To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Amortyzatory i co jeszcze ?

Matejko - 27-09-2006, 16:45

no to nie wiem niby to samo, ale lozysko nie wystepuje jako oddzielna czesc wiec raczej nie bylbym pewien czy to orginal mitsu,
krzysztofek4 - 18-05-2010, 15:43

Witam.
Przymieżam się do wymiany tylnych amorków , czy może kto¶ napisać co powinienem jeszcze dodatkowo wymienić? Byłem na stacji diagnostycznej i innych luzów niema , tylko amorki po 67%.Czy sprężyny też powinienem wymienić?

kris80 - 18-05-2010, 22:29

Ja wła¶nie dzi¶ wzi±łem się za wymianę tylnych amorków i okazało sie że gumy w mocowaniu s± troche wyrobione i będę podkładał jak±¶ gumę bo koszt w ASO to 80zł za szt. Amorki kupiłem KYB po 170zł za szt. Jutro składam wszystko do kupy. Sprężyn nie wymieniam bo szkoda ładować się w koszty.

[ Dodano: 18-05-2010, 22:31 ]
Swoja drog± to dlaczego wymieniasz jak masz jeszcze po ok 70%? U mnie z prawej strony było tylko 30% i dlatego zdecydowałem sie na wymianę.

krzysztofek4 - 19-05-2010, 15:50

Wymieniam z powodu z±bkowania opony , mechanik mi powiedział że tym pomiarom nie ma co za bardzo ufać. Wszystkie tulejki s± ok. opony po zimie były wyważone i też były ok. więc wychodzi na to że to wina amorków.
Ja amorki kupiłem na alegro po 159 szt. KAYABA a odboje za 42zł.kpl na dwie strony.