To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8] podświetlenie zegarów

kris80 - 06-03-2010, 10:37

A co sądzisz o tych??
http://www.allegro.pl/sho...m=932213515&c=0

RSU - 06-03-2010, 22:49

Nigdy się z nimi nie spotkałem. Patrząc na cenę byłoby mi szkoda pieniędzy, żeby w nie inwestować.
forke - 08-03-2010, 20:41
Temat postu: Re: podświetlenie zegarów
KOREK31 napisał/a:
problem polega na tym że mam podświetlone tylko połowę zegarów.czym to jest spowodowane?wioletta :roll:

A ja zasugeruję coś, z czym się już spotkałem zarówno w swojej carismie jak i w focusie. Po tym jak mi nagle zgasła połowa zegarów (ta od lewej strony) to wystarczyło kilka puknięć w szybkę przed zegarami (z siłą podobną do mocniejszego pukania w drzwi) i dziwnym zbiegiem okoliczności się zaświeciły ;)

Oczywiście mogą być też spalone i trzeba będzie je wymienić, ale może coś nie styka i wystarczy stuknąć kilka razy w zegary i pomoże :) Tak jak pisałem, u mnie zadziałało już dwa razy zarówno w cari jak i w focusie :)

Budrys - 08-03-2010, 21:13

U mnie w Carismie był uszkodzony styk masy chyba na wtyczkach do licznika i dwie żaróweczki podświetlania obrotomierza i wskaźnika paliwa nie świeciły. Były dobre, więc podłączyłem się z masa za pomocą cienkiego drucika do masy żaróweczki licznika świecącej obok.
ttomek550 - 15-01-2011, 21:49

A ja mam taki mały problem... :( Dziś zdemontowałem zestaw wskaźników celem naprawy prędkościomierza i... No i właśnie. Prędkościomierz jak nie działał tak nie działa (no czasem załapie) a do tego przestała świecić żaróweczka po stronie obrotomierza oraz od wyświetlacza przebiegu :( demontowałem to kilka razy, próbowałem czyścić co się dało, poprawiać te żaróweczki i nic... :( Wie ktoś co się mogło stać? Bo żarówki są sprawne :)
SHARK1979 - 15-01-2011, 21:52

ttomek550 napisał/a:
Wie ktoś co się mogło stać? Bo żarówki są sprawne

Może pora zamienić wsio na śliczne zimne światło diodowe :wink:

ttomek550 - 15-01-2011, 21:55

No właśnie też tak pomyślałem i dlatego wymontowałem jedną żarówkę jakbym nie mógł się dogadać ze sprzedawcą, bo różnie bywa :D Tylko obawiam się, że to może nie być kwestia wymiany żarówek :/ Co jeśli po wymianie na diody nadal nie będzie podświetlenia? :(