To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - skuteczna i tania myjnia w Krakowie

HouseM - 27-02-2010, 02:03

Marcin-Krak napisał/a:
A tak w temacie myjni - jest gdzieś myjnia gdzie myją podwozie :?:
Kiedyś byłą taka na Kościuszki - ale od jakiś 2 lat już nie ma :roll:

Na tym statoilu obok mnie (Mogilska) jest w najdroższym programie mycie podwozia.

mystek - 28-02-2010, 18:37

Póki co przejechałem Colcinę gąbką i jest ok. Tzn było ok dopóki nienawynajdowałem nowych ognisk rdzy :/ ale dobrze, że stało się to prędzej niż później :)
Anonymous - 04-03-2010, 16:28

Panowie a kto zapomnial o STATOIL na u.Wielickiej kolo kozłówka?
Jako jedyna z niewielu ma łamane szczoty :) Ogolnie jezdze tam bardzo czesto jak nie mam mozliwosci umycia autka wlasnorecznie.
Program standard 10.99 o ile sie nie myle i wystarczy.
pozdrawiam
bwr

mystek - 04-04-2010, 11:43

Odwiedziłem ponownie słynne BP, dzisiaj była zerowa kolejka o 8 rano, także poszło gładko :) . Wrzuciłem 8zł i szczerez powiedziawszy nie wiedziałem co zrobić już :D za dużo wrzuciłem, myślę, że spokojnie bym go umył za 6zł :) . Doszedłem chyba do wprawy. Poszło mi po 2zł na tą całą pianę, 2zł na spłukiwanie, 2zł na wosk i 2zł na coś tam jeszcze, te 4 programy całe zużyłem, z efektów jestem zadowolony :) co jak co, ale soli już nie ma, także to chyba dlatego mi tak dobrze poszło mycie :) .
victor00 - 13-11-2010, 11:01

potrzebuje wyprać tapicerkę w samochodzie sprowadzonym z niemiec śmierdzi staroscią, czy możecie polecic dobre miejsce?
Mr V - 15-11-2010, 01:11

Haa! też się wybrałem dzisiaj na BP przy Krokusie, powiem, że jestem zadowolony z efektu za 5zł. Jako, że moje auto nie było myte przez prawie 3 lata to i tak nie jest źle... Nie wiem, jak mogli ludzie tak zaniedbać takiego ślicznego misia. Myje go już drugi raz a i tak jeszcze jest brudny. Trzeba jakąś pastę wytrzasnąć. Tak czy siak - myjnia całkiem OK, pod warunkiem, że nie przyjedziecie zabłoconym Pajero czy inną ternówką ;) . Polecam zabrać ze sobą coś do przetarcia autka.
mystek - 15-11-2010, 10:12

#Mr V - za 5zł to cięzko otrzymać super efekt :P ja Colta myję za 6-7zł, a Ty większego Galanta za 5zł :P . Ścierka obowiązkowa, przelecieć sobie przez Bora by się osuszyć w miarę i jazda - woskowanie :) . Zawsze jak myję na BP samochód, to jadę na parking Reala i sobie woskuję :) . Można by robić spoty woskujące :D
Mr V - 22-11-2010, 13:54

tylko widzisz, ja wrzucam sobie po 2 zł do automatu a nie wszystko na raz i wtedy przynajmniej mam jakies poczucie czasu. umyłem za 5zł bo 2 na proszek 2 woda i 1 nabłyszczacz. Inna sprawa jest taka, że musze jakąś pastę czyszczącą kupić bo nie moge misia domyć. Biały kolor może i do niego pasuje ale jest non stop Usyfiooonyyyyy...
jaca71 - 22-11-2010, 15:37

Mr V napisał/a:
tylko widzisz, ja wrzucam sobie po 2 zł do automatu a nie wszystko na raz i wtedy przynajmniej mam jakies poczucie czasu. umyłem za 5zł bo 2 na proszek 2 woda i 1 nabłyszczacz.

Gala za 5zł? Czarodziej. Ja próbowałem 3 razy Lancera umyc i poniżej 15żł mi sie z proszkiem, wodą, nabłyszczaczem i woskiem nie zszedłem :P

mystek - 22-11-2010, 19:16

#Mr V - ja z kolei używam jedynie 1 programu (piana aktywna) i 4 (destylowana) i to tylko tak, żeby powierzchnownie go umyć, bo tak naprawdę to nie wiem ile by tam trzeba było wrzucić, żeby było perfekt :) . Bez gąbki/ścierki ani rusz, niestety :/.
Mr V - 23-11-2010, 14:47

jaca71 napisał/a:
Mr V napisał/a:
tylko widzisz, ja wrzucam sobie po 2 zł do automatu a nie wszystko na raz i wtedy przynajmniej mam jakies poczucie czasu. umyłem za 5zł bo 2 na proszek 2 woda i 1 nabłyszczacz.

Gala za 5zł? Czarodziej. Ja próbowałem 3 razy Lancera umyc i poniżej 15żł mi sie z proszkiem, wodą, nabłyszczaczem i woskiem nie zszedłem :P

Lejesz piane(czyli jedyneczke) za 2 zł, wycierasz wycierasz scierka czy jakimś Spongebob'em i pozniej splukujesz :P masz za 4 zeta ^^ tylko wiadomo - efekt moze byc sredni ;) za 15 zlotych to troszke przesada... nie wiedzialbym co robic. 8zl. to optymalnie na 4 programy, przy dokladniejszym myciu to kolo 10-11 - tak na moje oko

karolgt - 23-11-2010, 15:15

no nie wiem, mi nieraz na same felgi schodzi 4 zł :)

z reguły się w 10 zł zmieszczę, ale tylko 1 i 2 program,

co nie zmienia faktu że ta myjnia jest super, ja ja odwiedzam raczej późno, w lecie nawet koło 2-3 w nocy zeby kolejki nie było;]

Ja_good - 23-11-2010, 15:48

Mr V napisał/a:
wycierasz wycierasz scierka czy jakimś Spongebob'em

na bezdotykowych myjniach jest zakaz uzywania gabek itp. Jak chce sie myc gabka to myje sie pod domem albo na recznej myjni.Nie rozumiem jak mozna za 4 zl umyc galanta. Micry z miekkim dachem nie udalo mi sie nigdy "umyc" za mniej niz 5 zl

Mr V - 23-11-2010, 18:23

Ja_good napisał/a:
Mr V napisał/a:
wycierasz wycierasz scierka czy jakimś Spongebob'em

na bezdotykowych myjniach jest zakaz uzywania gabek itp. Jak chce sie myc gabka to myje sie pod domem albo na recznej myjni.Nie rozumiem jak mozna za 4 zl umyc galanta. Micry z miekkim dachem nie udalo mi sie nigdy "umyc" za mniej niz 5 zl

zakazu nie widzialem, jest zakaz mycia podwozia i silnikow. Umyc mozna, spokojnie. Nie mowie ze sie blyszczal jak psu wiadomo co, ale syfu z niego zlazlo sporo. Prawda jest taka, ze nawet jakbys za 10 zl. siedzial i lał jeden program wody z proszkiem to i tak byś go nie domył jeśli nie masz czym przetrzeć powierzchni. U mnie było dużo takich plam, co ta myjka ciśnieniowa nie ruszyła a pod palcem schodziły.

Chciałem ostatnio auto domyć porządniej, wyszło na to, że siedziałem za 9 zł. mycie + wosk. Ale efekt nie był dużo lepszy niż poprzednim razem...