Outlander I GEN Techniczne - Moduł wentylatorów poszukiwany...
Anonymous - 10-05-2010, 12:38
Akcja z pewnością jeszcze jest, tylko ciekawe czy w innym ASO wymieniliby moduł w takim modelu jak mój.
...pomiędzy modułem od Outka, a od Galanta, jest tylko różnica w jednej wtyczce. Podejrzewam, że bez większego problemu da się ją przerobić.
Chyba nawet tak zrobię... nie dofinansuję koncernu Mitsubishi kwotą 550 zł.
Anonymous - 03-09-2010, 10:34
Niestety u mnie też to ścierwo idzie do wymiany , i to na mój koszt 560 pln + badanie kompem.
Weryfikowałem bezpośrednio w MMC i w serwisie , i mój model nie załapał się na akcje serwisową - mimo że
objawy analogiczne ...
uszaty69 - 10-10-2010, 20:54
Nasz Outlander 2005 Turbo nie kwalifikuje się na akcję według serwisu w Krakowie. Uderzam do Mitsu Polska i salony we Włoszech gdzie był kupowany. Ciekawe czy coś wskuram...
Anonymous - 26-03-2011, 11:21 Temat postu: numer akcji Witajcie,
czy koś kojarzy może numer(symbol) tej akcji serwisowej bo człowiek w ASO mówi ,że
nie kojarzy i numer by mu pomógł sprawdzić czy mogą mi to wymienić za free ?
P.S.
uszaty69 jaka odpowiedź ma Twojego maila przyszła z MMC.
Mnie odpisali ,że się nie łapię ,ale nie uzasadnili czemu nie więc drążę dalej.
uszaty69 - 26-03-2011, 11:57
nie dostałem odpowiedzi...
na którego maila pisałeś? może poknociłem maile :/
Anonymous - 26-03-2011, 19:12
Pisałem na:
biuro.klienta@mitsubishi.pl
ale nie liczyłbym na pozytywną odpowiedź z tego kierunku,chyba,że masz więcej szczęścia.
Z ciekawości puszczę jeszcze maila do dealera Mitsu w Niemczech ,gdzie kupiłem Outka.
[ Dodano: 29-03-2011, 20:19 ]
Poprawcie mnie jeśli się mylę,ale po lekturze rosyjskich forów i stron z częściami dochodzę
do wniosku,że zamiast modułu 1355A124 za 500 PLN + montaż można wsadzić zamiennie
1355A143 za który w serwisie chcą 192 PLN z montażem.
uszaty69 - 01-04-2011, 23:07
daj znać jak dostaniesz odpowiedź z Niemiec.
Anonymous - 02-04-2011, 21:12 Temat postu: Może komuś się przyda Jak pomyślałem tak zrobiłem.Zamówiłem w Auto GT moduł o numerze 1355A143 .
Przyszedł wczoraj,dziś zamontowałem-5 minut roboty.Wszystkie wtyczki pasują,wygląd identyczny jak mojego uwalonego.Po odpaleniu ulga-wentylatory milczą na zimnym silniku-1:0
dla mnie.Po nagrzaniu silnika,co okazuje się wcale nie takie szybkie-kolejna ulga-odpala wentylatory na kilkanaście sekund na I biegu,gasi je,znowu odpala po jakimś czasie,gasi itd.
Po włączeniu klimy ruszają pełną parą na maksymalnej szybkości.Odpalenie wentylatorów następuje w okolicy połowy zakresu wskaźnika temperatury,czyli tak przy położeniu wskazówki na "11"
W mojej ocenie jak na razie efekty zachęcające.Koszt-169 PLN z przesyłką kurierską za pobraniem i fakturą(pójdzie w koszty )
Jeśli macie ochotę na naśladownictwo,to polecam kierownika działu części zamiennych AutoGT-konkretny i pomocny ( krzysztof.ziemski@autogt.pl ) .Załatwiałem to z Nim.Robiłem u nich 3 przeglądy i byłem zadowolony.Wymieniali mi też tylne amory na gwarancji po przywiezieniu Outka z Niemiec.
Pozdrawiam
P.S. Do Niemiec nie mailowałem,bo 2 serwisy Mitsu w Polsce niezależnie stwierdziły,że się mój Outek nie łapie ma wymianę za free. Być może zresztą już miał wymieniany ten sterownik bo ma taką zielonkawą kreskę na wieczku jakby od kredki świecówki.Ten nowy zamówiony też ma taką kreskę a dodatkowo zieloną "kropkę" -naklejkę.
uszaty69 - 05-04-2011, 07:25
"Witam,
Ten samochód nie podlega akcji serwisowej. Dotyczyła ona samochodów z silnikiem 2.4 litra.
Z poważaniem (...)"
Anonymous - 06-04-2011, 19:36
uszaty69 napisał/a: | "Witam,
Ten samochód nie podlega akcji serwisowej. Dotyczyła ona samochodów z silnikiem 2.4 litra.
Z poważaniem (...)" |
Co prawda podpadłeś Kolego pomówieniem o "druciarstwo" w kontekście świateł do jazdy dziennej w Outku T.,ale co tam -nie będę pamiętliwy ,jeśli wiec masz nadal problem z wentylatorami to skorzystaj z mojej metody.Jeżdżę już kilka dni i jest o.k.
uszaty69 - 06-04-2011, 22:20
skorzystam, dziękuję.
PS: co do świateł dziennych zdania nie zmieniłem
[ Dodano: 17-05-2011, 21:13 ]
furman napisał/a: | Jeżdżę już kilka dni i jest o.k. |
przy większych temperaturach tez ok?
|
|
|