To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Jak wylaczyc brzeczyk / pikanie pasow w Outku II

pretor - 27-02-2010, 00:13

Miałem okazję rozmawiać z facetem po rekonstrukcji twarzy od wybuchu poduszki powietrznej. Opowiadał, że jechał przez skrzyżowanie, gdy nagle inny samochód zajechał mu drogę. Przy stłuczce centralnie przodem wybuchła poducha w kierownicy. Niby nie duża prędkość i w ogóle, ale jednak siła wybuchu poduszki była dość znaczna, bo połamała szczękę i nos. Wcześniej gość jeździł bez, a teraz zawsze zapina.

Sam pytałem się w serwisie, jak pozbyć się tego brzęczenia i okazuje się, że najlepszy sposób to znaleźć ten głośniczek i go czymś stłamsić lub mieć luźną sprzączkę. Mam tą drugą opcję. Są jeszcze czujniki obciążenia siedzeń, ale z tym lepiej nie kombinować.

karol_alasz - 27-02-2010, 11:47

yesko napisał/a:
Jak to wszystko robić będąc głową w dół - lepie żeby nikt się nie musiał o tym przekonywać.

Ja sie przekonuję średnio raz na 4 lata-niezła jazda, ale lepiej robić to tak jak ja-w warunkach treningowych 8) -dodam tylko,że też pod wodą...

Burson - 01-03-2010, 21:52

Witam,

w poprzednim moim aucie tj Mondeo byl trick serwisowy z przekrecaniem kluczyka w odpowiedniej kombinacji wylaczal brzeczyk pasow. Mysle ze tutaj tez taki jest tylko trzeba pogadac z bardziej zaznajomymi w temacie serwismenami..

pozdrawiam

Gunner - 01-03-2010, 22:28

pretor napisał/a:
Sam pytałem się w serwisie, jak pozbyć się tego brzęczenia i okazuje się, że najlepszy sposób to znaleźć ten głośniczek i go czymś stłamsić

Ta,tylko wydaje mi sie ze wtedy nic nie odczytasz na ekranie info.Widnieje caly czas ludzik -zapiac pasy!
Jak juz,to lepiej zapiac z tylu pas za plecami,robie to zawsze na nieutwardzonych drogach.

karol_alasz - 02-03-2010, 08:51

Gunner napisał/a:
Ta,tylko wydaje mi sie ze wtedy nic nie odczytasz na ekranie info.Widnieje caly czas ludzik -zapiac pasy!

Po kilku chwilkach pojawia się nad ludzikiem symbol przycisku i wtedy wciskasz INFO i masz resztę informacji tylko dodatkowo świeci się trójkącik ostrzegawczy ,że masz jakiś alarm "w tle".

Seranum - 05-02-2014, 10:23

Czy ktoś może zlokalizował głośniczek odpowiedzalny za przedmiotowy dźwięk ?
Nie chcę się całkowicie pozbyć przypominajki, jednak chciałbym nieco przytłumić jej głośność.

Dzięki za wskazówki.

13zbyszek13 - 05-02-2014, 11:19

Jak zapniesz pasy to go nie słychać więc po co go tłumić ?
dla swojego bezpieczeństwa po prostu zacznij używać pasów.

tomusn - 06-02-2014, 20:45

a zamiast tłumić dźwięk, czy żonglowac klamrami - nie lepiej sprawdzić które kable trzeba zewrzeć (np igłami z przewodem?) i zrobić ciszę na stałe?

ja przywykłem :wink:

dawcio - 06-02-2014, 21:47

u mnie wystarczy wypiąć kabelki pod siedzeniami i jest spokój z buczkiem od pasów
Finger - 14-12-2023, 13:37

Rozwiązał ktoś temat. W Dodgu wystarczyło włączyć zapłon zapiąć i rozpiąc pas w ciagu paru sec kilka razy. Nie pamietam dokładnie ale była prosta procedura.
msokol - 16-12-2023, 20:39

W maxiecu jest taka opcja. Jedna z niewielu z tematu kodowania.