To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój Lancerek C66A

Mithrill - 05-05-2010, 23:53

Mógłbyś napisać coś więcej na temat tłumika? Reszta układu jest standardowa? Czy to tłumik z jakiegoś innego wozu? I czy dużo jest zabawy z montażem/dopasowaniem?

Mam już "projekt" przerobienia mojego C66A, większość spraw jest już jasna, ale właśnie myślę nad tłumikiem i nic konkretnego nie znajduję :doubt:

mkm - 05-05-2010, 23:59

Mithrill napisał/a:
właśnie myślę nad tłumikiem i nic konkretnego nie znajduję :doubt:

Witaj w swiecie Mitsu :mrgreen:
Z "dodatkami" do starszych modeli jest naprawde ciezko wiec cokolwiek sobie wymyslisz, musisz sobie zrobic/dopasowac sam.

Mithrill - 06-05-2010, 00:08

Genialnie... no cóż, najwyżej zostanie standard. Dorobimy jakąś znośną końcówkę :biggrin:
mouseman - 06-05-2010, 10:20

A no z tłumikami do tego modelu jest cieżko bo fabryczne nie chcą się zepsuć !!! :) Mój ma 20 lat i ma się bardzo dobrze :D :D :D
spyder_1988 - 06-05-2010, 22:10

mouseman napisał/a:
A no z tłumikami do tego modelu jest cieżko

A wcale że nie tak ciężko wystarczy trochę pomysłu i pracy lub troszkę grubsza portmonetka :wink: Ja tłumik wziąłem z tej aukcji: http://moto.allegro.pl/it...23f_ddp76c.html
z tym, że poprosiłem gościa żeby mi zrobił bez końcówek (miałem inną wizję, a z tymi końcówkami co chciałem to gość zawołał 500zł :shock: ) i uszykował na podany przeze mnie rozstaw, co by pasowało do zderzaka :D Końcówki kupiłem bodajże te: http://moto.allegro.pl/it...iety_extra.html
jeszcze tylko kilka kolanek z jakiegoś wydechu (chyba od renault megane) i można składać :) kumpel mi to wszystko ładnie pospawał za 40zł i tak to teraz wygląda :D tylko radzę się z niczym nie śpieszyć i przemyśleć kilka razy zanim zacznie się robić. Jakby ktoś chciał zamawiać u tego kolesia to radze się z nim wcześniej skontaktować mailowo lub tel. bo taki średnio miły gość ale robi dobrze :wink:

spyder_1988 - 26-05-2010, 21:03

Dawno mnie tu nie było a przez ten czas trochę się pozmieniało :lol: Misio dostał nowe hamulce, wyczaiłem cały komplet od Gti zregenerowałem, kupiłem nowe przednie tarcze (tylne były w dość dobrym stanie więc tylko poszły do lekkiego przetoczenia) Zdjęć z samej naprawy zacisków niestety nie mam :( mogę za to pokazać jak teraz prezentują się na autku :twisted:

Tak wyglądają przednie

a tylne tak

Teraz jak się depnie po heblach to oczy chcą człowiekowi wyskoczyć i rozbić się na przedniej szybie :twisted: normalnie wgryza się w asfalt :lol:

Michoxx - 26-05-2010, 23:39

Wielkie gratulacje za włożoną procę i wytrwałość, autko wygląda świetnie, aż nie mogłem się na zdjęcia napatrzyć :mrgreen: .
Tak przy okazji ile zapłaciłeś za przetoczenie tarcz?

mkm napisał/a:
Z "dodatkami" do starszych modeli jest naprawde ciezko wiec cokolwiek sobie wymyslisz, musisz sobie zrobic/dopasowac sam.

Według mnie dzięki temu te auta są oryginalne :) , każdy robi według własnej wizji, a nie kupuje na allegro kolejny dodatek do swojego golfa.

Pozdro Michoxx.

aneheli - 27-05-2010, 16:49

Patrząc na Twój wyczyn widać że da się naprawdę wiele naprawić i z nierokującego poprawy autka zrobić naprawdę coś godnego podziwu
spyder_1988 - 27-05-2010, 19:05

Ja akurat za przetoczenie nic nie płaciłem bo wujaszek mi to zrobił za darmola :D
Dziś jednak misiek odmówił posłuszeństwa :? spalił się silnik od wentylatora chłodnicy :( jutro muszę czegoś poszukać po okolicznych sklepach z używanymi częściami samochodowymi (czyt. szrotach) :wink:

Mithrill - 29-05-2010, 23:25

I właśnie tego się obawiam. Chcę z całego serca przeprowadzić tą renowację mojego C66A, ale jak mi później w nim coś nawali i nie będę mógł szybko dostać części, to będzie kiepsko. Najlepiej zakupić drugi, podobny - dawcę części... tak na wszelki wypadek :D

Dlatego coraz częściej myślę nad zakupem nowszego Miśka.

Napisz jak już poradzisz sobie z silnikiem wentylatora.

spyder_1988 - 30-05-2010, 13:42

Wentylator zrobiłem już na drugi dzień :D pojechałem na jeden szrot a gość tylko popatrzył i powiedział że nie ma nic takiego ( nawet nie chciało mu się nic poszukać żeby dobrać coś podobnego) więc go olałem i pojechałem dalej, tam ludzie byli już bardziej kompetentni i gość popatrzył pomierzył co i jak z mocowaniem, trochę poszperał w tych gratach i za chwilę dał mi do ręki cały wentylator od Toyoty Starlet, obudowa zupełnie inna ale silniczek identyczny, tego samego producenta i ten sam model, (denso) wiatrak też pasował :) włożyłem tylko wszystko w swoją obudowę i przelutowałem kostki i wszystko chodzi jak książka pisze :lol: koszt wentylatora 50 zł a założenie i przelutowanie to ok 20 min roboty :)
spyder_1988 - 11-08-2010, 21:20

Witam wszystkich po dłuższej przerwie :)
Trochę czasu minęło a misio przeszedł zmiany :lol: udało mi się zdobyć nowy uśmiech dla Lancerka, :D oto zdjęcia z prac malarskich ;)

Teraz Misiek wygląda tak :twisted:

Co sądzicie o tej przemianie...??? :)

rosomak1983 - 11-08-2010, 21:45

spyder_1988, lancer git majonez !!!! :D :D :D Bardzo sie podoba
mouseman - 11-08-2010, 21:55

Wygląda masakrycznie dobrze :D :D :D twoja wizja C66A to najlepsza jaką widziałem, tym spojlerem z GTi postawiłeś kropke nad i :) Sory za cukier ale ja też tak chce :D :D :D

BTW nie byłbyś zainteresowany zakupem klimy? widze że masz duże mozliwości warsztatowe, których mi brak a leży u mnie prawdopodobnie cały komplet oczywisćie ma 20 lat więc trzeba z tym powalczyć dałem za to 400 zł odsprzedam za 350.

spyder_1988 - 11-08-2010, 22:03

Jeszcze przydałoby się go zglebić :twisted: tylko nigdzie nie mogę dostać sprężyn, jakieś inne mam :? tył taki sam jak inne z tego rocznika ale z przody zupełnie inna średnica i amor też zupełnie inny :( nie wiem co dobrać...

A z tą klimą to może coś pomyślimy :lol: może jak będzie jakiś zastrzyk gotowizny to kto wie... :wink: