To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant 2,5v6 AT 1998R , czyli kolejny misiek danino1988

pawela - 05-04-2010, 09:57

i bardzo dobrze, że te wybrałeś! ;)
os12 - 13-05-2010, 15:01

No, no Danielu gratuluję odrestaurowania ex-mojego-Gala
a na nowych alu-felach prezentuje się zacnie

pozdrawiam
Andrzej

danino88 - 29-03-2011, 21:43

Witajcie ponownie, dawno mnie tu nie było a w między czasie misio przeszedł sporo prac :)

Na samym początku hamulce, bo stare miały niestety bicia przy hamowaniu z wyższych prędkości oraz nieprzyjemny dźwięk. Założone tarcze Mikody 276mm nacinane i nawiercane oraz klocki ATE.
Następnie niestety padł poczciwy akumulator Mitsubishi, który według moich przypuszczeń mógł być oryginalnym akumulatorem z 1998roku ;) Założony Centra Futura 64mAh. Misio dostał nowe (używane) alufelgi oryginalne 15' na zimę.Kolejne rzeczy to olej w silniku Elf Excellium 5w40, olej w skrzyni biegów A/T Castrol Transmax Z - od razu wypada mi podziękować dee-jay z Wrocławia. Teraz wiem jaką radość sprawia jazda automatem. Oczywiście filtry także wymienione. Filtr do skrzyni automatycznej można kupić bez problemu w salonie Hyundaia we Wrocławiu przy ulicy Kochanowskiego. Koszt 68zł. Misio dostał także nowe zegary HC niestety od anglika, ale z km oraz m. Pomimo tego wyglądają nietuzinkowo. Na tylnej klapie została naklejona moja reklama, więc auto z daleka widać że moje :) :) :)

Dzisiejsze prace przy Galancie:
- Zmiana opon na letnie - w końcu autko jakoś wygląda
- Malowanie zacisków na czerwono, czekam na opinie jak Wam się to podoba
- Początkowe prace przy konserwowaniu misia. Na 1 rzut poszły nadkola, przy okazji zmiany kół. Wkrótce całe podwozie zostanie zakonserwowane polecanym środkiem BOLL.
- Wytłumiona tylna rejestracja która bardzo denerwowała podczas zamykania klapy
- Zmienione żarówki H1 Osram Night Breaker na "długie"
- Zmienione kierunkowskazy przednie oraz w błotniku na oryginalne. Niby się nie różniły, jednak wolę mieć oryginał :)

W planach :
- Już zostały zakupione soczewki na żarówkę H7 i niebawem odbędzie się montaż
- Światła dzienne, wiemy o co chodzi - oszczędność
- Klocki i tarcze z tyłu - ale to dopiero za 10 tys, jak powiedział dee-jay
- Rozrząd za około 20 tys km

Zdjęcia:
To jeszcze z zimy na alu 15'

Dzisiejsze zdjęcie czerwonych zacisków oraz felg 16 i opon letnich

Zegary High Contrast

Więcej zdjęć już wkrótce...

Hugo - 30-03-2011, 08:55

danino88 napisał/a:
- Wytłumiona tylna rejestracja która bardzo denerwowała podczas zamykania klapy
Widzę, ze masz podobne podejście do auta jak ja :D
danino88 napisał/a:
- Malowanie zacisków na czerwono, czekam na opinie jak Wam się to podoba
Genialnie, mam takie same i taki sam kolor auta :D
danino88 - 30-03-2011, 09:23

Hugo w sumie to mamy prawie identyczne auta, bo widzę że też masz sporta. Ja jednak kratki od halogenów w zderzaku pomalowałem na czarny mat, według mnie ładniej to wygląda :D Jednak Twoje felgi wyglądają bardziej kozacko, ale coś za coś :D
Hugo - 30-03-2011, 09:39

danino88 napisał/a:
Hugo w sumie to mamy prawie identyczne auta, bo widzę że też masz sporta
Tak, różnica tylko kombi-sedan.
danino88 - 30-03-2011, 11:20

No właśnie + drobne szczegóły które przyczyniają się do tego że każde auto jest niepowtarzalne :)
Dziś misio dostał nowe filtry do gazu, fazy ciekłej i lotnej. Wymiana banalnie prosta, a koszt niewielki. Jeśliby byli chętni mogę zrobić FAQ :)

wilk88 - 30-03-2011, 13:18

Czemu te czerwone zaciski są takie ogromne? Wyglądają jakby ledwo co wchodziły w koło, niemniej wyglądają super.
robertdg - 30-03-2011, 13:44

danino88 napisał/a:
Dziś misio dostał nowe filtry do gazu, fazy ciekłej i lotnej. Wymiana banalnie prosta, a koszt niewielki. Jeśliby byli chętni mogę zrobić FAQ :)
Działaj, zawsze znajdzie się ktos komu się przyda ;-)
danino88 - 30-03-2011, 14:05

to jak dziś nie będę padnięty to zrobię wieczorkiem :) Dziś także postaram się wstawić zdjęcia galanta. Zaciski oryginalne, jedyne co to zmienione tarcze z przodu, więc może dlatego tak to wygląda, jednak felgi 14'stki nie wchodzą na przód :) . Ogółem zaciski pomalowane całe na czerwono, razem z osłonką tarcz i innymi rzeczami.
Hugo - 31-03-2011, 09:55

danino88 napisał/a:
razem z osłonką tarcz i innymi rzeczami.
Eee to nie był dobry pomysł. Lepszy byłby czarny półpołysk lub połysk. Wyglada to naprawdę kozacko, jak chcesz wstawię foto jutro.
danino88 - 18-04-2011, 12:56

kolejne plany już są, jednak najpierw trzeba naprawić szkody po wczorajszym zderzeniu królika lub kota. Zderzak niestety tego nie wytrzymał, z PZU już jestem umówiony i zobaczymy co dalej...
pawliku - 18-04-2011, 23:53

fajny ten twój gal, wygląda identycznie jak mojego wujka tylko że u niego jest 2,0 :P

P.S mam okazje od czasu do czasu pojezdzic twoim byłym lancem ;) jezdzi sie zarąbiscie a nie to co coltem heheh :P

danino88 - 23-04-2011, 10:22

pawlikumoim lancerem? C66A? czasami żałuję że go sprzedałem, bo auto fajne, mniejsze i ekonomiczniejsze jednak :D
pawliku - 23-04-2011, 21:09

tak tak twoim teraz stoi u mnie w garazu i czeka na wymiane sprzęgła a w zasadzie tylko na wrzucenie skrzyni :P