To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - [Carisma] Pomóżcie wybrać

robertdg - 21-04-2010, 19:36

Typ 11

Maska nisko osadzona, szpary pomiedzy maska a atrapkami, reflektor prawy krzywo osadzony, na 100% malowane auto, na prawym boku inne odcienie na drzwiach pasażera i błotniku, z lewej tsrony na błotniku, drzwiach kierowcy i pasażera z tyłu, niekompletne emblematy z tyłu, auto musiałobyć delikatnie dziabniete, bo barzo rzuca się pasowanie prawego przodu i odcienie lakieru sa koszmarne, albo ktoś celowo żle złożył przód aby nie zwracać uwagi na tył :roll: .

Typ 12

Poproś o zdjęcie centralnie z przodu i komory silnika, poza tym auto nie wygląda źle.

Typ 13

Zdjęcia zrobione tak aby za wiele nie powiedziały o aucie, poproś o wiecej lepszych zdjęć, w tym komory silnika

Typ 14

Emblemat na masce z nowszego rocznika, trzeba przyznac ze nie wygląda to żle, tylko troszke martwia mnie wieksze szczeliny na masce, moze to zludne, bo ciemny lakier na aucie, szkoda ze zdjecie komory silnika nie obejmuje czesci montazowych blotnika i calej czesci wzmocnienia czolowego.

Typ 15

Od kiedy ramki w drzwiach sa koloru nadwozia :?: :D

Typ 16

Reflektory przednie lśnią się jak nowe, wogóle całe auto nabłyszczone, wyplakowane, poproś o zdjęcie komory silnika.

Typ 17

Wyglada nienajgorzej, ale kolejne z ramkami w barwie nadwozia, oryginalnie powinny byc czarne, tylna pólka obsadzona głosnikami, napisy z tyłu powinny byc chyba wypukłe a nie wycinane z folii.

Typ 18

Popro o zdjęcie komory silnika.

bodzio1607 napisał/a:
jest w całkiem dobrym stanie
nie widzisz różnic w barwach :?: Przypatrz się uważnie :P

bodzio1607 napisał/a:
I takie jeakiej duże szparki przy tylnych drzwiach
tam są koszulki aby ranty nie były obijane przy drzwiach
bodzio1607 - 21-04-2010, 19:38

Typ 16. W zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Czyste, ładne. Bardzo nie widać ingerencji w nadwozie. Chyba godne obejrzenia. Radio trzeba dokupić.

[ Dodano: 21-04-2010, 19:46 ]
Typ 17 wygląda mi jak po gruntownym lakierowaniu.

Mirol - 23-04-2010, 17:52

http://allegro.pl/item980...negocjacji.html

A co sądzicie o tej - jutro może ją obejrzę jak dobrze pójdzie - tylko ciekawe za ile ją będzie chciał sprzedać - jak sądzicie ile jest warta??? (aukcja się zakończyła ale gościu jeszcze jej nie sprzedał).

bodzio1607 - 23-04-2010, 19:58

Hejka Mirol! Nie wiem jaką cenę chce dostać gość za tą Cari? Przy użytkowaniu w firmie to trochę za mało przejechane na 7 lat. Albo podkręcił licznik albo zakupił ją na firmę, ale tylko do użytku prywatnego. Tego byś się musiał dowiedzieć. Poza tym gość opisuje, że "nie uczetsniczyła w wypadku drogowym". W wypadku może nie, ale w jakiejś kolizji może tak. Nie widać, żeby mu ukradli znaczek z maski bo byłoby widać ślad po nim, a tam czysto? Tak samo z "światłami przeciwmgielnymi". Z przodu ich nie ma, chyba że gość pisze o tylnych, ale takowe mają i "maluchy". Nie widzę też nawigacji wymienionej w informacji o wyposażeniu. Chyba, że dorzuci dodatkowo gratis. Ma też we wnętrzu uszkodzone centralne nawiewy, ale to usterka kosmetyczna. Nie mam pojęcia jak może wyglądac normalna kierownica po podanym przebiegu. Dodatkowe zdjęcia wnętrza, silnika i bagażnika byłyby tutaj przydatne. Ale nie szukamy przecie nowego autka. Zależy też jak tam tapicerka pod pokrowcami.
Pozdro! Życzę udanego zakupu :lol:

robertdg - 23-04-2010, 23:51

Mirol napisał/a:
http://allegro.pl/item980...negocjacji.html
po tych zdjeciach nic szczególnego o tym aucie powiedziec sie nie da, 2 i 3 zdjecie sprawia wrazenie jakby był malowany tylny prawy bok i tylne lewe drzwi, ponadto brak emblematu na masce, jakbyś poprosil o wiecej zdjec auta z zewnatrz i wnetrze komory silnika byloby fajnie
kirbi - 24-04-2010, 00:32

jak dla mnie, prawe tylne drzwi były malowane lub wymieniane (zdjęcie 3), no i chyba rdza daje o sobie znać, prawe nadkole, z lewej strony na dole (zdjęcie 2)
Mirol - 30-04-2010, 22:26

TYP 12
- Byłem i go oglądałem i tak to wygląda spoko tylnia lampa trochę za bardzo wystaje (i chyba przez to bagażnik jak się zamyka to tak delikatnie jak by zahaczała o coś - a może ma tak normalnie???? , oraz przednia szyba z 2004r, no i silnik trochę się poci - więc zastanawiam się, chyba że macie jeszcze jakieś uwagi i czy takie delikatne wycieki z silnika to coś groźnego???? i jak będę w Stacji kontroli pojazdów czy na cos szczególnego zwrócić uwagę - czegoś się spytać??? chciał bym oczywiście zbadać go w serwisie Mitsubishi.

robertdg - 01-05-2010, 22:25

Delikatne wycieki to pikus, ale zeby pojawiały sie przy 107 tys km :lol: to nie Fiat.
Jak zawieziesz auto na serwis to niech Ci sprawdza szczegółowo powłoke lakierniczą, bagażnik czy nie był walony (demontaż plastyków tylnych to chwila), no i podstawa elementy napędu i zawieszenia w aucie, stan układu hamulcowego.

Mirol - 03-05-2010, 13:46

ok mam nadzieję że nie będzie za dużych kolejek :) a numer Vin też chyba powinni sprawdzić ???? Czy powiedzą coś o historii tego samochodu jak był sprowadzony z Luksemburga???
robertdg - 03-05-2010, 14:25

Sam mozesz to sprawdzic dzwoniac do serwisu ktory robil ostatni przeglad za granica.
Mirol - 04-05-2010, 23:44

WIELKIE Dzięki Za Pomoc KOLEDZY

Typ 12 kupiony i jestem od godziny szczęśliwym posiadaczem Cari :) tylko zrobić opłaty, przerobić na gaz, naprawić hamulce, wymienić żarówki, filtry, olej, pasek rozrządu? i jeździć :)

POZDRAWIAM Mirek

robertdg - 05-05-2010, 08:50

Moje Gratulacje, zadowolenia z nabytku.
bodzio1607 - 05-05-2010, 09:28

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Życzę bezawaryjnego użytkowania!!!!!!