Galant - Ogólne - Wypadek
pipi_ja - 29-04-2010, 16:40
Witajcie ponownie
Byłem ostatnio w PZU, dostałem papiery do wglądu i coś mnie zaciekawiło.
Powie mi ktoś ile może być wart zadbany galant ze skórą, pełną elektryką, webasto, nawet nie rocznym gazem sekwencyjnym? Otóż panu likwidatorowi wyszło, że auto takie przed szkodą warte jest...................13200zł.
Z miejsca spytałem czy wklepał w swoją maszynkę całe wyposażenie. Oznajmił mi, że tak i że nic to nie zmienia bo wszystko co miałem w samochodzie to standardowe wyposażenie i za to nie ma dopłaty ani też wzrostu ceny samochodu. Pozostałe egzemplarze poprostu są biedniejszymi wersjami a przez to jeszcze tańsze na rynku
Wie ktoś jak wyglada sprawa z odwołaniami i czy warto mi sie w to bawić? Może faktycznie te samochody są tyle warte? :/
Maciek - 29-04-2010, 16:47
No w mojej ubezpieczalni bez skór, webasto i bez gazu 17700 za rocznik 2000.
Bartek - 29-04-2010, 16:54
Który to rocznik?
Nieprawdą jest, że skóra, szyber, webasto i nowy gaz są wyposażeniem standardowym
[ Dodano: 29-04-2010, 16:55 ]
Maciek, przy ubezpieczaniu zawsze wartość będzie większa niż przy wypłacie
pipi_ja - 29-04-2010, 23:10
Bartek napisał/a: | Który to rocznik?
Nieprawdą jest, że skóra, szyber, webasto i nowy gaz są wyposażeniem standardowym
|
Co do rocznika to jest to 97. Wiem, że troche stary ale czy naprawde jest tak mało wart?
Znajomy policjant podpowiedział mi żebym udał się do jakiegoś agenta w celu wyliczenia ubezpieczenia na takiego galanta jak mam.(że niby chcę ubezpieczyć). Wartość napewno bedzie wyższa. Na tej podstawie mam sie odwoływać od ich wyceny. Do tego dobrze gdybym dorzucił kilka ogłoszeń z prasy, internetu udowadniając, że realna cena rynkowa jest wyższa niż to 13200.
Co o tym myślicie?
Zhan - 29-04-2010, 23:15
pipi_ja, mysle, ze masz marne szanse, jesli w ogole jakies masz... blisko rok temu jak ubezpieczalem swojego galanta to wycenili mi na 13500 za 99 rok w pelnej opcji wiec jak dla mnie 13200 za 97 rok to i tak niezla wycena
tomasek - 29-04-2010, 23:40
Myśle że ta wycena nie jest taka zła ja za rocznik 98 przy AC miałem wycenione na 15000 więc 13000 plus części to nie tak żle a PZU tak sobie liczy oni mają swoje własne wyceny :twisted:Szkoda Misia
xor - 29-04-2010, 23:49
No bez przesady, ta wycena jest śmieszna. Sądzić się. Skóra, pełna elektryka, webasto, gaz to nie tanie sprawy, i absoultnie nie standardowe.
Rozumiem, że w np. DAS ubezpieczony nie byłeś ?
|
|
|