[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Folia zderzaka przedniego - samoróbka?
bastek - 25-04-2010, 21:24
oki, chłopaki, tylko - jak się zdejmuje tabl. rejestracyjną? zdejmowałem kiedyś w starym aucie, to całą ramkę połamałem.....
mazin - 25-04-2010, 21:38
bastek1 napisał/a: | oki, chłopaki, tylko - jak się zdejmuje tabl. rejestracyjną? zdejmowałem kiedyś w starym aucie, to całą ramkę połamałem..... |
One są niestety jednorazowe ;-( Ale zakup nowej to nie majątek, zatem w razie poważnej potrzeby można odżałować te 8 czy 20 złotych.
MichalRej - 25-04-2010, 22:42
Tenzo napisał/a: | Jaki jeśli można wiedzieć? Masz może jakąś fotkę?
Od dłuższego czasu nie mogę się zdecydować jaki tłumik zamontować, bo to co zrobili w lancerze to klasyczny przejaw jak sponiewierać tył samochodu rurą ... masakra . Gorzej to już było tylko w Toledo. |
Proszę Tenzo, o to fotki:
http://img694.imageshack....=dsc0508mra.jpg
jedno foto jest jeszcze ze starą nakładką jakiejś tam firmy"....??",
bo ze standardową gołą rurą niedało się przejść z tyłu auta żeby się nie zdenerwować...
(zdjęcie tak dla porównania)
ale od początku i tak wiedziałem że coś z tym będzie trzeba zrobić,
tylko troszkę pieniążków trzeba było odłożyć i dało radę
zdjęcia są jako takie, według mnie na żywo jeszcze dużo lepiej wygląda,
Jakbyś chciał Tenzo to gdzieś na krk możemy się spotkać,
i zerkniesz jak to wyszło...
Tenzo - 08-05-2010, 20:53
Przyjemnie to wygląda. Końcówka co prawda rzeczą względną i każdy wybiera jaką uznaje za najfajniejszą. Powiedz jeszcze kto to spawał (gdzie?) i jakie finanse zainwestowałeś w zabawę ?
Anonymous - 09-05-2010, 21:44
Uploaded with ImageShack.us
Może być i tak - nie?
mobista - 10-05-2010, 13:37
MichalRej gdzie robiłeś wydech i ile Cię ta operacja kosztowała?
mkrawcz1 - 10-05-2010, 14:03
mobista napisał/a: | MichalRej gdzie robiłeś wydech i ile Cię ta operacja kosztowała? |
Ty go lepiej spytaj, ile mu teraz pali: http://forum.mitsumaniaki...=asc&start=1380
MichalRej - 11-05-2010, 21:54
hehe mkrawcz1... no było troszkę nieciekawie z tym spalaniem,
ale po przejechaniu około 1k km chyba się to uspokoiło...
(przynajmniej takie mam wrażenie)
No a co do twojego pytania mobista...
Robiłem to w firmie pod Poznaniem
(żeby nikt mi nie zarzucił że robię jakąś reklamę)
ja zapłaciłem za taką modyfikację 2k zł,
Ale od razu mówię, nie robiłem tego w firmie
która mogła by się liczyć do grona najtańszych...
Jak będziesz chciał pogadać o konkretach to pisz na pw,
lub gg: 2550862
bastek - 05-07-2010, 20:18
Zerro napisał/a: | Właściwie to chciałem Was zapytać o opinię - co o tym sądzicie? przód zawsze podobał mi się bardziej w sportbacku, a oryginalna naklejka też nie spełniała moich wymogów |
no to sobie dziś okleiłem
zdjęć nie będzie - ja starej daty jestem, same analogowe aparaty, w komórce taki, że pożal się Boże
z bliska tak sobie - nie wiedziałem, że to dość trudne (jak na pierwszy raz) i sporo kuleczek powietrza mam. jak się zniszczy to zmienie
ramka na tabl. cała, bez problemu rozpiąłem
jutro wyjazd na wycieczkę, z daleka sobie popatrzę
ps to mój pierwszy tjuning optyczny samochodu.........a kilka już miałem........ sam się nie poznaję.... jeszcze kilka aut i se spojler-skrzydło przyczepię, albo co jeszcze innego
MichalRej - 15-08-2011, 23:22
W sobotę poświęciłem garstkę swojego czasu i w końcu zebraliśmy się z kolegą na planowane już od kwietnia oklejenie zderzaka...
Zajęło nam to w sumie około 6h, ale wszystko wygląda (według mnie) bardzo fajnie.
W moim przypadku na początku dokupywałem dolną chromowaną ramkę którą trzeba było zdemontować i również okleić, ale dodało to teraz dodatkowego uroku...
Wygląda to tak jak poniżej na fotce,
jak wam się podoba, bądź nie...??
pablo diablo - 15-08-2011, 23:43
No mnie sie podoba. Jestem ciekawy jak by to wyglądało u mnie całoś czarna a ten przód czerwony. Ps ładne też felgi
bastek - 16-08-2011, 00:17
fajnie wygląda
u mnie po roku tak sobie, także na wiosnę kleję drugi raz
i jeszcze zastanawiam się, nad pomalowaniem znaczka na czerwono
gershar - 07-06-2012, 14:33
pablo diablo napisał/a: | No mnie sie podoba. Jestem ciekawy jak by to wyglądało u mnie całoś czarna a ten przód czerwony. Ps ładne też felgi |
Jak chcesz, to podeslij mi zdjęcia i napisz co konkretnie chciałbyś obkleić, to mogę Ci zrobić wizualizację jak to będzie mniej więcej wyglądać
|
|
|