To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Lexus IS 200 '01 - KRAKSA ;/

j-rules - 25-02-2010, 17:50

Moze i to jest biel lexusowa ale jednak zbytnio sie z calibrą kojarzy..
Anonymous - 25-02-2010, 17:54

kiedys mi to auto bardzo sie podobalo, teraz zostalo tylko kiedys :)
a powaznie, trakcji i komfort na najwyzszym poziomie,
gdyby ktos chcial znam kogos kto ma takiego 3.0 w dobrym stanie na sprzedaz.

Anonymous - 27-02-2010, 09:29

Lexus z lexusowskimi swiatlami kojarzy ci sie z calibra bez czy z lexus swiatlami ? Ja tam wogole nie widze zwiazku.
j-rules - 27-02-2010, 11:24

miziek napisał/a:
Lexus z lexusowskimi swiatlami kojarzy ci sie z calibra bez czy z lexus swiatlami ? Ja tam wogole nie widze zwiazku.
kojarzy mi sie z calibra ze swiatlami bialymi ala leksiu :) To tylko moje zdanie, wiem ze takie sa ori, i kiedys mi sie nawet podobaly, ale pzniej sie zaczela ogromna moda na optyczny tuning wlasnie ala lexus. No i to zniszczylo moj poglad ;)
Matejko - 27-02-2010, 12:29

Hubeeert napisał/a:
Toyotę Avensis tylko z droższym serwisem.

uuuu podpadasz oj podpadasz, poczytaj troche jak wyglada ten drozszy serwis, bo z tego co ja czytalem to wlasnie jest na poziomie avensisa, a do tego o wiele rzadziej odwiedzasz serwis niz tojka

Anonymous - 27-02-2010, 14:09

Witam.
Z czarnym mu do twarzy :wink: Chociaż ja wolę swoją srebrną strzałę.
Ponad rok temu kupiłem Lexusa IS SportCross w ASO Biela. Ktoś kupował Honde Civic dla żony i zostawił w rozliczeniu. Więc kupiłem i pomykam do tej pory.
Może nie doczytałem. Ale masz może fabryczną nawigacje ? Ponieważ ja posiadam taki bajer. Ostatnio w ASO Toyoty kupowałem upgrade. Kosztował mnie 400zł :doubt:
arturro szkoda że dopiero teraz piszesz o 3 - litrówce. W kombi ?
Powiem tak. Jeżeli dodaje mocy dynamicznie mocy, nawet na mokrej nawierzchni czy tak jak ostatnio, na śniegu. To uślizg kół trwa ułamek sekundy, dosłownie pół obrotu kołem. Następuje włączenie się trakcji - sygnalizowane kontrolką - i bokiem nie pojeździsz. Dopiero można to wyłączyć jakąś zworką u układzie elektrycznym czy oprogramowaniu. Ale mnie to nie interesuje. Jak chce bokiem pojeździć biorę Malucha od sąsiada :wink:
Avensis to klasa wyżej auta. Lexus IS był pozycjonowany na rywala BMW serii 3, chyba E46 (?) i MB C - klasse.
Według mnie jakoś spasowania materiałów jest na bardzo wysokim poziomie. Nawet jak stał nie odpalany podczas styczniowych mrozów w aucie na wiejskiej wyboistej drodze niec nie skrzypiało czy trzeszczało.
Dla mnie auto bliskie ideału :finga: Nie za duże, nie za małe i bardzo dynamiczne.
Pozdrawiam

Anonymous - 27-02-2010, 15:23

Niestety nie posiadam nawigacji. Auto posiada tylko kontrole trakcji, klime, ABS i tym podobne. U mnie mozna wylaczyc kontrole trakcji przyciskiem nad popielniczka ale bokiem jezdzic to tylko na mokrym na suchym sie trzyma jak gokardzik.
Owczar - 27-02-2010, 18:09

miziek, piękne auto ;) Obyś nie musiał tyle grzebać co w galu ;)
Anonymous - 27-02-2010, 18:21

Cichanos napisał/a:
arturro szkoda że dopiero teraz piszesz o 3 - litrówce. W kombi ?

sedan

Anonymous - 28-02-2010, 10:01

Owczar napisał/a:

Nawet mi nie przypominaj xD Ile to bylo roboty a ile kasy poszlo ... A i tak w koncu wyladowal na szrocie ;/ Ale szczerze mowiac przy okazji znowu by sie czlowiek czegos nauczyl.

Owczar - 28-02-2010, 12:04

miziek, ale jak pisałeś Lexus nie ma takiego forum, kto by Ci pomagał ;) Lepiej niech jeździ bezawaryjnie :D
Anonymous - 28-02-2010, 13:11

Witam.
TC można wyłączyć ale tylko do pewnej prędkości : a) obrotowej w automacie, b) jazdy w manualu. Ale to mniej więcej działa na tej samej prędkości, czyli włącza się samoczynnie po przekroczeniu 30 lub 40km/h. Podobną zasade działania ma elektro - hydrauliczne wspomaganie w Fiatach (funkcja CITY), tam działa do 60km/h (?). A TC np. w Sprinterze, kasta z silnikami cdi, trzyma do 45 km/h, później komputer sam włącza nam kontrole trakcji i blokade buksowania kół.
Rozmawiałem z elektromechnikiem z ASO Lexusa to on twierdził że można to na trwale wyłączyć poprzez wgranie jakiegoś systemu z azjatyckiej wersji silnika 2.0 3S - GE, moc 180KM. Tylko pytanie po co skoro fabryka tak przewidziała to tak najwidoczniej ma być :wink:
arturro, ja muszę mieć kombi, wiesz wacik :biggrin:
Sam chciałem zrobić forum nt. Lexusa. Ale niestety mam mniej niż podstawowe pojęcie nt. komputerów, tworzeniu stron etc. A zlecać to komuś to troszke przytarga kieszeń. A co najważniejsze nie będzie już takiej sataysfakcji z budowania czegoś od początku :roll:
Mamy podobne roczniki. U mnie nic w zawieszeniu nie było jeszcze robione. Troszkę się tego boje. Ponieważ jak zacznie się sypać to drenaż kieszeni gotowy :-X A wiesz ... polskie drogi to taki codzienny off - road :wink: Nigdy nie wiesz co może być za kolejną hopką która jest przejazdem kolejowym.
A jak zmieniarka płyt CD ? Nie szwankuje ? U mnie w książce serwisowej jest odnotowane iż w 2007 roku była wymieniona. A w bazie danych jest informacja iż się spaliła lub spiekła :| Nie wiem jak to na nasz język przetłumaczyć. Chociaż mam w domu przyszłą nauczycielke angielskiego :doubt:
Pozdrawiam

Anonymous - 28-02-2010, 15:25

Owczar napisał/a:

No nie ma nie ma :( Ale dobrze ze jest chociaz forum uk-owskie z tego co tam czytalem to z calej europy ludzie tam pisza.

@Cichanos, Nawet mnie nie strasz bo od kiedy mam tego lexa to CD nie wkladalem tylko kasete-adapter do mp4 dziewczyny ;P Przyjade do domu z pracy to sprawdze.

Ladne lampy wyczailem (tylko szkoda ze nie sa przyciemniane lustra ;/)clicky

ApAcHoS - 28-02-2010, 20:29

j-rules napisał/a:
Moze i to jest biel lexusowa ale jednak zbytnio sie z calibrą kojarzy..

eee tam dziwne przekonania-to biel lexusowa jak sam nazwa lamp potocznie zwanych "lexusy".

Samo auto śliczne, super wykonane i do tego z tylnym napędęm 8)

Wracając do "IS-F-a" to na zeszłorocznym zlocie corolli polska widziałem/ słyszałem jak ten 400 KM lexus lata bokami :twisted:

Anonymous - 02-03-2010, 14:57

@Cichanos, wlasnie wyprobowalem zmieniarke, dziala bez zarzutu nawet czyta jakies tanie kodakowskie plyty CD ;p