Outlander II GEN Techniczne - ogrzewanie
mitsu00 - 30-03-2010, 11:47
13zbyszek13 napisał/a: | ja muszę pośmigać srebrną strzałą ze 3 latka |
Srebrnym sztangowozem
13zbyszek13 - 30-03-2010, 11:53
mnie się taki podoba i basta
tobie nie musi
na tym polega piękno tego świata
mitsu00 - 30-03-2010, 12:00
13zbyszek13 napisał/a: | mnie się taki podoba i basta
tobie nie musi
na tym polega piękno tego świata |
Nie no, ja przeciez żartuje sobie A tak serio to strzałą on będzie jak mu program zrobisz, bo ten box to lipa totalna.....
andkul2 - 30-03-2010, 12:03
ja dopiero zacząłem jeździć od 4 m-c i tak chyba jeszcze min 5-6 lat trzeba będzie śmigać Miskiem
a co do ogrzewania to tez średnio oceniam Miska tak na 3,mam te same objawy co steff,żeby było ciepło to daje 27 C ,to lepiej grzeje moja vectra moze dlatego ze ma 2 strefy
AndrzejekUć - 30-03-2010, 13:09
13zbyszek13 napisał/a: | steff za tą cenę chciał by mieć wygląd , osiągi i klasę Q7 |
Taaaaaaa. Bo wymagać od auta żeby normalnie grzało to jest jakiś rarytas.
ichi - 30-03-2010, 18:20
System nawiewów i klima/ogrzewanie to jest jedna z pierwszych rzeczy jakie mnie rozwaliły w sensie negatywnym w tym samochodzie. Wcześniej (rok temu) koledzy z forum sugerowali że albo coś ze mną jest nie tak albo potrzebny serwis. Teraz widzę że TTTM. Wcześniej jeździłem fordem focusem i zawsze miałem klimę na 22 i zawsze było dobrze. Przypominam że focus to nie klasa, premium, nie średnia, tylko kompakt!
A co wam mówią pasażerowie tylnich siedzeń? Moje dzieci narzekają że jest im gorąco, gdy z przodu mam lodówkę.
Ostatnio jak jechałem a nna zew. było ok 15 stopni, wewn przy ustawieniu 23, nawiew wiał jakby chciał schłodzić mój nabiał do temp. 5 stopni, przy 26 na pokrętle było juz lepiiej, tzn niby utrzymywał temperaturę, ale jaką to ja nie wiem....
Może umiejscowienie termometra wewn przy kolanie powoduje przekłamania w jego wskazaniach?
Z drugiej strony trzeba przyznać że jak na górze lodówa, to dolnym nawiewem leci gorące powietrze... tak czy inaczej w trasie cały czas trzeba merdać wszystkimi pokrętłami żeby jako taki klimat wewnątrz utrzymać
BTW, dziś na serwisie blacharskim dowiedziałem się przypadkiem, że plastikowa cześć na klapie tylniej szumnie nazywana spojlerem kosztuje 5 tys pln... ręce opadają., Tylko czekać aż nasze outki będą kradzione "na części". Bo rynek na tanie części powoli się już buduje, a zamienników brak
Steff - 30-03-2010, 20:23
dokładnie w trasie jest tragedia ,bardacha taka to ogrzewanie że szok zeby nie powiedzieć że cały ten samochód
też miałem w poprzednim wozie cały czas na 22 a tutaj trzeba kręcić tymi trzeszczącymi gałami
zbyszek a czy normalnie działanie klimy w aucie za 120 tys to jest jakiś rarytas ???
szumnie nazywają to klimą automatyczną a tymczasem żeby było w miarę ciepło trzeba zrezygnować z auto i wachlować jak w seicento gałkami
[ Dodano: 30-03-2010, 20:26 ]
burta jest świetna jak jest przesuwana podłoga jak w x5 a tutaj człowiek sie musi gramolić żeby coś wyciągnąć z końca bagażnika
rezon - 30-03-2010, 20:27
Steff napisał/a: | czy normalnie działanie klimy w aucie za 120 tys to jest jakiś rarytas ??? | co się czepiasz? Klima działa dobrze, tylko ogrzewanie ma ustawioną taką histerezę, że potrzebuje kilkudziesięciu km aby jakoś ustabilizować temperaturę
AndrzejekUć - 30-03-2010, 20:42
ichi napisał/a: | A co wam mówią pasażerowie tylnich siedzeń? Moje dzieci narzekają że jest im gorąco, gdy z przodu mam lodówkę. |
Małych dzieciaków nie mam to nie wiem jak tam z tyłu ale z kolei z przodu mam ciągłe problemy z żonką.Jak mi jest ok to ona ciągle że jej coś wieje.Pozamykane wszystko a jej wieje.Patrzę na nią a ona że poważnie. Co mam jej nie wierzyć ?
Szlag mnie kiedy trafi.
rezon napisał/a: | co się czepiasz? Klima działa dobrze, tylko ogrzewanie ma ustawioną taką histerezę, że potrzebuje kilkudziesięciu km aby jakoś ustabilizować temperaturę |
W sobotę wieczorem ponad 150 km zrobiłem i jakoś się nie ustabilizował
Dopiero jak dałem na 27 to nogi zaczęły odmarzać
Steff - 30-03-2010, 21:18
w takim razie czekamy na upały z utęsknieniem
[ Dodano: 30-03-2010, 21:18 ]
mi też wszystko marznie w trasie
13zbyszek13 - 30-03-2010, 22:13
dab - 31-03-2010, 08:42
Steff napisał/a: | a tutaj trzeba kręcić tymi trzeszczącymi gałami |
he he..tez ci widze trzeszcza
13zbyszek13 - 31-03-2010, 08:49
to norma jak w maszynie rolniczej.
Musi piszczeć i strzelać no i oczywiście trzeszczeć
AndrzejekUć - 31-03-2010, 09:43
Steff napisał/a: | w takim razie czekamy na upały z utęsknieniem |
Tak jest. Nie ma co narzekać na ogrzewanie w Outku.To wszystko wina tych durnych Zubilewiczów że nie potrafią zabezpieczyć porządnej pogody
13zbyszek13 - 31-03-2010, 09:59
AndrzejekUć napisał/a: | Tak jest. Nie ma co narzekać na ogrzewanie w Outku.To wszystko wina tych durnych Zubilewiczów że nie potrafią zabezpieczyć porządnej pogody |
I tu masz rację kolego
tu jest pies pogrzebany
pogoda sie poprostu nie dopasowywuje
do potrzeb
|
|
|