Outlander II GEN Techniczne - Wycieraczka szyby tylnej
small - 18-11-2012, 21:08
Dzięki za pomoc
WiValdiBB - 30-11-2012, 08:03
Mam również ponad rok założone aerotwiny BOSCHa i jestem również mega zadowolony, bardzo dobrze zbierają, oczywiście nie skrzypią. Kupowałem z netu, pasują idealnie.
Warto podkreślić że świetnie spisują się zimą kiedy zmrożony śnieg blokował ramiona dźwigni oryginalnych wycieraczek. w aerotwinach tego problemu nie ma bo i nie ma ramion
jmpdesign - 11-01-2016, 13:12
mitsu00 napisał/a: | Ja polecam wycieraczki Bosh AeroTwin na przód i tył. Spisują się fenomenalnie i kosztują około 55 zł szt. na przód i 40 na tył. |
Odgrzewam temat po latach, żeby nie zaczynać nowego.
mitsu00: Co do tych wycieraczek na tył - one były wtedy też z serii AeroTwin?
Możesz jakiś numer fabryczny podać?
To co obecnie proponuje Bosch to tylko:
Pióro wycieraczki TYŁ BOSCH Twin 300mm 3 397 011 432 H306
I to nie jest "Areo" tylko klasyczna wycieraczka, zamiennik.
Swoją drogą w serwisie założyli mi na tył pióro dłuższe 340 mm.
Stara oryginalna 300 mm już nie zbierała na krawędziach, miałem tylko wymienić gumkę, ale jakoś nigdy czasu nie było
Ta nowa wycieraczka (340 mm) mieści się faktycznie dość sensownie na powierzchni szyby czyszcząc jej większy kawałek niż oryginał.
Niemniej na krawędziach nadal nie jest idealnie, może to problem z dociskiem i trzeba zmienić ramię (w serwisie ok. 275 zł)...
Chciałem na próbę założyć przed wymianą ramienia jakąś płaską wycieraczkę na tył - czy będzie lepiej dociskać, ale szukając po necie i katalogach firm i hurtowni nic nie mogę trafić. Żeby naraz była płaska, miała odpowiednie mocowanie i długość w zakresie 300-340 mm. Ktoś ma pomysł co podejdzie?
Nawet kupiłem Bosch AeroTwin Plus 340 (AP340U), ale to nie jest wycieraczka na tylną szybę... ma 4 adaptery, ale na przód do różnych marek.
krecisie - 11-01-2016, 22:36
kiedys w passacie miałem boscha aerotwin na przodzie i nie bylem zadowolony...jedna z nich od samego początku nierówno zbierała i zostawiał wode wracając. Po ok. roku i 30 tys przebiegu zaczeły przy niskich temp. skrzypieć . nie słyszałem żeby komus tak szwankowały ale jednak. ówczesny koszt 120zł..
jmpdesign - 12-01-2016, 15:34
Teraz "nowy" model to AeroTwin PLUS (PPP - Power Protection Plus) - czy sprawuje się lepiej nie wiem, pytanie też czy jest dostępny ten model w "naszych" rozmiarach na przód 600/530. Na razie interesowałem się tylko tylną i jak opisałem wyżej - bez powodzenia.
jurellas - 12-01-2016, 17:39
Natomiast moja wycieraczka nie zbierała od góry na 1/4 powierzchni,zdemontowałem pióro i wszystkie ruchome platikowe elementy wytarłem z kurzu po czym popsikałem silikonem czy czymś podobnym i ramię stało się bardziej elastyczne przylegając na całej powierzchni tylnej szyby,a już chciałem wymieniac na nowe
krecisie - 12-01-2016, 19:50
jurellas napisał/a: | Natomiast moja wycieraczka nie zbierała od góry na 1/4 powierzchni,zdemontowałem pióro i wszystkie ruchome platikowe elementy wytarłem z kurzu po czym popsikałem silikonem czy czymś podobnym i ramię stało się bardziej elastyczne przylegając na całej powierzchni tylnej szyby,a już chciałem wymieniac na nowe |
można wiedzieć , kolego co to był za specyfik konkretnie i na jak długo wystarczył zabieg ?
jurellas - 12-01-2016, 20:16
Opakowanie wyrzuciłem więc prawdy już nie dojdę,ale była to raczej reszta silikonu w sprayu.
Czyściłem pędzelkiem na białej benzynie,zauważyłem że tą czynnośc musiałbym powtarzac jednak częściej,bo znowu od góry pióro wycieraczki nie przylega tak jak po tym zabiegu. Faktem jest że misiu troszkę kręci kilometrów podczas wilgoci która skutecznie włazi wraz z pyłem w te zakamarki
|
|
|