrealizowac;czyli z dwoch misiow zrobic jedna.Wiem ze pomsl dosc odwazny,ale ........co o tym myslicie??
angelos - 02-08-2011, 09:19
Cytat: | wiec pierwsza rzecz,to czy mozna zregenerowac amory powietrzne |
raczej nie bardzo, chyba ze bedziesz pierwszym
Cytat: | czy mozna zregenerowac kompresor ecs |
teoretycznie tak ale chyba tez nikt tego nie robil, mozna ewentualnei szukac kompresora z innych samochodow np. z USA ewentualnie zrobic z beczki (jest tutaj taki Jeden co tak jezdzi )
Chyba ze nowe amory ecs ok. 1000-1200zł/szt.
VirMan - 02-08-2011, 10:33
wszystko się da ale nie regenerowałbym amorka na twoim miejscu - za duże ryzyko że strzeli na zakręcie. Co do tej sigmy - uwazaj , ja też widziałem duż o i okazywało się ze samochód padaka mimo rzekomych papierów. Wszystko sie da , byle robić to z głową.
wojtas - 02-08-2011, 13:33
12andi napisał/a: | czy mozna zregenerowac amory powietrzne,jesli ktorych z nich jest juz dziurawy |
Jeśli jest to bardzo mała nieszczelność, możesz spróbować łatki w sprayu.
12andi napisał/a: | 1 wlasciciel,twierdzacy ze amory byly wymieniane na nowe w 2008 roku(widzialem rachunki servisowe) |
Tylko pytanie czy założył zwykłe, czy ECS-owe.
12andi napisał/a: | z moja obecna sigma,nie udalo mi sie zreanimowac ecs,i jezdze na olejowych amorach,i przeklinam je....ah szkoda pisac |
To raczej nie wina olejowych amorów, tylko zbyt miękkich sprężyn ECS-owych. Gdy zakładasz zwykłe amory, powinieneś założyć również sprężyny od wersji bez ECS-u.
12andi napisał/a: | Wiem ze pomsl dosc odwazny,ale ........co o tym myslicie?? |
To zależy co konkretnie chcesz stworzyć.
12andi - 02-08-2011, 18:09
Witam,tak wlasnie myslalem ze nie regeneruje sie amorow,i moze nie dam sobie reki uciac,ale przypuszczam ze padl tam kompresor ecs,mialem to samo u siebie w pierwszej sigmie,kompresor nie pompowala sam,wiec podlanczalem go na krotko,cos tam burczal i pewnie tak wlasnie go zalatwilem przez glupote.U gostka ta sigma stoi juz 7 lat w garazu,takze trudno sie tu niedziwc jesli niechce sie podniesc,gostek za te autko chce 600eu,wszystko w nim dziala bez zazutu silnik racuje 1a,nigdy nie gazowany,tylko ten ecs,i z tym wlasnie mam dylemat,i tu wlasnie pada nastepne pytanie,czy warto sie w to bawic???
VirMan - 02-08-2011, 18:11
jesli blacharsko jest super za 600 eur.. ja bym sie nie zastanawiał - oceń stan mechaniczny - ja bym brał jakbym był w twojej sytuacji
12andi - 02-08-2011, 18:25
Blachowa jest oki,do malych poprawek lakierniczych,ale i tak mialbym ja w planie cala pomalowac,moj brat jest lakiernikiem,takze nie kosztowalo by mnie to majatku,co chodzilo mi po glowie jesli chodz o lakier,to czarny mat,widzicie to .....???ponoc cieszko sie to pozniej myje...ale efekt
mazda10000 - 02-08-2011, 18:53
Kiedyś ktoś wrzucił link z Ukrainy, ze sprzedażą Sigmy w czarnym macie, uwierz że żaden "modny" kolor w klasycznym aucie nie pasuje, to współczesny klasyk, może to lekkie przegięcie, ale to tak jakbyś w Rolls Royce'ie, Silver Lady wąsy doczepił. Takie jest moje zdanie, a zrobisz jak uważasz
wojtas - 02-08-2011, 20:17
12andi napisał/a: | moze nie dam sobie reki uciac,ale przypuszczam ze padl tam kompresor ecs |
Poczytaj tematy na forum związane z ECSem. Potem zrób sobie diodę tak jak Tobie, półtora roku temu pisał lukasza12. Wtedy będziesz mógł zdiagnozować usterkę w drugiej Sigmie i odpowiesz sobie czy warto ją kupować.
12andi napisał/a: | ,to czarny mat,widzicie to .....??? |
Miesiąc temu widziałem Mercedesa W221 w tym kolorze. Szczerze... pasował do niego, jak świni siodło.
12andi - 11-08-2011, 23:15
Witam wszystkich znowu,co powiecie na ten samochodzik,a moze ktos wie wiecej o jego przeszlosci,i myslicie ze warty jest tych pieniedzy??http://otomoto.pl/mitsubishi-sigma-zamienie-na-terenowy-C20118127.html
|
|
|