To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - ogrzewanie

mitsu00 - 30-03-2010, 11:47

13zbyszek13 napisał/a:
ja muszę pośmigać srebrną strzałą ze 3 latka

Srebrnym sztangowozem :mrgreen:

13zbyszek13 - 30-03-2010, 11:53

mnie się taki podoba i basta
tobie nie musi
na tym polega piękno tego świata

mitsu00 - 30-03-2010, 12:00

13zbyszek13 napisał/a:
mnie się taki podoba i basta
tobie nie musi
na tym polega piękno tego świata

Nie no, ja przeciez żartuje sobie :wink: A tak serio to strzałą on będzie jak mu program zrobisz, bo ten box to lipa totalna.....

andkul2 - 30-03-2010, 12:03

ja dopiero zacząłem jeździć od 4 m-c i tak chyba jeszcze min 5-6 lat trzeba będzie śmigać Miskiem :roll:

a co do ogrzewania to tez średnio oceniam Miska tak na 3,mam te same objawy co steff,żeby było ciepło to daje 27 C ,to lepiej grzeje moja vectra :D moze dlatego ze ma 2 strefy :roll:

AndrzejekUć - 30-03-2010, 13:09

13zbyszek13 napisał/a:
steff za tą cenę chciał by mieć wygląd , osiągi i klasę Q7

Taaaaaaa. Bo wymagać od auta żeby normalnie grzało to jest jakiś rarytas. :evil:

ichi - 30-03-2010, 18:20

System nawiewów i klima/ogrzewanie to jest jedna z pierwszych rzeczy jakie mnie rozwaliły w sensie negatywnym w tym samochodzie. Wcześniej (rok temu) koledzy z forum sugerowali że albo coś ze mną jest nie tak albo potrzebny serwis. Teraz widzę że TTTM. Wcześniej jeździłem fordem focusem i zawsze miałem klimę na 22 i zawsze było dobrze. Przypominam że focus to nie klasa, premium, nie średnia, tylko kompakt!
A co wam mówią pasażerowie tylnich siedzeń? Moje dzieci narzekają że jest im gorąco, gdy z przodu mam lodówkę.
Ostatnio jak jechałem a nna zew. było ok 15 stopni, wewn przy ustawieniu 23, nawiew wiał jakby chciał schłodzić mój nabiał do temp. 5 stopni, przy 26 na pokrętle było juz lepiiej, tzn niby utrzymywał temperaturę, ale jaką to ja nie wiem....
Może umiejscowienie termometra wewn przy kolanie powoduje przekłamania w jego wskazaniach?
Z drugiej strony trzeba przyznać że jak na górze lodówa, to dolnym nawiewem leci gorące powietrze... tak czy inaczej w trasie cały czas trzeba merdać wszystkimi pokrętłami żeby jako taki klimat wewnątrz utrzymać :D

BTW, dziś na serwisie blacharskim dowiedziałem się przypadkiem, że plastikowa cześć na klapie tylniej szumnie nazywana spojlerem kosztuje 5 tys pln... ręce opadają., Tylko czekać aż nasze outki będą kradzione "na części". Bo rynek na tanie części powoli się już buduje, a zamienników brak :(

Steff - 30-03-2010, 20:23

dokładnie w trasie jest tragedia ,bardacha taka to ogrzewanie że szok zeby nie powiedzieć że cały ten samochód
też miałem w poprzednim wozie cały czas na 22 a tutaj trzeba kręcić tymi trzeszczącymi gałami :twisted:

zbyszek a czy normalnie działanie klimy w aucie za 120 tys to jest jakiś rarytas ???
szumnie nazywają to klimą automatyczną a tymczasem żeby było w miarę ciepło trzeba zrezygnować z auto i wachlować jak w seicento gałkami :shock:

[ Dodano: 30-03-2010, 20:26 ]
burta jest świetna jak jest przesuwana podłoga jak w x5 a tutaj człowiek sie musi gramolić żeby coś wyciągnąć z końca bagażnika

rezon - 30-03-2010, 20:27

Steff napisał/a:
czy normalnie działanie klimy w aucie za 120 tys to jest jakiś rarytas ???
co się czepiasz? Klima działa dobrze, tylko ogrzewanie ma ustawioną taką histerezę, że potrzebuje kilkudziesięciu km aby jakoś ustabilizować temperaturę ;)
AndrzejekUć - 30-03-2010, 20:42

ichi napisał/a:
A co wam mówią pasażerowie tylnich siedzeń? Moje dzieci narzekają że jest im gorąco, gdy z przodu mam lodówkę.

Małych dzieciaków nie mam to nie wiem jak tam z tyłu ale z kolei z przodu mam ciągłe problemy z żonką.Jak mi jest ok to ona ciągle że jej coś wieje.Pozamykane wszystko a jej wieje.Patrzę na nią a ona że poważnie. Co mam jej nie wierzyć ?
Szlag mnie kiedy trafi. :evil:

rezon napisał/a:
co się czepiasz? Klima działa dobrze, tylko ogrzewanie ma ustawioną taką histerezę, że potrzebuje kilkudziesięciu km aby jakoś ustabilizować temperaturę

W sobotę wieczorem ponad 150 km zrobiłem i jakoś się nie ustabilizował :evil:
Dopiero jak dałem na 27 to nogi zaczęły odmarzać

Steff - 30-03-2010, 21:18

w takim razie czekamy na upały z utęsknieniem :D :D :D

[ Dodano: 30-03-2010, 21:18 ]
mi też wszystko marznie w trasie

13zbyszek13 - 30-03-2010, 22:13

:D :shock:
dab - 31-03-2010, 08:42

Steff napisał/a:
a tutaj trzeba kręcić tymi trzeszczącymi gałami

he he..tez ci widze trzeszcza :D :D

13zbyszek13 - 31-03-2010, 08:49

to norma jak w maszynie rolniczej.
Musi piszczeć i strzelać no i oczywiście trzeszczeć
:lol:

AndrzejekUć - 31-03-2010, 09:43

Steff napisał/a:
w takim razie czekamy na upały z utęsknieniem :D :D :D

Tak jest. Nie ma co narzekać na ogrzewanie w Outku.To wszystko wina tych durnych Zubilewiczów że nie potrafią zabezpieczyć porządnej pogody :D

13zbyszek13 - 31-03-2010, 09:59

AndrzejekUć napisał/a:
Tak jest. Nie ma co narzekać na ogrzewanie w Outku.To wszystko wina tych durnych Zubilewiczów że nie potrafią zabezpieczyć porządnej pogody

I tu masz rację kolego
tu jest pies pogrzebany
pogoda sie poprostu nie dopasowywuje
do potrzeb
:D :D :D :D :D :D :D :D :D