To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Eclipse tuning mechaniczny....

kiepuczi - 20-10-2006, 04:18

To prawda silniki chryslera 420A sa latwiejsze w ulepszeniu nie tylko dlatego ze sprzedaja gotowe turbo kity ( to wydatek rzedy 2-3 tys USD) ale glownie dlatego ze sa wytrzyalsze, bardziej elastyczne na podniesienie mocy, seryjny blok wytrzyma z powodzeniem 250 koni, to nawet nie maxymalna moc ale granica bezpieczenstwa, niestety podmuchac za duoz niemozemy by uzyskac taka moc na 0.5 bara to nielada sztuka, sam dmuchawka niewystarczy. poza tym do silnikow 420A mamy na rynku cala game czesci tuningowych, od walkow rozzradu, glowic, wspomnianych turbo kitow, wydechow i kolektorow po tloki i korby.
Natomiast siolik 4g63 choc blizniaczy wersji turbo niestety fabryka praktycznie calkowicie uniemozliwila jego uturbienie, bardzo wysoka kompresja tlokow i slabe korby. ta kombinacja nie wytrzyma nawet 200 koni . tu blok kwalifikuje sie do calkowitej przerubki, albo zamiany na blok turbo, glowice sa takie same. skrzynka montowana w GS tez nie jest przygotowana do wysokich momentow obrotowych, sypia sie miej wiecej po roku. Skrzynki GS w wersji US wytrzymuja nawet moce rzedow 350 koni.

Anonymous - 23-10-2006, 01:40

I ja sie niby myliłem :?: :?: :?: taaaaaaaaaaa
Hubeeert - 23-10-2006, 08:51

kiepuczi, w punktach podaj róznice pomiędzy blokami silników 4G63 i 4G63T.

Please.

Anonymous - 27-10-2006, 12:16

Panowie spokojnie :)
Pytam tylko co mozna wcisnac do seryjnego gs 4g63,ale widze ze nie oplaca sie pchac pieniedzy w zakup tego auta,bo i tak nic do niego nie wycisne,a na wersje turbo to narazie mnie nie stać,więc zastanawiam sie nad coltem 1.6 16V zrobic swap na 4g63t z 1G,ale gdzie znalesc silnik......Jesli chodzi o temat zakupu i tak jest zamkniety do przyszlego roku(zima,ceny pojda w dół),zalozylem topic po to by wiedziec co zakupić,na co mi starczy kasy,zeby to zlozyc i dobrze mi slużyło,teraz juz wiem ze błedem bedzie zakup autka 2G bez turbiny..... :wink: