Outlander II Ogólne - potrzebny OUTEKII do obejrzenia(W-wa)przed zakupem- I ROK PO
13zbyszek13 - 19-03-2010, 11:11
Nie ma problem jak coś to dzwoń , a to co chcesz kupić najlepiej obejrzeć na miejscu
mitsu00 - 19-03-2010, 11:29
Jeślimiałbym wybierać to ciemnego. Czarny po dobrej polerce i nawoskowaniu wygląda bosko. Trzeba jednak o taki lakier dbać.
lexus - 19-03-2010, 12:03
masz rację czarny jest super i to nie tylko w outku ale miałem kiedyś czarną lagunę i nigdy więcej czarnych aut fizycznie i psychicznie bym się wykończył bo ja bardzo dbam o autka i tylko bym go polerował
mitsu00 - 19-03-2010, 12:16
Mój jest czarny z beżową skórką i niedawno zrobilem mu kompletne SPA na działce: mycie, czyszczenie glinką, polerowanie i woskowanie maszyną polerska, czyszczenie wntrza, impregnacja tapicerki etc..... Misiek ma 80 tys. i wygląda lepiej niz nowy.
[ Dodano: 19-03-2010, 12:17 ]
Trzeba tylko wiedzieć co i czym sie robi, bo ręcznie latwo jest lakier tez kompletnie zniszczyć.
lexus - 19-03-2010, 12:25
a jak jest ze skórą bo jeden z tych co są do wzięcia ma taką szarą skórkę ale na zdjęciu jakby lekko była pofaldowana ,w niedzielę córka z chłopakiem będą je oglądać to mi dokładnie doniosą ja usawiam się raczej na dwa pierwsze ten z kołami zapasowymi i ten ze skórą.co do pielęgnacji to jak kupię to będę się radził co i jak bo lakiery teraz takie byle jakie,
mitsu00 - 19-03-2010, 12:28
OII nie ma szarej skóry w oryginale. Jest beż i czarna. Chyba że ta beżowa zmienila kolor
lexus - 19-03-2010, 12:34
może to i czarna ciężko wyczuć luknij na mój ostatni link i te auto drugie od lewej na arkuszu exela ,tam są fotki
mitsu00 - 19-03-2010, 12:39
To czarna tylko jakas strasznie wysiedziała..... Mam identyczny przebieg i moja wygląda jak nowa.
lexus - 19-03-2010, 12:41
no właś nie też mi się tak zdawało ,tra to będzie oblukać jak się tam wybiorę
mitsu00 - 19-03-2010, 12:42
lexus napisał/a: | no właś nie też mi się tak zdawało ,tra to będzie oblukać jak się tam wybiorę |
Ten fotel wygląda jakby tam usunęli "jedynke" lub "dwójkę" z przebiegu.....
lexus - 19-03-2010, 12:52
taaaak aleee to w belgii raczej nie możliwe a po drugie auto na gwarancji to chyba nie przeszło by bo itak wybiorę się tam do jego serwisu ,a jak by co to poszedł by siedzieć .poza tym on nie wie dla kogo jest autko a gada tylko z córki chłopakiem który jest Belgiem z francuzkim pochodzeniem .nie chce mi się wierzyć w taki przekręt
mitsu00 - 19-03-2010, 13:01
Możesz myslec i wierzyć co mówi sprzedawca. to twój wybór. Prawda jest niestety okrutna. Znam gości co kręcili liczniki między przeglądami i wychodziło że rocznie auto robilo 10 tys km. Mitsubishi nie ma tak jak np w BMW 6 miejsc gdzie przebieg jest zapisywany, więc nie jest to trudna operacja. jedyne co chcę powiedzieć to to , ze ten fotel wygląda strasznie zasiedziały jak na ten przebieg. Sprawdź wiec auto na maksa - czujnik grubości lakieru, szczeliny czy sa równe, jak sa wytarte gumy pedałów, skóra na kierownicy, lewarka. jak były zmieniane to juz alarm !!!
lexus - 19-03-2010, 13:13
ok otym że w mitsu nie ma zapisanych przebiegów to nie wiedziałem ,oczywista że sprawdzę ale ten gość powiedział żę był wymieniany zderzak po małym bum ,więc raczej nie ściemnia może poprostu ość waży ze 120 kilo i wszystko.w niedzielę będę wiedział
mitsu00 - 19-03-2010, 13:20
lexus napisał/a: | ok otym że w mitsu nie ma zapisanych przebiegów to nie wiedziałem |
Zapisywane pewnie i są ale nie w tylu miejscach co w BMW czy w Audi. Operacja cofania jest więc o wiele łatwiejsza i tańsza. nie trzeba np wymieniać modułu świateł co w BMW kosztuje 4 tys. A to tylko 1 z miejsc gdzie zapisywany jest faktyczny przebieg. Jęśli auto serwisowane jest w 1 ASO to juz duzy +. Ale jak pisałem: nigdy nie wierz w nic co mówi ci sprzedawca. sprawdzaj wszystko sam w/g kryteriów co napisałem i zawieź auto na kanał albo do ASO zeby wszystko sprawdzili..... będziesz użytkował auto w PL wiec do Belgii nie bedziesz jeździł z reklamacją co nie?
lexus - 19-03-2010, 13:26
masz 200% racji trochę już żyje na tym świecie to i nie jedno widziałem napewno postaram się wszystko sprawdzić ale tak dokońca nik nie wie czym jeżdzi .ja kiedzyś kupiłem lagune IIw salonie i dopiero po 9 latach jak mi rozwalili auto to przy wymianie blotnika okazalo sie że nie byl orginał
|
|
|