[92-96]Colt CA0 - [ALL] Demontaż Kokpitu
harpagan - 11-09-2007, 20:21
PiotrekSL4 napisał/a: | Jak wyjąć żaróweczki od podświetlania zegarów??? |
Powinno wyjsc latwo i przyjemnie. Ciezko mi opisac fachowa terminologia sposob mocowania, ale moge zapewnic ze linka nie trzyma.
Anonymous - 12-09-2007, 19:50
harpagan napisał/a: | O ile dobrze pamietam na gorze sa 2 zarowki i 2 do zapalniczki i schowka. |
wszystko sie zgadza ale mam pytanie co do schowka. JEst on podswietlany?? W Colcie moim zdaniem jest on brzydko zrobiony i wyglada na niepodswietlany...
pawela - 12-09-2007, 22:05
harpagan mial na mysli popielniczke Schowki przed pasazerem i w podlokietniku nie sa fabrycznie podswietlane. Myslalem jednak zeby to zmienic...
Hugo - 12-09-2007, 22:07
SlaVkoEg napisał/a: | mam pytanie co do schowka. JEst on podswietlany?? | Który schowek? Przed pasażerem czy ta szufladka w środkowej konsoli? Tak czy inaczej żaden nie jest fabrycznie podświetlany.
harpagan - 12-09-2007, 22:25
Zle sie wyrazilem. Podswietlana jest zapalniczka i popielniczka. Zaden schowek niestety nie, a faktycznie ten przed pasazerem moglby miec w srodku jakies swiecidelko
Anonymous - 13-09-2007, 12:40
A ja mam panowie pytanko odnosnie zegarów.Otoz jak sa zarowki podswietlania zegarow w colcie po rozbraniu budzików, to po wykreceniu podstawki z zarowka ktora sciezka to masa a ktora plus?
Wie ktos moze
Anonymous - 13-09-2007, 20:58
nie wiem jak w takich zaroweczkach i wgole jakie tam sa i jak wygladaja ale np. w diodach to dluzszy drucik zawsze jest plusem Pewnie nie dalem Ci odpowiedzi na Twoje pytanie ale moze przyda Cie sie ta iformacja.
Anonymous - 13-09-2007, 21:19
Tak tak wiem o tym :)ale zieki za dobre checi.Tyko tam sa zarowki nie diody i nie ma dluzszego ani krotszego drucika.Chodzi mi konkretnie o sciezki plytki z nadrukami gdzie minus i gdzie plus bo musze sie podlaczyc znowymi tarczami, maja osobne zasilanie i bierze sie zasilanie z jednej z zarowek.nic nadal czekam
pozdrawiam
bwr
PiotrekSL4 - 13-09-2007, 21:44
No udało sie wyjąc zegary. Sa tam jak piszecie male zaróweczki W5W. Ale sa również 3 największe do podswietlania samych zegarów. Wie ktos moze jakie maja oznaczenia i jaka moc?? A moze ktos wie jak prezentuje sie czerwone podswietlenie zegarow w lancerze. Bo skoro juz rozkręciłem... i mam dostęp.
Anonymous - 15-09-2007, 14:23
Browar napisał/a: | Tak tak wiem o tym :)ale zieki za dobre checi.Tyko tam sa zarowki nie diody i nie ma dluzszego ani krotszego drucika.Chodzi mi konkretnie o sciezki plytki z nadrukami gdzie minus i gdzie plus bo musze sie podlaczyc znowymi tarczami, maja osobne zasilanie i bierze sie zasilanie z jednej z zarowek.nic nadal czekam
pozdrawiam |
Napisalem bo jeszcze tego nie rozbieralem i nie wiem co tam siedzi
Anonymous - 16-09-2007, 17:02
Browar napisał/a: | Tak tak wiem o tym :)ale zieki za dobre checi.Tyko tam sa zarowki nie diody i nie ma dluzszego ani krotszego drucika.Chodzi mi konkretnie o sciezki plytki z nadrukami gdzie minus i gdzie plus bo musze sie podlaczyc znowymi tarczami, maja osobne zasilanie i bierze sie zasilanie z jednej z zarowek.nic nadal czekam
pozdrawiam
bwr |
W dowolnym sklepie budowlanym są do nabycia takie urządzenia, nie wiem jak się nazywają, ale wygląda to jak śrubokrent albo długopis w zależności od modelu, jak sie podnosi do plusa to sie zapala dioda a jak do masy to nic się nie zapala. Na pewno dziala to przy napięciu 220V ale na słabszym napięciu też powinno. W Praktykierze 100% widziałem takie przy kasie, tam gdzie różne drobiazgi lezą.
Anonymous - 16-09-2007, 23:56
hah faktycznie! o tym nie pomyslalem sam juz doszedlem do tego robiac taki probnik na zarowce jednozarowej dzieki wielkie chlopaki heh:)
|
|
|