Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] gal 2.5 + gaz Czaple
fck - 10-03-2010, 21:28
a nie lepiej poszukać innego galanta niż bawić się w takie kombinacje?? Nie szukasz jakiejś rzadkiej wersji typu SE, Avance więc powinno się udać
gesty - 10-03-2010, 21:34
Fakt, nie mam parcia, mam swojego grzechotnika z usunietym milionem usterek wiec mam czym jezdzic. Po prostu ta sztuka wydaje sie interesujaca cenowo i wyposazeniowo, ale absolutnie bez napinki na nia...
Kmer - 10-03-2010, 22:20
Panowie a czy czasem na butli nie jest podana data homologacji???
robertdg - 10-03-2010, 22:37
Kmer, na butli jest jej legalizacja, potrzebne jest świadectwo jej homologacji, oraz świadectwo homologacji pozostałych elementów zasilania gazowego, typu zawory, wtryskiwacze, reduktor, etc. Być może na podstawie numerów podzespołów dałoby się zrobić wyciąg/duplikat świadectwa homologacji, tylko troche by to zajelo czasowo, gdyz trzebaby skierować wniosek do warsztatu który to zamontował.
sewkor - 11-03-2010, 19:08
Duplikat na legalizację butli wydaje producent butli. W przypadku STAKO wystarczy spisać nr seryjny butli i wysłać go do firmy. Po około jednym tygodniu przychodzi nowe świadectwo, koszt to 40 PLN. Tak to działa w Polsce. Nie wiem jak wygląda temat jeżeli butla została wyprodukowana za granicą.
Na butli jest też wybita data jak długo jest honorowana legalizacja od daty produkcji, zazwyczaj jest to 10 lat.
Havoc - 24-03-2010, 16:04
Tak to raczej za granicą. W polsce wystarczy wyłożyć 300-500zł w pierwszym gorszym (tak gorszym ;] najlepiej takim "podwórkowym) zakładzie gazowniczym i na drugi dzień mamy fakturę zakupu, homologację i wsio co jeszcze potrzebne.
|
|
|