To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - FAQ - [Carisma] Dziwny kabelek wiszacy pod maską

Koton - 24-11-2006, 16:45

Przy okazji czyszczenia styków, też natknąłem sie na taki luźny kable w okolicach zbirniczka płynu do spryskiwaczy. Wygląda identycznie z tą różnicą że końcówka jest u mnie czarna. Wie ktoś może do czego to służy??? Jakiekolwiek pomysły?? :shock:
Anonymous - 24-11-2006, 19:03

Ja tez mam jakieś kabelki pod maską po lewj stronie, ale widać ze są przyczepione i służą do jakiegos urzadzenia , którego nie mam akurat w aucie, moze do klimy?
Marcino - 25-11-2006, 23:58

czujnik temp...
saphire - 27-11-2006, 12:09

...zewnętrznej co to ja potem na wyświetlaczu kompa pokazuje oraz przy klimie automatycznej (aka climatronic) jest jej potrzebny do działania.
Anonymous - 05-03-2008, 18:03

może i ja pochwale się swoimi znaleziskami. czy te kable muszą być gdzieś wsadzone? czy są np. wyprowadzone na jakieś opcje? Każde zdjęcie prezentuje inny kabel niektóre zdjęcia nawet 2 kable wtyczki itp. Jeden oklejony srebrną izolacją jest jak domniemam urwanym czujnikiem temperatury zewnetrznej którego nie mam.

ostatnie zdjęcie prezentuje 2 wtyczki damskie to małe czarne zalepione g0wn0 na palcuwskazującym to też wtyczka damska o ile dobrze pamiętam.

PS czy ktos może zajżeć do FAQ do tematu o błędach wstawięłm tam filmik chće aby ktoś sprawdził czy dobrze odczytałem.

Chooper - 05-03-2008, 20:17

foto 1 to o ile pamiętam wtyk do sprawdzania awaryjnego pompy paliwa

w pozostałych fotkach cięzko zlokalizowac gdzie dokładnie sterczą te wtyczki (2- widze że przy lampie, )
ostatnie foto to chyba wtyczka serwisowa pompy ABS

a co do filmiku to u mnie sie zacina i nie można dobrze policzyć mrugnięć

Anonymous - 05-03-2008, 20:28

Pierwsza fotka przy firewallu
reszta między lampą a chłodnicą po lewej stronie (tam gdzie pompa ABS)
dzięki za odpowiedź!

saphire - 05-03-2008, 20:32

ad.1. wtyczka koło puchy z bezpiecznikami może bys od dodatkowego modułu świateł do jazdy dziennej

ad.2. to wygląda na wtyczkę od czujnika temp. zewnętrznej/klimy która to jest wyświetlana na zegarach lub panelu klimy

Anonymous - 05-03-2008, 23:54

czy myślicie że taki czujnik by sie nadał?? u mnie nie budzi on zaufania http://www.aukcja.interia...?item=322474615
chmielu115 - 01-12-2008, 19:22

witam umnie też wisi luzno taki kabelek :shock: pozdrawiam