To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - jOkerek i nowy rozdzial w zyciu pt. seria GALANT 2.5 V6 24V

jOkerek - 21-02-2010, 14:45

narazie przed lakiernia wstrzymuje mnie tylko brak reperaturek na tyl / jak bedzie juz dawca to odrazu moje autko trafia na warsztat gdzie moj mistrz zadba i kazdy szczegol w tym kielichy :)
jOkerek - 21-02-2010, 14:56

robertdg, a wracajac do felg / link ktory podeslales to raj dla mnie :D mnostwo ladnych wzorow ale - no wlasnie ale felgi ktore mi sie podobaja to wydatek rzedu ok 1500pln za 1szt co nam daje 6000pln za 4szt + komplet opon ok 1500pln w sumie ok 7500pln a to niestety stanowczo da zuo jak na moja kieszen i tym bardziej nasze dziurawe drogi...
robertdg - 21-02-2010, 15:07

Reperaturka lewego blotnika http://moto.allegro.pl/it...otnika_tyl.html
Reperaturka prawego błotnika http://moto.allegro.pl/it...otnika_tyl.html

Lepiej wstawić reperaturke niz odgrzebywać z używki, gdyz to jest więcej roboty, ponadto pomiędzy błotnikiem a nadkolem wewnetrznym przestrzeń jest wypełniona gabka, wystarczy odreperować nadkole wewnętrzne, reperaturki masz gotowe pod wstawienie

jOkerek - 21-02-2010, 18:49

Hugo, otoz jest problem skora skorze nie rowna / jesli mialbym zamontowac taki zestaw to musialby byc w bardzo dobrym stanie to po pierwsze / po drugie to ja nie kupuje pojedynczych czesci - gdyz importuje cale auta z UK tak wiec dla mnie duzo bardziej oplacalne bedzie sprowadzic cale auto... po ptrzecie po wymianie foteli z boczkami trzeba jeszcze jechac na obszycie przednich boczkow gdyz te od anglika niestety nie pasuja... teraz pozostaje tylko czekac i czekac az sie trafi misiek z bardzo ladnymi skorami i do dziela...

[img][/img] [img][/img]

edit

robertdg - 21-02-2010, 19:16

jOkerek napisał/a:
edit
w takim razie proszę o zapoznanie się z:

Regulamin Sprzedaży na forum

Jak dołaczyć do Grupy Sprzedam

Jak zamiescic ogłoszenie sprzedaży na forum

Pozaregulaminowa sprzedaż na forum = działalność komercyjna = BAN

jOkerek - 21-02-2010, 19:37

straszenie to skompliwane wiec aby uniknac niepotrzebnych problemow zapominam o sprawie i najmocniej przepraszam za moje niedoczytanie...
Psikus - 21-02-2010, 20:11

Fajnie się ten wózek zapowiada, drzwi grają bez wygłuszania?
Z pakietem Avance będzie pięknie

jOkerek - 21-02-2010, 20:48

no wlasnie bez wygluszenia i troche jest glosno na zewnatrz... jak bedzie chwila wolnego czasu to wygluszenie rowniez znajdzie miejsce moim misku
Psikus - 22-02-2010, 21:04

To jak już zrobisz to wklej fotki co i jak. A jak już tutaj przy temacie audio jestesmy, w przednie drzwi jakie są ograniczenia montażowe jeśli chodzi o głośniki? bezproblemowo 165mm pewnie ale jak z głębokością, żeby nie trzeba było rzeźbić z tapicerką?
jOkerek - 26-02-2010, 15:53

dzisjaj mialem chwile wolnego no i...
pojechalem kupic maty wygluszajace / wybor padl na maty StP czyli maty z gornej polki (sprzedajacy okresli ze do galanta na jedne drzwi bedzie potrzebne MAX 6 mat po 16pln 1szt) tak wiec zakupilem odpowiednia ilosc

i zabralem sie do pracy
1. zdjalem boczek / zdemontowalem glosnik, fabryczna folie zabezpieczajaca i wyczyscilem dokladnie wewnatrz i na zewnatrz wszystkie powierzchnie

2. wykleilem wnetrze na co zuzylem 5,5 maty + strone wierzchnia 3 maty ( o 2,5 maty wiecej niz zadeklarowal sprzedajcy ) oarz zamontowalem glosnik na swoje miejsce

3. zamontowalem boczek i gotowe
4. odsluch - jakosc dzwieku zdecydowanie lepsza w srdoku niestety na zewnatrz jest niemalze tak samo a moze poprostu od glosnego sluchania sluch zawodzi i troszke oszukuje

jOkerek - 26-02-2010, 15:58

Psikus, co do glosnikow przy zakupie to tylko sprawdzalem rozstaw / zakupione zostaly Morele 160mm i mieszcza sie bez problemu w fabryczna ramke montazowa - z glebokoscia rowniez nie ma najmniejszego problemu a glosniki sa porzadne...
nie wiem jak bedzie przy wiekszych glosnikach i bez ramek ale gwarantuje ze dobry zestaw dwudrozny na przod i w zupelnosci wystarczy do sluchania na wysokim poziomie :)

Psikus - 26-02-2010, 17:54

jOkerek, kawałek dobrej roboty, jednak z tego co widziałem, to wewnętrzne blachy drzwi ludziki zamykają ocunkowaną blachą i następnie całe drzwi oklejają matami. Co do głośników, to taka wysoka półka mnie nie interesuje, audiofilskich zapędów nie mam i jeśli będę coś zmieniał to tak, żeby grało bez wzmacniacza.
jOkerek - 26-02-2010, 19:40

racja jednak mi zalezalo najbardziej na wewnetrznym wytlumieniu tak abym muzyki sluchal ja a nie jadacy obok kierowcy :)
jkrzysztof80 - 26-02-2010, 21:07

jOkerek, widzę, że ostro wziąłeś się do pracy :) , mam nadzieję, że będzie długo służył.
Mam pytanko co do nagłośnienia. Chodzi mi głównie o głośniki w drzwi jakie tak wcisnąłeś, jaki model, czy coś przerabiałeś i jak cenowo to wygląda?

jOkerek - 26-02-2010, 21:40

glosniki przednie wraz z wysokotonowymi marki MOREL model Tempo 2 way 6x moc maksymalna 120 Watt, moc chwilowa 280Watt
srednia cena internetowa ok 600pln

http://allegro.pl/item930...o_6_okazja.html

od zawsze lubilem dobre naglosnienie i po znizkach w zaprzyjaznionym warsztacie kupile za 500pln...

jakosc wrecz bardzo dobra a nawet powiedzialbym ze za dobra gdyz teraz jestem zmuszony wymienic tylny glosnik basowy 30cm firmy JL bo zostaje stlumiony przez male glosniczki 160mm :)