Outlander II GEN Techniczne - Kratka odgradzająca i szyny w bagażniku
Steff - 04-03-2010, 19:43
ppfjj napisał/a: | no homologacyjna krata to to nie jest,wiec jesli ktos zdejmuje homologacyjna to musi sie liczyc ze jak bedzie dociekliwy kontroler (wcale nie musi byc bardzo dociekliwy) to beda jajka.
z innej beczki z ktorej juz bylo powyzej mowicie ze mozna regulowac homologacyjna tak aby tylne siedzenia do tylu bardziej. Niby jak ? dzieki.
ppfj | ale jaki kontroler ??? nikogo te kraty nie obchodzą ,według policji ma być zamknięta przestrzeń bagażowa i tyle
ppfjj - 04-03-2010, 21:53
oczywiscie ze policje a takze us- zwlaszcza ze jak sie okazalo prae dni temu czesc importerow przekombinowala z wymiarami krat i pakowali nie mieszczace sie w kryteriach.
w artykule prasowym sie ograzali
Steff - 05-03-2010, 01:31
tylko że policja nie współpracuje z US i nie mają nic do tego
jedynie mogą skierować wnioek do US a to zajmuje czas w tym czasie wstawisz sobie tą oryginalną kratę i masz do w d......
to są urban legends o tych kratach
btw Jagieło załatwia sprawę w takich wypadkach za nas jak już jest sytuacja podbramkowa
13zbyszek13 - 05-03-2010, 07:02
mnie tam moja nie przeszkadza
rc4 - 05-03-2010, 16:40
rezon, dzięki za podpowiedź, od jakiegoś czasu poszukiwałem tej kraty w rozsądnych cenach, dzisiaj odwiedziłem salon cytryny, krata zamówiona, cena 740 zł i 5% upustu.
Klient zadowolony, citroen zadowolony a w Mitsu niech zalega w magazynach
rezon - 05-03-2010, 17:10
rc4, polecam się. TObie lepiej się udało niż mnie - o 5% .
pretor - 05-03-2010, 20:45
Przy ciężarówce za brak kratki dociekliwy policjant służbista z marszu zabierze dowód, że samochód nie spełnia homologacji i wystawi kwit na ponowne badanie techniczne. Oprócz tego policja składa zawiadomienie do właściwego urzędu skarbowego. Nawet jak na przeglądzie będzie kratka, to urząd i tak może zażądać zwrotu odliczonego podatku plus odsetki. Lepiej nie ryzykować.
13zbyszek13 - 05-03-2010, 21:08
też myślę że lepiej nie ryzykować
Steff - 05-03-2010, 22:01
pretor napisał/a: | Przy ciężarówce za brak kratki dociekliwy policjant służbista z marszu zabierze dowód, że samochód nie spełnia homologacji i wystawi kwit na ponowne badanie techniczne. Oprócz tego policja składa zawiadomienie do właściwego urzędu skarbowego. Nawet jak na przeglądzie będzie kratka, to urząd i tak może zażądać zwrotu odliczonego podatku plus odsetki. Lepiej nie ryzykować. | a czytałeś czy słyszałeś o choćby takim jednym przypadku ????bo ja nie ,straszą biednych ludzi i każą jeździć więźniarkami
to jest taki urban legend jak to że porwali dziecko w ikei a później za 3 dni sie odnalazło bez nerki
tomko - 05-03-2010, 22:13
znam jeden taki przypadek, bylo to jakies 7 lat temu, mojemu koledze sluzbista w niebieskim mundurku napisal donos do wlasciwego US, ze ow kolega nie posiadal kratki podczas kontroli drogowej, kolega nie w ciemie bity i polecial do US do znajomego zanim jeszcze donos dotarl i tenze znajomy poradzil mu aby dostarczyl zaswiadczenie z ASO o wadzie kratki ktora ASO zdemontowalo celem naprawy a, ze to nie dyskwalifikuje pojazdu z ruchu wiec kolega poruszal sie nim. Pomoglo, nie naliczyli odsetek i VATU tez nie kazali zwracac.
A tak na marginesie to nawet ta nizsza cena w PSA jest nie adekwatna do tego co za nia otrzymujemy
Steff - 05-03-2010, 22:29
tomko napisał/a: | znam jeden taki przypadek, bylo to jakies 7 lat temu, mojemu koledze sluzbista w niebieskim mundurku napisal donos do wlasciwego US, ze ow kolega nie posiadal kratki podczas kontroli drogowej, kolega nie w ciemie bity i polecial do US do znajomego zanim jeszcze donos dotarl i tenze znajomy poradzil mu aby dostarczyl zaswiadczenie z ASO o wadzie kratki ktora ASO zdemontowalo celem naprawy a, ze to nie dyskwalifikuje pojazdu z ruchu wiec kolega poruszal sie nim. Pomoglo, nie naliczyli odsetek i VATU tez nie kazali zwracac.
A tak na marginesie to nawet ta nizsza cena w PSA jest nie adekwatna do tego co za nia otrzymujemy | dokładnie kawałek rurki za 700 zł
pretor - 05-03-2010, 22:43
Steff napisał/a: | a czytałeś czy słyszałeś o choćby takim jednym przypadku ????bo ja nie ,straszą biednych ludzi i każą jeździć więźniarkami
to jest taki urban legend jak to że porwali dziecko w ikei a później za 3 dni sie odnalazło bez nerki |
Sam miałem taką sytuację. Z reguły jestem poważny i mało kiedy piszę ot tak dla nabijania postów. Możesz sobie żartować, ale jak przyjdzie co do czego, to zbledniesz.
Steff - 05-03-2010, 22:51
pretor napisał/a: | Steff napisał/a: | a czytałeś czy słyszałeś o choćby takim jednym przypadku ????bo ja nie ,straszą biednych ludzi i każą jeździć więźniarkami
to jest taki urban legend jak to że porwali dziecko w ikei a później za 3 dni sie odnalazło bez nerki |
Sam miałem taką sytuację. Z reguły jestem poważny i mało kiedy piszę ot tak dla nabijania postów. Możesz sobie żartować, ale jak przyjdzie co do czego, to zbledniesz. | W poprzedniej firmie w której pracowałem mieliśmy 40 aut "ciężarowych " i z 10 miało tylko kratki i dokąd tam pracowałem a był to długi czas nikt nie miał żadnego problemu z policją
samochody były kupowane w 2003 -2004 roku rozbijane regularnie
Dlaczego mam zblednąć ,już nie raz US mnie wzywał i nie chodziło o głupie 22 tysiące ale nie o tym temat .
Powszechne w tym kraju jest strasznie wszystkich jak nie policją to US CBA czy prezydentem ,nie dajmy się zwariować .
BTW krata sprzedawana w Mitsu w tej chwili już ma inne mocowanie niz ta na zdjęciach ,fotki zapodam jutro jak kolega mi prześle .
pretor - 05-03-2010, 22:56
Ja nie straszę. Wolę sam po swojemu przerobić kratkę, aby była od oka, a na dole wybijam blachę, czy dyktę, co tam jest i mam przestrzeń po złożeniu oparć na wożenie dłuższych przedmiotów. Ale jak raz zdjąłem kratkę w całości, bo też na pewniaka, do czego mi to potrzebne, to mnie trafili na jakiejś pipidówce i musiałem się mocno tłumaczyć i odkręcać sprawę...
Edycja: To było dawno, jakoś tak w 2002 roku. Odpukać od tego czasu zero przygód.
Steff - 05-03-2010, 22:59
pretor napisał/a: | Ja nie straszę. Wolę sam po swojemu przerobić kratkę, aby była od oka, a na dole wybijam blachę, czy dyktę, co tam jest i mam przestrzeń po złożeniu oparć na wożenie dłuższych przedmiotów. Ale jak raz zdjąłem kratkę w całości, bo też na pewniaka, do czego mi to potrzebne, to mnie trafili na jakiejś pipidówce i musiałem się mocno tłumaczyć i odkręcać sprawę... | no powiem ci że chyba przebiłeś mój zestaw pecha na zeszły rok a ja mam go zawsze w nadmiarze
Jak nie masz na dole dykty to też już tracisz homologacje także i tak źle i tak niedobrze
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę
|
|
|