Colt - Ogólne - Colt CZT
Kofi - 03-08-2005, 10:26
Myslalem ze jak sie napatrze to mi sie spodoba ten colt. I doszedlem do wniosku ze moze on byl by ladny gdyby na masce mial znaczek KIA a nie Mitsubishi.
Hubeeert - 03-08-2005, 10:47
ROTFL :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ROMEL - 03-08-2005, 11:17
No ja wszystko wiem - momenty te sprawy... ale do setki mam koło 8,0s, obciażenie ja i mierzący czas(dwie osoby na pokładzie) - pomiar powtarzany kilkakrotnie - średnia to 8,0s i teraz tak sobie przemyślałem, że przy najmniejszym Twoim błędzie zmiany biegu, wysprzęglenia, przeciągniecia powyżej momentu itd itd.... mam szanse do 100km/h i to dośc spore......
P.S..... No na kresce staja tylko kierowcy - biorąc pod uwagę masy samych autek, że są różne na moją korzyść i to dośc sporo.... to jeszcze musisz pamiętać że moja waga to około 69kg a Twoja hmmmm no pewnie troszkę większa....
Kofi - 03-08-2005, 12:18
Przedewszystkim jak Ty mierzyles czas stoperem to powinien tez tak Hubert zmierzyc czas. Nie mozna porownywac przyspieszen mierzonych zupelnie roznymi metodami, tym bardziej takiej nazwijmy to "na oko" z pomiarem jaki sie dokonuje na torze ze specjalnym osprzetem.
Jak byscie sie kiedys ustawiali na kresce z mila checia bym chcial przy tym byc. Najlepiej na jakims zlocie. Najpierw przyjacielski klubowy sparing, a pozniej zimne piwko (jak piwko to juz bez wodki)
http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C414913
ROMEL - 03-08-2005, 12:50
KOFIII.... aptekarz
Tak - no musze Ci przyznac racje - najbardziej w kwestii spróbowania sie na kresce - wtedy wszystko sie wyjasni - no i wtedy okzałoby sie która strona z moich mieszanych uczuc na ten temat wziełaby górę .... tak czy inaczej byłyby sam eplusy z tej zabawy...
albo - albo
- wygrana (bez komentarza)
- przegrana (ale bez wstydu w końcu to cuś sie nazywa Misiu i ma turbinkę), a z drugiej strony miałbym okazje zmierzyć sie nie tylko na słowa i mądrości "postowe" z Hubertem (jak to bywało kiedyś) ale tak troszke inaczej - patrząc na siebie o tak Ja a to Hubert .... byłaby zabawa, a może będzie w Grudziądzu...
Pozdro
Matejko - 03-08-2005, 12:57
no a po wyscigu dacie sobie po razie w pysk ja to nie wiem o co chodzi z tym wygrywaniem - dla mnie to zabawa, wiem ze przegram ale czemu mialbym nie sprawdzic czy na pewno, moze przeciwnikowi strzeli pasek rozrzadu
ROMEL - 03-08-2005, 13:16
Matejko - dla mnie także jest to czysta zabawa - zawsze głosze że lepiej sie umówić i pobawic sie na placu - kreska - pachołki itd... jakiś odcinek w lesie zamknąc z głową - niż ścigac sie po mieście....
A przegrac czy wygrac - i to i to czegos uczy...
A wydaje mi sie że umie przegrywać - nie raz na jakimś rajdzie po "pupie" sie dostalo... ale fakt jest faktem że wygrac jest przyjemniej....
Acha co do dania sobie w "pysk" po wyścigu..hmmmm... to Ja musiałbym byc jako pierwszy dający po pysku, żeby później muc nastawić sie na "nokałt" z ręki Huberta - drobniutkiego faceta...hyhy
Pozdro
kochajj - 03-08-2005, 13:41
tez jestem za probami na zlocie... moje autko zapewne do najszybszych nie nalzey... ale warto spobować
Matejko - 03-08-2005, 14:59
ja tam swoim nie mam sie co probowac slabe jest, eclipse mnie wyprzedza na 400m o pol sekundy, carisma 1.8 o sekunde, z czym do ludu??
Tomek pisalem ci co i jak wiec wiesz jakto sie mowi w kupie sila, trzeba uderzyc "do gory" bo sam to mam za slaba sile przebicia,
zapytam moze tak dyskretnie ile osob by bylo chetnych aby (na wlasna odpowiedzialnosc bla bla) w niedziele juz po zlocie sprawdzic czy colt 1.6 przescignie galanta 2.0, albo czy carisma na 17'' ma szanse z inna na fabrycznych ??
TNT - 03-08-2005, 15:02
Mateusz z tego co pamietam w wycinkach z prasy bylo cos o wyscigach jest to nawet wskazane jak beda takie mozliwosci.
Matejko - 03-08-2005, 15:49
TNT napisał/a: | Mateusz z tego co pamietam w wycinkach z prasy bylo cos o wyscigach jest to nawet wskazane jak beda takie mozliwosci. |
tak ale gora cos przesmradza, zreszta klub to my wiec chyba nie bedzie mial nikt za zle jak sie gdzies wyjedzie na jakas szeroka wylotowke z grudziadza
Hubeeert - 03-08-2005, 19:26
ROMEL - na razie nie mam mowy o wyścigach - turbiny nie ma i nie będzie w najbliższym czasi powodem jest kasa dodatkowo na 95% mam padnięte wtryski. 4xwtrysk 395ccm + turbo przekracza moje możliwości finansowe. Może za rok albo cos koło tego. A K***A miało być tak pięknie
Matejko - 03-08-2005, 20:19
Hubeeert napisał/a: | A K***A miało być tak pięknie |
a kurwa bedzie piknie za rok albo za poltora i wtedy bedzie cacy
ROMEL - 05-08-2005, 06:54
Hubert wiem jak to jest - kiedys przyjdzie ta chwila...
-no i przyjdzie ten dzień, że bedziesz śmigał ori cacy wymaszczonym Colcikiem bez najmniejszego znaku zapytania...
Pozdrówka
Anonymous - 05-08-2005, 16:56
chlopaki co wy sie tu klocicie do 100km/h pomiary to nie parametr zeby porownywac auta . Colt 1.5 Turbo na 400 metrze ma predkosc 10km/h wieksza niz twoj Mirage Hubert i wtedy go przegania.
|
|
|