Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] HELP silnik odmowil pracy Help
pawelsonx - 16-03-2010, 12:42
karolCARI1.9-97 napisał/a: | odpowiedz znalezione
pompa paliwa poszła.... a palił dzięki temu ze pobierał paliwo z pompy przez kolektor ssący
już właśnie demontuje wszystko i będę szukał części ...
jakieś może adresy posiadacie lub coś w tym stylu?? |
jak poszła ci pompa paliwa to nie ma możliwości żeby pompa wtryskowa miała paliwo.
No chyba ze poprzez pompę paliwa rozumiesz pompę wtryskową.
Co do paliwa w kolektorze dolotowym musisz naprawić turboo booster inaczej zwany lda
http://www.mondeoklubpols...article&sid=168
karolCARI1.9-97 - 16-03-2010, 13:53
Cytat: | No chyba ze poprzez pompę paliwa rozumiesz pompę wtryskową. |
tak chodziło o wtryskową sorry za ten błąd
tak jak mówisz przez booster szło paliwo a na wtryski nie dawało
to możne wystarczy booster wymienić a nie pompę są zestawy przecież do naprawy chyba
ale jakiś czas temu go wymieniłem ... możne być przyczyną to ze źle ustawiłem tą śrubę kontrującą ??
pawelsonx - 16-03-2010, 14:35
co do śruby to raczej nie żle ustawiona objawia sie kopceniem w czasie przyspieszania. ja bym sprawdził czy czasmi membrana się nie oderwała i nie zatkała gdzieś pompy
karolCARI1.9-97 - 22-03-2010, 00:58
pompa zatarta wtryski do wymiany ... bylem ostatnio sprawdzać dla pewności ...
tadeusz - 08-06-2011, 12:49
Witam, koledzy mam podobny problem z uruchomieniem Cari 1,9TD z 97. Pojechałem do sklepu jakieś 10 km , po zakupach ok 20 min już nie mogłem jej uruchomić. Z holowałem do domu. Więc tak, Świece żarowe dobre, paliwo do pompy wtryskowej dochodzi, rozrząd ustawiony dobrze, czujnik korekcji wtrysku sprawny.
Nie mam już pojęcia. Ponad tydzień temu miałem podobny objaw, po godzinie męczarni rozpiąłem kostkę od wtrysku sterującego i odpalił i nie było problemu do wczoraj, czy to był jakiś przypadek, nie wiem. Teraz odpięcie wtrysku nic nie pomaga ,rezystancja wynosi 108,8 Ohm, więc wychodzi że sprawny. Przychodzi mi na myśl czujnik przy wale korbowym, jak go sprawdzić? Co jeszcze może być przyczyną?. Z góry dzięki za pdpowiedź.
Anonymous - 08-06-2011, 14:56
paliwo do pompy dochodzi, a podaje pompa?, odkręć-poluzuj nakrętkę na wtrysku-obojętnie którym, i kręć, jak nie podaje to albo immo nie puszcza albo ukręcony wałek pompy, oczywiście rozszczelnienie na drodze bak-pompa wykluczyłeś-skoro twierdzisz że do pompy paliwo dochodzi?
|
|
|