Outlander I GEN Techniczne - guma drążka stabilizatora
tomek.rzepek - 05-08-2010, 23:14
Zgadza się, jeżeli masz wolną gotówkę to jak nabardziej kup nowy. Tu podałem przykłąd że niekoniecznie trzeba go wymieniać bo po założeniu opaski część będzie spełniała swoją fukcję doskonale, nie mając wpływu na bezpieczeństwo komfort jazdy.
Pawmitsu - 07-08-2010, 23:04
vo2max napisał/a: | Wymienialiście same gumy ?
2 osoby mi ostatnio zasugerowały wymianę od razu całych łączników - cena oryginału
duża i podobno słabo się spisują , a polskie zamienniki tańsze - i na nasze drogi ...
U mnie mam do wymiany z tyłu ... |
Ja wymieniłem jedną, choć gadali mi o dwóch, jeżdżę już parę dobrych m-cy po różnych wybojach, że nie wspomnę asfaltu i nie stuka, jest O.K.
Daniel_Sz - 10-08-2010, 17:32
No właśnie też mi coś z przodu stuka. Ktoś mi powiedział, że to mogą być poduszki amortyzatora. Podobno koszt jednej to 300 PLN. Czy już wymienialiście te cuda w swoich autach? - rzeczywiście takie drogie? Być może to będzie usterka gumy stabilizatora, jak w tym poście. Muszę jechać i sprawdzić, tylko czasu niestety ostatnio brakuje
elektryk - 15-09-2010, 19:49
Daniel_Sz napisał/a: | No właśnie też mi coś z przodu stuka. Ktoś mi powiedział, że to mogą być poduszki amortyzatora. Podobno koszt jednej to 300 PLN. | Hmm, poduszki amortyzatora, dziwna nazwa i chyba nie ma czegoś takiego w outku. Ja bym szybciej obstawiał tuleje wahaczy, ale równie dobrze mogą być i gumy stabilizatora.
|
|
|