Nasze Miśki - Mój Lancerek C66A
Mithrill - 05-05-2010, 23:53
Mógłbyś napisać coś więcej na temat tłumika? Reszta układu jest standardowa? Czy to tłumik z jakiegoś innego wozu? I czy dużo jest zabawy z montażem/dopasowaniem?
Mam już "projekt" przerobienia mojego C66A, większość spraw jest już jasna, ale właśnie myślę nad tłumikiem i nic konkretnego nie znajduję
mkm - 05-05-2010, 23:59
Mithrill napisał/a: | właśnie myślę nad tłumikiem i nic konkretnego nie znajduję |
Witaj w swiecie Mitsu
Z "dodatkami" do starszych modeli jest naprawde ciezko wiec cokolwiek sobie wymyslisz, musisz sobie zrobic/dopasowac sam.
Mithrill - 06-05-2010, 00:08
Genialnie... no cóż, najwyżej zostanie standard. Dorobimy jakąś znośną końcówkę
mouseman - 06-05-2010, 10:20
A no z tłumikami do tego modelu jest cieżko bo fabryczne nie chcą się zepsuć !!! Mój ma 20 lat i ma się bardzo dobrze
spyder_1988 - 06-05-2010, 22:10
mouseman napisał/a: | A no z tłumikami do tego modelu jest cieżko |
A wcale że nie tak ciężko wystarczy trochę pomysłu i pracy lub troszkę grubsza portmonetka Ja tłumik wziąłem z tej aukcji: http://moto.allegro.pl/it...23f_ddp76c.html
z tym, że poprosiłem gościa żeby mi zrobił bez końcówek (miałem inną wizję, a z tymi końcówkami co chciałem to gość zawołał 500zł ) i uszykował na podany przeze mnie rozstaw, co by pasowało do zderzaka Końcówki kupiłem bodajże te: http://moto.allegro.pl/it...iety_extra.html
jeszcze tylko kilka kolanek z jakiegoś wydechu (chyba od renault megane) i można składać kumpel mi to wszystko ładnie pospawał za 40zł i tak to teraz wygląda tylko radzę się z niczym nie śpieszyć i przemyśleć kilka razy zanim zacznie się robić. Jakby ktoś chciał zamawiać u tego kolesia to radze się z nim wcześniej skontaktować mailowo lub tel. bo taki średnio miły gość ale robi dobrze
spyder_1988 - 26-05-2010, 21:03
Dawno mnie tu nie było a przez ten czas trochę się pozmieniało Misio dostał nowe hamulce, wyczaiłem cały komplet od Gti zregenerowałem, kupiłem nowe przednie tarcze (tylne były w dość dobrym stanie więc tylko poszły do lekkiego przetoczenia) Zdjęć z samej naprawy zacisków niestety nie mam mogę za to pokazać jak teraz prezentują się na autku
Tak wyglądają przednie
a tylne tak
Teraz jak się depnie po heblach to oczy chcą człowiekowi wyskoczyć i rozbić się na przedniej szybie normalnie wgryza się w asfalt
Michoxx - 26-05-2010, 23:39
Wielkie gratulacje za włożoną procę i wytrwałość, autko wygląda świetnie, aż nie mogłem się na zdjęcia napatrzyć .
Tak przy okazji ile zapłaciłeś za przetoczenie tarcz?
mkm napisał/a: | Z "dodatkami" do starszych modeli jest naprawde ciezko wiec cokolwiek sobie wymyslisz, musisz sobie zrobic/dopasowac sam. |
Według mnie dzięki temu te auta są oryginalne , każdy robi według własnej wizji, a nie kupuje na allegro kolejny dodatek do swojego golfa.
Pozdro Michoxx.
aneheli - 27-05-2010, 16:49
Patrząc na Twój wyczyn widać że da się naprawdę wiele naprawić i z nierokującego poprawy autka zrobić naprawdę coś godnego podziwu
spyder_1988 - 27-05-2010, 19:05
Ja akurat za przetoczenie nic nie płaciłem bo wujaszek mi to zrobił za darmola
Dziś jednak misiek odmówił posłuszeństwa spalił się silnik od wentylatora chłodnicy jutro muszę czegoś poszukać po okolicznych sklepach z używanymi częściami samochodowymi (czyt. szrotach)
Mithrill - 29-05-2010, 23:25
I właśnie tego się obawiam. Chcę z całego serca przeprowadzić tą renowację mojego C66A, ale jak mi później w nim coś nawali i nie będę mógł szybko dostać części, to będzie kiepsko. Najlepiej zakupić drugi, podobny - dawcę części... tak na wszelki wypadek
Dlatego coraz częściej myślę nad zakupem nowszego Miśka.
Napisz jak już poradzisz sobie z silnikiem wentylatora.
spyder_1988 - 30-05-2010, 13:42
Wentylator zrobiłem już na drugi dzień pojechałem na jeden szrot a gość tylko popatrzył i powiedział że nie ma nic takiego ( nawet nie chciało mu się nic poszukać żeby dobrać coś podobnego) więc go olałem i pojechałem dalej, tam ludzie byli już bardziej kompetentni i gość popatrzył pomierzył co i jak z mocowaniem, trochę poszperał w tych gratach i za chwilę dał mi do ręki cały wentylator od Toyoty Starlet, obudowa zupełnie inna ale silniczek identyczny, tego samego producenta i ten sam model, (denso) wiatrak też pasował włożyłem tylko wszystko w swoją obudowę i przelutowałem kostki i wszystko chodzi jak książka pisze koszt wentylatora 50 zł a założenie i przelutowanie to ok 20 min roboty
spyder_1988 - 11-08-2010, 21:20
Witam wszystkich po dłuższej przerwie
Trochę czasu minęło a misio przeszedł zmiany udało mi się zdobyć nowy uśmiech dla Lancerka, oto zdjęcia z prac malarskich
Teraz Misiek wygląda tak
Co sądzicie o tej przemianie...???
rosomak1983 - 11-08-2010, 21:45
spyder_1988, lancer git majonez !!!! Bardzo sie podoba
mouseman - 11-08-2010, 21:55
Wygląda masakrycznie dobrze twoja wizja C66A to najlepsza jaką widziałem, tym spojlerem z GTi postawiłeś kropke nad i Sory za cukier ale ja też tak chce
BTW nie byłbyś zainteresowany zakupem klimy? widze że masz duże mozliwości warsztatowe, których mi brak a leży u mnie prawdopodobnie cały komplet oczywisćie ma 20 lat więc trzeba z tym powalczyć dałem za to 400 zł odsprzedam za 350.
spyder_1988 - 11-08-2010, 22:03
Jeszcze przydałoby się go zglebić tylko nigdzie nie mogę dostać sprężyn, jakieś inne mam tył taki sam jak inne z tego rocznika ale z przody zupełnie inna średnica i amor też zupełnie inny nie wiem co dobrać...
A z tą klimą to może coś pomyślimy może jak będzie jakiś zastrzyk gotowizny to kto wie...
|
|
|