Nasze Miśki - Prosze państwa oto miś. Galant 90r. 2.0
kamilek - 07-03-2010, 15:13
Maretzky85 napisał/a: | Mnie Galancik nawet z pękniętymi tłokami dowiózł na miejsce |
Samochód Flinstonów wszędzie ich dowoził nawet bez silnika
Piwor napisał/a: | miałem go kupić, ale. |
Piwor napisał/a: | Silnik miał przedmuchy jak kompresor. W dodatku dziwnie szumiał. No i perełka: Koleś dodawał komplet uszczelek do zdjęcia czapki. |
Maretzky85 napisał/a: | Poza tym czujnik spalania stukowego nie działał (pewnie nadal nie działa) |
Cytat: | Życzę Ci z całego serca bezawaryjności, oj przyda Ci się przyda... |
Zaczyna się
A swoją drogą, Panowie Piwor i Maretzky, wiecie co Moglibyście zachować te szczegóły dla siebie. Kurcze no, kolega sobie kupił nowe auto, cieszy się nim a Wy go tak dołujecie Chyba czasem lepiej żyć w nieświadomości... Auto kupione, transakcja dokonana, zwrotów nie ma, kaplica
i_Lolek, mimo wszystko mam nadzieję że Twój Galant będzie dzielnie Ci służył, i zrobisz nim jak najwięcej km. Bezawaryjności życzę, jeszcze raz, przyda Ci się...
A tak trochę nie na temat:
Hubeeert napisał/a: | i_Lolek co do LED to może mały komentarz - TopGear poprosił Niemców (Audi) o podanie wartości o jaką zwiększa się zużycie paliwa ze względu na zapalone światła mijania - odpowiedź przyszła szybko, brzmiała - jest to niemierzalne |
Czy jazda non stop na światłach mijania w jakiś wyraźny sposób wpływa na jakość świecenia? Czy spokojnie można tak jeździć bez żadnego uszczerbku dla lamp, odbłyśników itd ?
Piwor - 07-03-2010, 16:47
kamilek, lepiej wiedzieć co może się stać, niż być głupio zaskoczonym. Chciałem g kupić, prawie bym to zrobił, gdyby nie silnik.
Maretzky85 - 07-03-2010, 18:43
Lepiej wiedzieć niż żyć w nieświadomości. Szczególnie, że jak zrobi teraz te rzeczy to jeszcze ma szanse pojeździć przez dłuższy czas, jak nie zrobi to pożegna się z zaworami z powodu ubogiej mieszanki a potem skończy z dziurami w tłokach z okazji spalania stukowego...
Piwor - 07-03-2010, 19:43
Otóż to. Macaliśmy, oglądaliśmy i wiadomo o co chodzi. Gdybym miał czas i chęci, to pewnie bym go kupił na remont.
i_Lolek - 07-01-2023, 21:18
Wciąż go mam i czasami nim jeżdżę.
Polubiłem go i tak już jest. Nic przy nim nie robiłem bo nie było potrzeby. A bez spryskiwaczy reflektorów można jeździć.
Spryskiwacz tylnej wycieraczki działał od początku i działa.
Na co dzień jeżdżę Hyundaiem Trajetem bo duży i łatwo się do niego wsiada.
A Galantem tylko w przy ładnej pogodzie. przeważnie jak mam ochotę pojechać w niedzielę gdzieś po okolicy. Byłem raz nim za granicą. I zdarzają się przejażdżki dalej od domu. Ale tylko latem.
Tak z ciekawości zapytam, ilu użytkowników tego modelu zostało jeszcze na tym forum?
Krzyzak - 08-01-2023, 16:22
Obecny.
To masz - 08-01-2023, 16:23
i_Lolek napisał/a: | Tak z ciekawości zapytam, ilu użytkowników tego modelu zostało jeszcze na tym forum? |
Trzymam kciuki za uzyskanie odpowiedzi
Już w kilku tematach prowadzę monologi
To masz - 08-01-2023, 16:24
Krzyzak,... się zgraliśmy z odpowiedzią
Krzyzak - 09-01-2023, 08:05
To masz napisał/a: | w kilku tematach prowadzę monologi | co nie oznacza, że nikt nie czyta
Marcino - 09-01-2023, 09:26
jest was narazie 3 ech
i_Lolek - 09-01-2023, 10:07
Trzech użytkowników i trzy samochody to źle nie jest.
Mój będzie w tym roku miał 34 lata.
W papierach ma rocznik 90ty. Ale z nr vin wynika że jest to 89.
Na żółte blachy jak bym go przerejestrowywał to bym korektę zrobił. Ale te blachy mają z tego co słyszałem oprócz zalet, również i wady. Tak że na razie są zwykłe.
Galant jest w dobrym stanie. Można powiedzieć że w bardzo dobrym. Dlatego go mam. Szkoda mi było się go pozbywać właśnie ze względu na jego stan. Trafiały się przez ten czas jakieś perełki typu Supra czy Celica. Ale Galant mi wtedy "przeszkadzał" w ich zakupie. No bo gdzie to postawić. Później jak takie cacka podrożały, to już sobie odpuściłem z szukaniem, postanowiłem zostać przy Galancie i że on będzie moim youngtimerem.
Jak długo będę nim jeździł tego nie wiem. Na ile mi zdrowie pozwoli.
Dzięki wam za odzew i z Nowym Rokiem życzę wszystkim przede wszystkim zdrowia. a reszta sama przyjdzie.
Edit:
Te Celiki Supry i inne cuda oczywiście są fajne. Ale tylko Galant ma tę zaletę. że to jest limuzyna , rajdówka i traktor w jednym.
|
|
|